Деца призоваха депутатите: Гордейте се, че сте българи!

Парламентът отвори врати за всички, които искат да го разгледат
33

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Деца призоваха депутатите да се гордеят, че са българи от пленарната зала на парламента.

Днес Народното събрание отвори врати за всеки, който иска да разгледа мястото, където  работят народните представители. Поводът за инициативата е 139-годишнина от Учредителното събрание.

Сред посетителите имаше и много деца и ученици. Едни от тях, от столичното 129 училище "Антим Първи", призоваха от пленарната зала на Народното събрание депутатите да взимат мъдри решения, да се гордеят с историята на България и да се гордеят, че са българи, съобщи БТА.

Заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов им отвърна, че е убеден, че един ден някой от тях ще се върне отново в тази сграда. „Всеки в сърцето си е готов да пази България, независимо от всичко, и да даде за нея онова, което са дали дедите ни“, каза Христов пред децата.

Той показа на учениците оригиналите на Търновската конституция и на "Сребърната конституция" - издадена заради приети промени в основния закон на 9 юли 1911 г. и наричана така за това, че нейната корица е от ковано сребро с позлата.

По думите на Христов Търновската конституция е най-доброто от европейската мисъл тогава, а и много неща от нея са актуални и днес и с нея можем да се гордеем. „Знайте, че днес сте се докоснали до светиня“, допълни той пред децата. След обща снимка пред официалния вход на сградата Христов покани учениците да идват по-често в нея.

 


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
4
 
! Отговори
Аман от лозунги преди 11 месеца
Макар и клише,звучи добре.Обаче същите тези дечица след някоя и друга година ще ги видим на Терминал 2... с еднопосочен билет
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
милите дечица вместо в зоопарка или на куклен театар ги водат при престъпници.а в затвора кога ще има годишнина че и там да ги заведат
21
0
 
2
 
! Отговори
ИЗВЪН преди 11 месеца
На тяхната възраст и аз рецитирах : "Аз съм българче"...
Все още не съм изгубил своята идентичност, но чужд паспорт е в джоба ми. Няма нищо по-страшно от това, да осъзнаеш, че държавата, която за теб е всичко - ти си едно голямо НИЩО.
За жалост скоро и тези дечица ще получат своят суров урок от живота, че Родина е не там, където си се родил, а там където имаш условия да отглеждаш собствените си деца и семейство.
20
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 11 месеца
Еееехххх, дечковци......дано имате будни родители, които да ви кажат истината. Иначе сте просто използван подрастващ електорат. Бягайте от тук докато е време!
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да , гордейте се ! Но и прочетете книгата на Владо Любенов - Адвокат на лудите - Изд . Жанет 45 , 2016 . Пловдив .
18
1
 
3
 
! Отговори
Анатема,до девето! преди 11 месеца
На 10 февруари децата посетиха място то,където преди четвърк век Чумата, на речена СДС(Стани да седна)удобно се настани и от където бастиса, окраде и птодаде държавицата ни,превръщайки я от райско място,макар и социалисти ческо,в скрап,руини и смрадлива Кочи на и от където прокуди милиони бълга ри от Родината им.Тази дата (10.02) Християнската църка нарича още Чумин ден.Винаги на този ден трябва да се сещаме и за Чумата,която за жалост е все още жива и блаженно си кара старините в Драгалевци
17
3
 
1
 
! Отговори
от Уикипедия преди 11 месеца
А децата знаят ли че Християнството е наложено от Византия при Борис I тоест по тези Земи тогава никой не е станал християнин по желание , така пише в Уикипедия
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Засрамете се, депутати! И не лъжете децата, че работите за тях!
15
1
 
6
 
! Отговори
Тъпи преди 11 месеца
Само свестните и честите се чувстват българи в БГ и чужбина .Всички 80-90% от политиците,депутати и др. не са българи в техния кръв тече мошенизъм,лъжи,богатсво,престъпност и др. .
14
0
 
12
 
! Отговори
сони преди 11 месеца
Едно съм абсолютно сигурен! Депутатите ни наистина се гордеят ,че са българи. Де ще намерят такава мандра в чужбина. Там биха били портиери, клоуни, чистачки и проститутки.......
13
2
 
3
 
! Отговори
Соцялно слаб депутат преди 11 месеца
Изключително правилно изискване,депутатите да горни че бачкат за 3 средни заплати,а българина все мармори ,че 510лв минимална-410лв чисто не му стигала.
12
2
 
13
 
! Отговори
Анон 18 преди 11 месеца
Правилно е депутатите да кажат "Срамувайте се че сте българи след като ние сме Вашият избор" . Има много причини да сме горди, че сме българи но всички те са част от миналото ни. А днес? Думите са излишни.
11
3
 
18
 
! Отговори
Герберунгел преди 11 месеца
ЦЦ при отива при ББ да докладва резултатите от изборите.
- Имам една добра новина и една лоша.
Добрата е че спечелихме изборите.
Лошата е че никой не е гласувал за нас.
10
3
 
7
 
! Отговори
Суджуците преди 11 месеца
Гордеем се, разбира се!
И вие се гордейте с нас!
9
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Отвориха НС на задушница за бог да прости всички бивши и настоящи депутати
8
2
 
4
 
! Отговори
novini.bg преди 11 месеца
В Русия съдиите могат да шофират пияни без риск да бъдат глобени .


Ердоган направил голямо дарение за Ватикана, за да може да бъде приет от папата .
7
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Скъпи деца! Добре дошли в парламента! Мястото от където ви разбиха бъдещето! Гнездото на корупцията, мафията, наглостта, масовите кражби към вашите родители, баби и дядовци, тоталната разруха на страната от която ще емигрирате рано или късно! Тези чичковци там са виновни за национални предателства и геноцид над вас в продължение на 30 години! Много преди да се родите. Цялата тази мизерия която ви обгражда, е тяхно дело. Научете се от тях, как никога не трябва да бъде един човек!
6
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И Боко стана турчин. И той много се гордее....
5
2
 
5
 
! Отговори
де путат ин преди 11 месеца
Гордеем се,че сме депутати!
4
0
 
20
 
! Отговори
Петко преди 11 месеца
Поредната глупост. Повечето на около 10 вече знаят в каква кочинка живеят....