Йотова: Всеки месец затваря по едно българско село!

Вицепрезидентът поиска държавна помощ за малките общини
Обновена: 11 фев 2018 16:06 | 11 фев 2018 14:10, Анисия Иванова
133
Йотова: Всеки месец затваря по едно българско село!
Facebook: Община Гоце Делчев

"Мрачни статистики бяха изнесени тези дни. Хората в българските села са най-застрашени в цяла Европа от социално изключване. Зад тази купешка дума и това понятие стоят много тежки и тревожни показатели. Почти всеки месец затваря по едно българско село. Държавата, политиците и институциите са в огромен дълг към българските села", това каза пред журналисти в село Делчево вицепрезидентът Илияна Йотова, която присъства на традиционния празник на виното в местността "Баира".

"Държавната помощ за малките общини, за селата, трябва да бъде национална политика, а не да се остави на инерцията. Тогава ще се върнат и младите хора. Данъчни облекчения, възможност да се ползват с привилегии европейски средства,т.е. облекчен режим при кандидатстване по проектите, възможността по-малките общини да не остават в зависимост от големите градове, а напротив да бъдат достатъчно самостоятелни. Тази година е решаваща, защото се прави европейския бюджет за следващите пет години. За България е жизнено важно да се запази сегашната философия за получаване на финансиране от европейските фондове. Планът "Юнкер" е за богатите държави, за големите компании, за големите инфраструктурни проекти. Ако се заложи само на такива средства, ние ще страдаме много и ударът ще бъде най-вече върху българските общини" заяви още Йотова.

На традиционния ритуал по зарязване на лозята присъстваха и евродепутатът Асим Адемов, народният представител Богдан Боцев, кметът на Гоце Делчев Владимир Москов.

"Имах много покани, но това е един от най-хубавите краища на България и естествено е моят избор да падне върху Делчево. За първи път съм тук и съм очарована от природата, която виждам. Вижте какво здраво време ни посреща, което означава че ще има и добър берекет", каза вицепрезидентът, цитирана от БТА.


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
България вече е засилена по нанадолнището наречено емиграция. средно на месец се изнасят средно по 6000 - 7000 души . Данъчни облекчения, възможност да се ползват с привилегии европейски средства,т.е. облекчен режим при кандидатстване по проектите -това са празни приказки , докато на запад средната заплата е 1700 еуро няма да се върне никой.
117
0
 
0
 
! Отговори
Гост преди 11 месеца
Тропкай, не мисли, нали оправи сънародниците ни в чужбина, ще оправиш и селаните. Училища и болници да има, работа да има. Отворено село за какво ти е?
116
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кой започна да дели хората на селяни и работници,на интелигенция и работническа класа!? Ами сега се виждат резултатите,ама не може още да го проумее и заедно с началника си продължават деленето! Само с глупави приказки не става,трябва работа и то много!
115
0
 
4
 
! Отговори
АБВ преди 11 месеца
До Някой знае ли: Като се научиш да пишеш и изговаряш "тази" а не "таз" тогава ще ти стане ясно!
114
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Където са парите, там са и хората. ББ да спре да взима заеми, за да хрантути огромната администрация в София, а да ги намали на 10%, останалите да си търсят работа на свободния пазар. Да се създадат условия за дребния бизнес. Нещата сами ще потръгнат.
113
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не виждам защо се притеснява т.н. вицепрезидент на т.н. президент. В България има над 3000 села. При затваряне със скорост 1 село на месец това прави 3000 месеца или 250 години. Едва ли до тогава ще продължи мандата на Йотова за да затвори успешно и последното българско село.
112
11
 
4
 
! Отговори
Някой знае ли преди 11 месеца
Защо таз иска да ни прави селяни?!

В развитите страни фермерите са 2 % от населението

Защо точно трябва да са 15% да речем?
111
5
 
8
 
! Отговори
Кво предлагат ?! преди 11 месеца
Да върнем изходните визи и нрежите по границите?

Да работим на червените свини за 800 лева?

Да ходят по къщите да ни правят деца?!

Аде писта :)
110
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
така е в Б.лгаристан жалка картинка
109
2
 
7
 
! Отговори
Лекар преди 11 месеца
Е па урбанизацията си е проблем не само в БГ .
Всички напуснаха селата защото на запад да спят под трактора е по добре .
В София ,Пловдив,Бургас,Варна селянията се е распростанила по въздушно капков път .
Лечението- на болните се прави една дълбока клизма три пъти на ден .
108
4
 
21
 
! Отговори
Откри топлата вода.. преди 11 месеца
Сега месечно затварят села,след някоя друга година ще са градове...та на финала и държавата ще затвори.Който не се е усетил да се махне навреме да му мисли.Почти 30 години посоката е само надолу,вече сме с африкански заплати,с латиноамариканска престъпност и слугинажен манталитет...въпрос на време е...
107
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ще дойде ред и на най-голямото село и ще останат на тази територия само пияни англета и забрадени пингвини.
106
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Изкарайте списък на най-едрите земевладелци и кой стои зад тях!
Спомням си когато селяните протестираха и си изхвърляха продукцията на пътя,защото мафията им наложи много ниски цени и спираше умишлено развитието им.
При толкова полицаи няма полицаи в селата,няма аптека,лекар,детска градина,пътища, събориха и читалищата?Как да стоят тези деца там?
105
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До мдааа

До 89 година в българия нямаше гладни и бездомни хора, нямаше пенсионери да се ровят в кофите за смет за коматче хляб, по ж.п. гарите нямаше 13-14 годишни българки да се чу.кат за жълти стотинки, нямаше наплив от италиански пенсионери както сега, идващи да ги клатят тези девойки за пакетче цигари и кутия кока-кола!
Защото шепа турците работеха по ниви и поля, фабрики и заводи, а мързеливия българин, отраснал със съветите на майка си "Учи рожбо после да не работиш!" цоцаше в механата.
104
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Заради такива като Йотова и Хвърчилков хората семахат от България!
103
22
 
7
 
! Отговори
Възродителен процес преди 11 месеца
Тежка е кармата на българина и има още много да плаща за всичките злини, които стори на турците, тсзиганите, македонците, влахите и пр. и пр.!
Според Фонда за демографско проучвания на ООН, между 2045 до 2050 година българия като държава ще престане да съществува, защото няма да има достатъчно населени за поддържане на държавните структури. За страна с площта на българия за това нещо са необходими около 900,000 до 1 милион служители - граници, полиция, бюрокрация, армия и пр.
Бог ви наказва!!
102
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Само приказки вече 29 години.
101
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Горчиви са плодовете на прехода.
Ще става още по зле.
100
1
 
8
 
! Отговори
Селянинът с колелот преди 11 месеца
Йотова, това го знаем от едно време преди 1989г. ..........Георги Георгиев -ГЕЦ.
99
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аз и сега се храня с пресни плодове и зеленчуци, че и месо, таваришч. Купувам си ги от производители.
И не ми излизай с номера "ходи при тези условия"; който не му харесва - вече свят широк. Като не ти харесва, тръгвай си, ако имаш умения, ще успееш и другаде. Бачкал съм по света, включително и в малки населени места и с работа не можеш да ме уплашиш, включително неквалифицирана.