Среднисти консултират депутати в областите право, икономика...

НС е наело 20 нещатни сътрудници със средно образование
11 фев 2018 13:07, Анисия Иванова
112
Среднисти консултират депутати в областите право, икономика...
Архив: Булфото

Двадесет нещатни сътрудници със средно образование са ангажирали депутати от 44-ото Народно събрание. Това сочи регистърът на сътрудниците, в който са вписани техните имена, образование и дейност. Среднисти консултират народни представители в областите право, икономика, местно самоуправление, информационни технологии.

Със средно образование е сътрудничката по “правни въпроси” Нели Николаева на депутата от ГЕРБ Васил Цветков, както и Теодора Марковска, сътрудничка по “правна политика” на депутатката от ГЕРБ Йорданка Фикирлийска. Среднист за сътрудник по “правни въпроси” има и Стефан Бурджиев от БСП – Александър Пенков, показва проверка на "Труд".

Отстраненият от длъжността заради прокурорски обвинения кмет на Септември Марин Рачев е сътрудник-среднист по икономика на пазарджишката депутатка от ГЕРБ Даниела Малешкова.

Александър Сиди от “Обединени патриоти” е консултиран по информационни технологии от Стефан Грънчаров със средно средно образование. Бургаският общинар и предприемач Георги Манев, лидер на “Средна европейска класа”, който също е със средно образование, консултира Валентин Касабов от “Обединени патриоти” (ОП) по “коалиционни политики”.

Депутатът в 42-ото НС Адриан Асенов от Козлодуй, който се изявяваше като енергиен експерт, се оказа среднист и в момента се води медиен консултант на Павел Шопов от ОП. Димитър Данчов Хаджиев със средно образование е сътрудник на парламентарната група на Патриотите по “обществеността и медиите”.

Депутати от БСП имат сътрудници със средно образование в областите “местни политики и местно самоуправление”, “преработвателната промишленост” и “връзка с избирателите и медийно отразяване”.

Останалите среднисти са вписани като пиари или като технически сътрудници.

Помощниците със средно образование на депутати от БСП са 10, от ОП – 5, от ГЕРБ – 4, от ДПС – един.

Завършената образователна степен на над 80 от 400-те нещатни сътрудници не е вписана в регистъра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
27
 
! Отговори
nekoj преди 6 години
Не се палете толкова - нормално е ако имаш основно (или килиино) образование да си вземеш съветник със средно! Не е ли така? Друг е въпроса кой е гласувал за тези 'умници'. Сигурно такива които нямат и четвърти клас...
38
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
позитано 20 трябва да е целта в живота на всеки
37
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
всички са мои кадри.....комуниста.ние сме на всеки километър.и особенно много на4ти.....
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А депутатите да не ли да имат и тези дето имат какво....
35
0
 
24
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До детската градина Това са все роднини, роднини на роднините, на приятели, или на любовниците и от двата пола, или самите любовници. Празно няма.Особенно когато по закон е позволено това, и друг плаща.
34
3
 
23
 
! Отговори
с ЦК напред, дрогари преди 6 години
Пък министър на правосъдието е завършил т.нар. Работнически факултет по право - партийната перачница на дипломи, и то на заклейменото БКП. Цирк, цирк... а и за билетчета си плащаме, докато точно ние сме клоуните.
33
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато са ядосани, още повече им проличава ниското ниво. И депутати, и министри започват да се нападат по партийна линия или стават междуличностни конфликти, а аргументираните, компетентни доводи липсват по спорните теми.
32
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Чети преди да коментираш и сметни като процент - 10 от 80, 5 от 27, 4 от 95 и 1 от 26 и ще ти стане ясно къде са калинките или изпълняваш опорните точки на Кутев"Само виж нивото на грамотност и умения на Тиквата, който се води премиер на тази държава и ми кажи дали смяташ, че висшист е синоним на Борисов.
31
9
 
4
 
! Отговори
ист преди 6 години
10 сътрудници от БСП са със средно образование. Колко ли са с основно...За това не ви приемат законите.
30
0
 
9
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
"И пак БСП води класацията! Половината среднисти са там."Може и така да е, но все пак, по добре така, отколкото да се събират министри по кръстовищата, или да превърнем в нарицателно за некадърен гербаджийски кадър, с купена диплома и натресен на висока позиция, защото вероятно се е падара "отпред" на някой местен или централен гербер, името Калинка. Много бързо забравяте нещо, когато не е изгодно за вас...
29
0
 
23
 
! Отговори
детската градина преди 6 години
Ако хора със средно образование, тоест без специалност, консултират управляващите, възниква въпросът на какво ниво е образованието на управляващите.
28
9
 
2
 
! Отговори
до 30 преди 6 години
"Помощниците със средно образование на депутати от БСП са 10, от ОП 5, от ГЕРБ 4, от ДПС един."Чети преди да коментираш и сметни като процент - 10 от 80, 5 от 27, 4 от 95 и 1 от 26 и ще ти стане ясно къде са калинките или изпълняваш опорните точки на Кутев
27
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все пак начело на държавата е неграмотен селски бабаит.
26
0
 
19
 
! Отговори
Вера преди 6 години
е ДЕПУТАТИТЕ да не би да пращят от акъл. Затова среднисти ги консултират , това доказва какво е нивото на консултираните.
25
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поправете ме ако греша, но за да управляваш държавата, трябва да си с минимум бакалавърска степен във висшето образование. Това, че гербавите са напълнили с полуграмотни калинки консултантската сфера само доказва плачевното им ниво.
24
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Караянчева не знае какво е и къде е Пекин..... Борисов не знае как да изговаря правилно глаголите...
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
всичко е заради парите, които един любител на кюфтета му се полагат за консултанти. Съответно да не станат зян се назначават роднини и приятели за тези длъжности. Да махнат тези пари и въобще да има някакви изисквания да седнеш на масата с кюфтета. В щатите след изборите за президент имаше един месец обучение за администрацията и тук трябва да има такова нещо. Който не го издържи по живо по здраво откъдето е дошъл + забрана да бъде предлаган за масата!
22
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквата ги лови лесно по магистралите.
21
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Социоложка Бъчварова реформира МВР, философът Доган консултира язовирите, електромонтьорката Етем оправи бедствията, сега застрахователния бос Ананиев пое болниците..
20
2
 
14
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен22Не си прав-пожарникар е премиер, нито е спортист, нито каратист. Намери едно клипче с негово участие в състезание по карате, покажи еднин негов медал, или титла?Менте от всякъде, медиен продукт е, крепен от друго място докато слушка.