Среднисти консултират депутати в областите право, икономика...

НС е наело 20 нещатни сътрудници със средно образование
11 фев 2018 13:07, Анисия Иванова
112
Среднисти консултират депутати в областите право, икономика...
Архив: Булфото

Двадесет нещатни сътрудници със средно образование са ангажирали депутати от 44-ото Народно събрание. Това сочи регистърът на сътрудниците, в който са вписани техните имена, образование и дейност. Среднисти консултират народни представители в областите право, икономика, местно самоуправление, информационни технологии.

Със средно образование е сътрудничката по “правни въпроси” Нели Николаева на депутата от ГЕРБ Васил Цветков, както и Теодора Марковска, сътрудничка по “правна политика” на депутатката от ГЕРБ Йорданка Фикирлийска. Среднист за сътрудник по “правни въпроси” има и Стефан Бурджиев от БСП – Александър Пенков, показва проверка на "Труд".

Отстраненият от длъжността заради прокурорски обвинения кмет на Септември Марин Рачев е сътрудник-среднист по икономика на пазарджишката депутатка от ГЕРБ Даниела Малешкова.

Александър Сиди от “Обединени патриоти” е консултиран по информационни технологии от Стефан Грънчаров със средно средно образование. Бургаският общинар и предприемач Георги Манев, лидер на “Средна европейска класа”, който също е със средно образование, консултира Валентин Касабов от “Обединени патриоти” (ОП) по “коалиционни политики”.

Депутатът в 42-ото НС Адриан Асенов от Козлодуй, който се изявяваше като енергиен експерт, се оказа среднист и в момента се води медиен консултант на Павел Шопов от ОП. Димитър Данчов Хаджиев със средно образование е сътрудник на парламентарната група на Патриотите по “обществеността и медиите”.

Депутати от БСП имат сътрудници със средно образование в областите “местни политики и местно самоуправление”, “преработвателната промишленост” и “връзка с избирателите и медийно отразяване”.

Останалите среднисти са вписани като пиари или като технически сътрудници.

Помощниците със средно образование на депутати от БСП са 10, от ОП – 5, от ГЕРБ – 4, от ДПС – един.

Завършената образователна степен на над 80 от 400-те нещатни сътрудници не е вписана в регистъра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
4
 
32
 
! Отговори
Държава на Тиквата преди 6 години
Щом като най-дълго управлявалия политик на прехода е полуграмотен кофпомпаджия с трудов стаж на мутра от СИК, какво искате тогава от парламента.Или да напомним за Цецо физкултурника, завършил училище за бавноразвиващи се.
78
1
 
32
 
! Отговори
Naco преди 6 години
Е,КАК да я бъде тази "държава"?! НАРОДЕ????
77
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ujas kakvo nivo. Na bg deputat golemite vischisti
76
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бил Гейтс е среднист, марк Зукербърг е среднист.
75
1
 
18
 
! Отговори
Чиляк преди 6 години
До Край 71:Спокойно,аз познавам друг такъва,дето не може да напише една фактура,обаче личен приятел на вече бившият скандален ректор на ВУЗ-а?!По-отношение на среднистите-съветници в НС.Те може да са такива,но да имат твърде "богат" житейски опит,особенно в рушветите,аферките,далаверките,кражбите?!Това обяснява всичко останало,включително и защо сме на това дередже!?Другото,народът го е казал,не съм го измислил аз:"Кажи ми кои са ти приятелите /съветниците/ за да ти кажа какъв си ти!".
74
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Депутатите плащат на частни фирми да им напишат законите. Защо не предложат депутатите парламентът да се приватизира или отдаде на концесия за 20 години? Те препоръчват концесиите. Ще остане държавно, но концесионерът ще оптимизира дейността, ще съкрати разходите. Депутатите може да подпишат договор с концесионера и от него да получават заплати.
73
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха.. Леле, майко!... Явно качеството на висшето образование е толкова ниско, че вече няма значение дали си ходил в университет, или не.
72
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
всички начело с ... от банкя в каушатам им е мястотот
71
0
 
17
 
! Отговори
прост преди 6 години
Ако не са достатъчно прости как ще ги разбират съветваните "И аз съм *** и вие сте прости, затова се разбираме". Това е модата и Мъск е учил два дена в университет преди да реши да става милиардер. Бил Гейтс и Зукърбърг май са го докарали ди втори курс. Не че това има много общо с простите роднини на депутатите, назначени да вземат някой лев...
70
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Край"Българските дипломи са без значение ..."---В казармата имахме един старшина (сержант по звание) който ни обясняваше:"Може да имаш диплома колко(то) портала, тук командва сержант Парасков!"Какво сравнение само диплома с размерите на портала на поделението - и пак не вАжи.Сега пак е така, само дето "тук командва сер ... пардон "генерал" Борисов!" :)
69
0
 
16
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
До Голем смехА... От ,,новите ,, среднисти ще да са ! Като им гледам законите...
68
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За това сме на този хал.
67
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помощниците със средно образование на депутати от БСП са 10, от ОП 5, от ГЕРБ 4, от ДПС един. Нормално, БСП води. Там са "най-морални".
66
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам референдум за президентска република.
65
0
 
21
 
! Отговори
Киро кардана преди 6 години
А тези със средно образование ще си наемат консултанти под изпълнители с основно образование и всичко е точно...
64
2
 
22
 
! Отговори
Некъф преди 6 години
Пак назначени калинки. Нормално за ГЕРБ
63
1
 
41
 
! Отговори
Голем смех преди 6 години
Да бяхте уточнили тези среднисти с дипломи от пред 1989 г. ли са, че то среднист при бай Тошо е почти равно на висшист при бат Бойко.
62
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Излиза,че най-неграмотни са от БСП/10 помощника/,а най-грамотни от ДПС/1 помощник/.Искам президентска република!
61
2
 
8
 
! Отговори
681 преди 6 години
Ний сме мсе събрале в нар събрание и в герб се вишисти се среднисти и един началник с основно образование!
60
1
 
29
 
! Отговори
Край преди 6 години
Българските дипломи са без значение - познавам магистър по икономика от Свищов дето не може да смята проценти с калкулатор. След 90та година българите си раздадохме дипломи за да имаме оправдание да не работим.