Деца призоваха депутатите: Гордейте се, че сте българи!

Парламентът отвори врати за всички, които искат да го разгледат
10 фев 2018 13:28,
33

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Деца призоваха депутатите да се гордеят, че са българи от пленарната зала на парламента.

Днес Народното събрание отвори врати за всеки, който иска да разгледа мястото, където  работят народните представители. Поводът за инициативата е 139-годишнина от Учредителното събрание.

Сред посетителите имаше и много деца и ученици. Едни от тях, от столичното 129 училище "Антим Първи", призоваха от пленарната зала на Народното събрание депутатите да взимат мъдри решения, да се гордеят с историята на България и да се гордеят, че са българи, съобщи БТА.

Заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов им отвърна, че е убеден, че един ден някой от тях ще се върне отново в тази сграда. „Всеки в сърцето си е готов да пази България, независимо от всичко, и да даде за нея онова, което са дали дедите ни“, каза Христов пред децата.

Той показа на учениците оригиналите на Търновската конституция и на "Сребърната конституция" - издадена заради приети промени в основния закон на 9 юли 1911 г. и наричана така за това, че нейната корица е от ковано сребро с позлата.

По думите на Христов Търновската конституция е най-доброто от европейската мисъл тогава, а и много неща от нея са актуални и днес и с нея можем да се гордеем. „Знайте, че днес сте се докоснали до светиня“, допълни той пред децата. След обща снимка пред официалния вход на сградата Христов покани учениците да идват по-често в нея.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
4
 
! Отговори
Аман от лозунги преди 6 години
Макар и клише,звучи добре.Обаче същите тези дечица след някоя и друга година ще ги видим на Терминал 2... с еднопосочен билет
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
милите дечица вместо в зоопарка или на куклен театар ги водат при престъпници.а в затвора кога ще има годишнина че и там да ги заведат
18
1
 
2
 
! Отговори
ИЗВЪН преди 6 години
На тяхната възраст и аз рецитирах : "Аз съм българче"... Все още не съм изгубил своята идентичност, но чужд паспорт е в джоба ми. Няма нищо по-страшно от това, да осъзнаеш, че държавата, която за теб е всичко - ти си едно голямо НИЩО.За жалост скоро и тези дечица ще получат своят суров урок от живота, че Родина е не там, където си се родил, а там където имаш условия да отглеждаш собствените си деца и семейство.
17
1
 
3
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Еееехххх, дечковци......дано имате будни родители, които да ви кажат истината. Иначе сте просто използван подрастващ електорат. Бягайте от тук докато е време!
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да , гордейте се ! Но и прочетете книгата на Владо Любенов - Адвокат на лудите - Изд . Жанет 45 , 2016 . Пловдив .
15
4
 
1
 
! Отговори
от Уикипедия преди 6 години
А децата знаят ли че Християнството е наложено от Византия при Борис I тоест по тези Земи тогава никой не е станал християнин по желание , така пише в Уикипедия
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Засрамете се, депутати! И не лъжете децата, че работите за тях!
13
2
 
6
 
! Отговори
Тъпи преди 6 години
Само свестните и честите се чувстват българи в БГ и чужбина .Всички 80-90% от политиците,депутати и др. не са българи в техния кръв тече мошенизъм,лъжи,богатсво,престъпност и др. .
12
1
 
12
 
! Отговори
сони преди 6 години
Едно съм абсолютно сигурен! Депутатите ни наистина се гордеят ,че са българи. Де ще намерят такава мандра в чужбина. Там биха били портиери, клоуни, чистачки и ***.......
11
3
 
13
 
! Отговори
Анон 18 преди 6 години
Правилно е депутатите да кажат "Срамувайте се че сте българи след като ние сме Вашият избор" . Има много причини да сме горди, че сме българи но всички те са част от миналото ни. А днес? Думите са излишни.
10
4
 
18
 
! Отговори
Герберунгел преди 6 години
ЦЦ при отива при ББ да докладва резултатите от изборите.- Имам една добра новина и една лоша.Добрата е че спечелихме изборите.Лошата е че никой не е гласувал за нас.
9
4
 
7
 
! Отговори
Суджуците преди 6 години
Гордеем се, разбира се!И вие се гордейте с нас!
8
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отвориха НС на задушница за бог да прости всички бивши и настоящи депутати
7
3
 
4
 
! Отговори
novini.bg преди 6 години
В Русия съдиите могат да шофират пияни без риск да бъдат глобени .Ердоган направил голямо дарение за Ватикана, за да може да бъде приет от папата .
6
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скъпи деца! Добре дошли в парламента! Мястото от където ви разбиха бъдещето! Гнездото на корупцията, мафията, наглостта, масовите кражби към вашите родители, баби и дядовци, тоталната разруха на страната от която ще емигрирате рано или късно! Тези чичковци там са виновни за национални предателства и геноцид над вас в продължение на 30 години! Много преди да се родите. Цялата тази мизерия която ви обгражда, е тяхно дело. Научете се от тях, как никога не трябва да бъде един човек!
5
3
 
5
 
! Отговори
де путат ин преди 6 години
Гордеем се,че сме депутати!
4
1
 
20
 
! Отговори
Петко преди 6 години
Поредната глупост. Повечето на около 10 вече знаят в каква кочинка живеят....
3
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямам никаква причина да се гордея от това, че съм българин. Никой по света не ни смята за хора и с причина. Долно и мързеливо племе сме. Един друг не се понасяме ама ако може заедно да направим нещо лошо на трети нямаме грешка.
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако те се оправят ще се оправи и държавата и хората тъи като при тях не килата е проблема а главата скоро време изгледи за оправяне няма
1
4
 
24
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Някой да обясни на децата, че чичковците и дядовците задъхващи се от наднормено тегло и тлъстини - не са там за да служат на България - а за да тъпчат собствените си джобове!И още - турчин се гордее с Турция!