Йотова: Всеки месец затваря по едно българско село!

Вицепрезидентът поиска държавна помощ за малките общини
Обновена: 11 фев 2018 16:06 | 11 фев 2018 14:10, Анисия Иванова
133
Йотова: Всеки месец затваря по едно българско село!
Facebook: Община Гоце Делчев

"Мрачни статистики бяха изнесени тези дни. Хората в българските села са най-застрашени в цяла Европа от социално изключване. Зад тази купешка дума и това понятие стоят много тежки и тревожни показатели. Почти всеки месец затваря по едно българско село. Държавата, политиците и институциите са в огромен дълг към българските села", това каза пред журналисти в село Делчево вицепрезидентът Илияна Йотова, която присъства на традиционния празник на виното в местността "Баира".

"Държавната помощ за малките общини, за селата, трябва да бъде национална политика, а не да се остави на инерцията. Тогава ще се върнат и младите хора. Данъчни облекчения, възможност да се ползват с привилегии европейски средства,т.е. облекчен режим при кандидатстване по проектите, възможността по-малките общини да не остават в зависимост от големите градове, а напротив да бъдат достатъчно самостоятелни. Тази година е решаваща, защото се прави европейския бюджет за следващите пет години. За България е жизнено важно да се запази сегашната философия за получаване на финансиране от европейските фондове. Планът "Юнкер" е за богатите държави, за големите компании, за големите инфраструктурни проекти. Ако се заложи само на такива средства, ние ще страдаме много и ударът ще бъде най-вече върху българските общини" заяви още Йотова.

На традиционния ритуал по зарязване на лозята присъстваха и евродепутатът Асим Адемов, народният представител Богдан Боцев, кметът на Гоце Делчев Владимир Москов.

"Имах много покани, но това е един от най-хубавите краища на България и естествено е моят избор да падне върху Делчево. За първи път съм тук и съм очарована от природата, която виждам. Вижте какво здраво време ни посреща, което означава че ще има и добър берекет", каза вицепрезидентът, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
4
 
! Отговори
Избягал преди 6 години
Ако 51% от българите имаха интелекта да разберат коментар #35 , България щеше да е едно добро място за живеене!
52
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Селата щяха да са по-живи ако младите през почивните си дни отскачаха до тях!Имам поглед върху селски имоти ,които се подържат от такива хора.Има и тотално занемарени,обрасли,рушащи се къщи в които човек не е влизал в тях с години,а собствениците живеят на 30на км. в град!Много се изнежи и деградира младото поколение!
51
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
,,Хвали селото,ама живей в град" ,това е девиза на не малка част от българите!След 30год.от 5500 села през1990г.ще останат не повече от1000 с предимно ромско население,както и в малките градчета!България си отива и умира бавно!
50
4
 
10
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 6 години
До Кво предлага таз?И да работим на червените ***- капиталисти за 800 кинта ли?............................................................................................И за по-малко (реално) ще работят на морето през Лятото скоро.
49
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затварятй те я тая държава, че тия управници ...
48
8
 
14
 
! Отговори
Кво предлага таз? преди 6 години
Да възстановим мрежите по границата и изходните визи?!И да работим на червените ***- капиталисти за 800 кинта ли?Ми няма да стане :)
47
14
 
21
 
! Отговори
Е докога преди 6 години
Ще се оправдавате с миналото и комунистите?? 10 години е на власт евроориентираната тиква слънце? Какво направи да се подобри ситуацията, освен да се оправдава с лошите комунисти отпреди 30 години. Докога?
46
1
 
9
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До РАН-ЪТПрав си. Овца -стръвница, да хапе този, който я стриже, дои и взима агнетата-няма.Може още на този *** народ.
45
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
44, А СЕГА ДА ТЕ ПРОДЪЛЖА- УСТАВ НА БСП ОТ 2.2017 Г - БСП Е ЛЯВА ПАРТИЯ КОЯТО СЕ БОРИ ЗА СОЦИАЛНО РАВЕНСТВО И СПРАВЕДЛИВОСТ И ИСТОРИЧЕСКО ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА КАПИТАЛИЗМА- ТОВА ПОЛИТИЧЕСКА ШИЗОФРЕНИЯ ЛИ Е ЧЕРВЕНА НАГЛОСТ. ЛЯВАТА ПАРТИЯ ЩЕ СЕ БОРИ ДА СВАЛИ ОТ РОЛС РОЙСА СВОИТЕ ЧЛЕНОВЕ, ТОВА Е ЧЕРВЕН АБСУРД.
44
3
 
21
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Вицепрезидентът поиска държавна помощ за малките общини______________________________________________________________Ама защо ?!Да откраднат повечето пари ли ??Спрете (намалете) кражбите на общинско ниво,тогава наливайте в кацата бездънна.
43
3
 
9
 
! Отговори
РАН-ЪТ преди 6 години
Може и още.И още...И още...
42
3
 
23
 
! Отговори
крадат милиарди преди 6 години
Давайте пари за оцеляване на българите в БЪлгария.В северна БЪлгария над 90 % от населените места обезлюдяват ударно.Милиони нямаме пари за оцеляване. Милиони нямат никакви пари..Има стотици хиляди безработни на които не им с е плаща нищо .. Оставени по политически причини/непокрепили нагло престъпни групировки маскирани като партии се тровят съзнателно.,Оставени са без работа чрез блокиране през нагло престъпни съоръжения в лични карти.
41
11
 
24
 
! Отговори
Червените милионери преди 6 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на Пловдивското БСП; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на Варненското БСП; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;Вес.Лечева-милионер и още много червени милионери откраднали милионите си от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
40
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мисля че поста на 35 казва всичко.Няма нужда от повече философстване.На всички е ясно че ,,крушката си има опашка"
39
4
 
7
 
! Отговори
До 29 преди 6 години
Абсолютно всички вътрешни,,мигранти" казват КВАРТИРА на жилището в което живеят.И по това се разбира кои са и какви са.Даже малко мекичко ,,квартЙръта"
38
3
 
14
 
! Отговори
До 29 Анонимен преди 6 години
Какво разбираш,не им се работи.Работата на полето,във фермата или на трактора и комбайна не е онзи къртовски ръчен труд. Съвременните начини например за гледане на *** или прибиране на зърното,нямат нищо общо с онова време.Само че докато в Дания,Холандия,Франция и въобще ,,селски страни"механизацията се развиваше,ние карахме с допотопната руска техника и лопати и мотики.Работата не пречи на ,,телевизора" А ако някой казва ,,квартирата"а не у дома,разбирам че е от,,пришълците"в,, клоаката"
37
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз лично бих се върнал,макар че съм на 35,но какво да правя в обезлюдено село?Преди 20 години на родната ми улица там живееха над 80 човека,а днес сигурно са под 20.
36
7
 
8
 
! Отговори
Бай Оня преди 6 години
До Провалилата се БСПТака е защото социализмът победи в най-тъпата и загубена държава Русия. И те освен да преоткрият крепостничеството, нищо не направиха.
35
5
 
33
 
! Отговори
Бай Оня преди 6 години
До АнонименБългарското село изчезна, първо заради глупавата политика на БКП, която унищожи частната инициатива и политиката на масирана урбанизация през 60-те и 70-те години. Второ заради идиотската политика на СДС за връщане на земята в реални граници, вместо да бяха направили от АПК-тата акционерни дружества. Така земята стана безстопанствена, разни старчоци в градовете, чакаха само рента, без да могат да роботят земите си. Днес група тарикати "селски бизнесмени" правят далавери с помощите.
34
8
 
16
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 6 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.