Павлова скочи: Крайно нечестно е да ни сравняват с Гърция!

България изпълнява условията за приемане в еврозоната, увери тя
9 фев 2018 19:20, Елка Василева
265
Павлова скочи: Крайно нечестно е да ни сравняват с Гърция!
Снимка: архив, Reuters

"Крайно нечестно е да ни сравняват с Гърция": България смята, че е готова за еврозоната и отхвърля обвиненията в корупция, пише в обширна публикация германският вестник "Франкфуртер алгемайне цайтунг" /ФАЦ/, чиито автори са разговаряли с министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова. Дойче веле публикува части от публикацията на ФАЦ.

Остра критика срещнаха поощрителните думи на Жан-Клод Юнкер, че страни като България следва да се приемат в еврозоната колкото се може по-скоро, припомня ФАЦ в началото на публикацията. Стори ли това, ЕС ще повтори грешката, направена навремето с Гърция, която и досега не отговаря на изискванията, твърдят едни. А други посочват, че ширещата се корупция и слабите институции в България са достатъчно силен аргумент срещу въвеждането на еврото в страната.

Българският министър Лиляна Павлова, отговаряща за европредседателството на страната, отхвърля и двата аргумента, подчертава изданието. "Крайно нечестно е да ни сравняват с Гърция, ние изпълняваме икономическите и финансовите условия за приемане в еврозоната", казва Павлова в интервю за ФАЦ.

Тя признава, че корупцията в България е сериозно предизвикателство, но добавя, че "във всяка страна има проблеми с корупцията". Няма причина приемът в еврозоната да бъде отлаган, твърди Павлова и посочва пред ФАЦ конкретни данни за положителния икономически растеж, ниския ръст на задлъжнялост и намаляването на безработицата в България.

Някой иска да очерни България?

В статията си ФАЦ посочва също, че още преди месец българският финансов министър Владислав Горанов е заявил, че до юни страната ще кандидатства за т.нар. чакалня на еврозоната (има се предвид механизма ERM II, предшестващ влизането в еврозоната).

По-нататък в текста министър Павлова е цитирана с довода, че за приемането на България в еврозоната са се застъпили както председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер - при откриването на българското европредседателство в началото на януари, така и германският канцлер Ангела Меркел. Същото се отнася и до Шенгенското пространство, според Павлова, цитирана от ФАЦ с думите: "Ние контролираме външните граници много добре".

В тази връзка изданието между другото посочва, че с подкрепата си Юнкер се опитва да обвърже България по-тясно с ЕС като един вид противотежест срещу еврокритичните страни от Вишеградската четворка (Полша, Унгария, Чехия и Словакия).

"Очакваме да ни оценяват според постиженията ни, а не според емоции и субективни впечатления", цитирана е да казва министър Павлова малко по-нататък в публикацията. Това се отнасяло и до борбата срещу корупцията. С етикета "корумпирана страна" политически заинтересовани кръгове искали да очернят България, смята Павлова. Пред ФАЦ обаче тя не посочва никакви имена, подчертава изданието. През последните години, според министъра, страната е отбелязала голям напредък в борбата срещу корупцията, а наскоро е приела и антикорупционен закон. 

Борбата срещу корупцията: само на думи?

В тази връзка ФАЦ посочва, че в последното издание на индекса на "Трансперънси интернешънъл" за борбата срещу корупцията България е на 75 място - до Турция и след Румъния, Италия и Гърция. А според изследване, поръчано от германската Зелена партия по повод началото на българското председателство на Съвета на ЕС, в България - както и преди - не е налице достатъчен ангажимент за борба срещу корупцията. В него се казва, че антикорупционните закони не отговарят на международните стандарти. За разлика от Румъния в България корупцията почти не се преследва, се сочи в изследването, цитирано от ФАЦ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"остава само да се досещаме как си с жените:))))))))))))))"Само това ти остава, да. Да се досещаш как другите го правят. Евалата, толкова си можеш.
126
13
 
5
 
! Отговори
БЪЛГ АРИЯ (АРИЕЦ) преди 6 години
Заболя ви май. Очевидно думите и истината болят повече отколкото като ви обработвам from behind. Тогава се кефите. Така и трябва, fluffies.
125
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БЪЛГ АРИЯ (АРИЕЦ)*** Арийски, дошъл от степите на Азия с конски опашки, само може да си мечтае да настигне някога ставдарта на Турция или Гърция.
124
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-малката пенсия е далече под 500 евро в Гърция,а и много гърци са били безработни точно заради раздаването на НЕИЗРАБОТЕНИ пари и са разчитали деде,баба,мама и тате да ги гледат!В никакъв случай гърците не са пример,но и това тукашнато политика "ала Чаушеско"-да си плащаме дълговете за сметка на стандарта е ОТВРАТ!Пари има Затова Лиляно развържете малко кесията че срамота,
123
7
 
11
 
! Отговори
БЪЛГ АРИЯ (АРИЕЦ) преди 6 години
*** може да бъде само козяшко родоотстъпно меккере, непризнаващо съществуването на Ариите, и това че българите произхождат от тях, въпреки очевАдното в псевдонимът ми.
122
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България, това е перфектната пералня,за 1000 лева влизаш във чиято искаш спалня
121
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БЪЛГ АРИЯ (АРИЕЦ)След като си толкова наясно с порнофилмите остава само да се досещаме как си с жените:)))))))))))))))))
120
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БЪЛГ АРИЯ (АРИЕЦ)ако "ръчанките" се броят за "опит" определено водиш..........
119
17
 
9
 
! Отговори
мухахах преди 6 години
Наистина не е редно да се сравняваме с гърците. Те 50 г. се развиваха нормално а ние бяхме под руски ботуш.
118
7
 
6
 
! Отговори
БЪЛГ АРИЯ (АРИЕЦ) преди 6 години
Никого не залъгвам говоря самата света божа истина, за разлика от гръцките псевдоморал и религиозност и вопиюща фарисейщина. Дори фактът че Гърция има хилядократно по-развита от нас порно индустрия с местни героини трябва да ти светне некоя лампичка. Аз съм гледал не повече от 3-4 българки в порно от големите продуцентски къщи и ние си имаме 2-3 жалки опита в жанра. Това е. Докато в Гърция си е като в Амстердам, колега. И преди да ми отговориш си отбележи че разговаряш с човек с опит 1000Х твоя.
117
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Права е г_жа Павлова.Не е честно да ни сравняват с Гърция.Там най-малката пенсия е 500евро,а тук 100евро.Къде сме тръгнали да се сравняваме с тях.
116
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОЛКО *** ИМА В ГЕРМАНИЯ БЕ ***???ТО НЯМА ТОЛКОВА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНКИ ТАМ,НЕ ПЪК ВСИЧКИ ДА СА *** А ОТДЕЛЕН Е ВЪПРОСЪТ ПЪК КОЛКО СА БЪЛГАРКИТЕ ПО ПРОИЗХОД,ДА ДАВАМ ЛИ СТАТИСТИКА???***!!Да не си някоя грозна съседка ***???
115
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БЪЛГ АРИЯ (АРИЕЦ)Нито си българин, нито ариец. Най-обикновен пъпчив руски *** със 100% с нетрадиционна сексуалана ориентация. Чикибоец, дудка не видял през живота си.
114
1
 
32
 
! Отговори
Партиен член преди 6 години
Заглавието:Павлова скочи..Е крайно подвеждащо.Павлова може да се търкаля но не и да скача.Бъдете обективни моля.
113
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хмм,днеска Симеонов само дето не е наритал оная германска екоталибанка обаче правителството се "разграничило",тогава защо и дълговратата Габриел нещо негодувала заради шикалкавеното за Шенген,Борисов и той им се "озъби"ама плахо ,Лиляна плаче за ЕЗ и Шенген,,,,,след толкова натягане да ти плюят в лицето!!!Същото беше и при социализма и нашите "освободители'за които сега сме "неблагодарници"!Все нещо сме криви,защото нямат топки политиците ни а са едни лигльовци.
112
10
 
7
 
! Отговори
БЪЛ ГЕЙ РИЯ преди 6 години
Аспарухови арийци.....хахаха
111
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямали нашите управници да заведат дело. Заради германците изгубихме беломорска Тракия и Македония. Подлият народ само е взимал през последните 100лета и сега като трябва да дава реве, защото си е свикнал да взима. Да им платят компенсациите, които подлите искат и да продължава църка - Гърция член на ЕС
110
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БЪЛГ АРИЯ (АРИЕЦ)Кой залъгваш? 80% от проститутките в Германия са българки. Гъркините си стоят в Гърция и чупят чинии, а българките чупят други неща. Гърците си имат достатъчно високи доходи и пенсии затова няма масова емиграция за разлика от Ганьоландия където половината население се изсели.
109
12
 
10
 
! Отговори
БЪЛГ АРИЯ (АРИЕЦ) преди 6 години
Обаче съм длъжен да призная че въпросната гъркиня беше царица на оралния секс. Пееше прекрасно гръцки песни с дълбок плътен глас и въртеше най -шедьовърните валдхорни. Явно има връзка между двете. Обаче миришеше на мускус. Явно семитските народи си миришат и не могат да го избегнат колкото и да се къпят. Българките нв миришат така. Арийци сме, колеги. Когато фактите говорят и измислените елински богове мълчат.
108
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако в България корупцията е огромна била ТОГАВА КАКВА ЛИ КОРУПЦИЯ НАПРАВИ ГРЪЦКИЯ ДЪЛГ ПОЧТИ ДВОЕН НА ФАКТИЧЕСКИ ФАЛШИВИЯ ИМ БРУТЕН ПРОДУКТ??Ако в България мафията си имала държава КАКВО ЗНАЧИ ДА ИМА ЗАРЯ НА ПРИСТАНИЩЕТО В НЕАПОЛ ..например и то ВСЕКИ ДЕН като дойде корабът със 'специалната стока"??А АФЕРИТЕ В АВТОИНДУСТРИЯТА НА ГЕРМАНИЯ,АМИ В ЧЕХИЯ СКАНДАЛИТЕ,АМИ ШРЬОДЕР-"ЧЕСТЕН СЛУЖИТЕЛ НА ГАЗПРО"'!!Нашата корупция Е ПЕЛЕНАЧЕ,ама политиците ни са ФУТКИ!Когато се държиш като *** ще те ритат!!