Среднисти консултират депутати в областите право, икономика...

НС е наело 20 нещатни сътрудници със средно образование
11 фев 2018 13:07, Анисия Иванова
112
Среднисти консултират депутати в областите право, икономика...
Архив: Булфото

Двадесет нещатни сътрудници със средно образование са ангажирали депутати от 44-ото Народно събрание. Това сочи регистърът на сътрудниците, в който са вписани техните имена, образование и дейност. Среднисти консултират народни представители в областите право, икономика, местно самоуправление, информационни технологии.

Със средно образование е сътрудничката по “правни въпроси” Нели Николаева на депутата от ГЕРБ Васил Цветков, както и Теодора Марковска, сътрудничка по “правна политика” на депутатката от ГЕРБ Йорданка Фикирлийска. Среднист за сътрудник по “правни въпроси” има и Стефан Бурджиев от БСП – Александър Пенков, показва проверка на "Труд".

Отстраненият от длъжността заради прокурорски обвинения кмет на Септември Марин Рачев е сътрудник-среднист по икономика на пазарджишката депутатка от ГЕРБ Даниела Малешкова.

Александър Сиди от “Обединени патриоти” е консултиран по информационни технологии от Стефан Грънчаров със средно средно образование. Бургаският общинар и предприемач Георги Манев, лидер на “Средна европейска класа”, който също е със средно образование, консултира Валентин Касабов от “Обединени патриоти” (ОП) по “коалиционни политики”.

Депутатът в 42-ото НС Адриан Асенов от Козлодуй, който се изявяваше като енергиен експерт, се оказа среднист и в момента се води медиен консултант на Павел Шопов от ОП. Димитър Данчов Хаджиев със средно образование е сътрудник на парламентарната група на Патриотите по “обществеността и медиите”.

Депутати от БСП имат сътрудници със средно образование в областите “местни политики и местно самоуправление”, “преработвателната промишленост” и “връзка с избирателите и медийно отразяване”.

Останалите среднисти са вписани като пиари или като технически сътрудници.

Помощниците със средно образование на депутати от БСП са 10, от ОП – 5, от ГЕРБ – 4, от ДПС – един.

Завършената образователна степен на над 80 от 400-те нещатни сътрудници не е вписана в регистъра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
0
 
! Отговори
гост преди 6 години
Представям си какви *** консултират.
98
3
 
6
 
! Отговори
Кума Лиса преди 6 години
Мили, заблудени хора!Средностатистическия завършил през 1982 г., има многократно повече опит и знания от пишман висшистите завършили след 1998 г.
97
2
 
7
 
! Отговори
Обективно преди 6 години
Как ги е наело...като са нещатни? Вече дори не знаете какво пишете. Не им плаща Народното събрание, а депутатът ако така се е разбрал със "сътрудника", някой използват това "вписване" просто за да имат достъп до парламента.Ако има плащане, то не е със заплата от парламента, а ако депутатът от джоба си реши да плаща на сътрудник. За тази цел депутатът получава така наречените "представителни" пари- около 1200 лв на месец. Повечето просто си ги харчат за джобни, а не плащат на сътрудници.
96
0
 
14
 
! Отговори
Парлама преди 6 години
Така си назначават любовниците и брачедите на работа
95
1
 
8
 
! Отговори
кадаир преди 6 години
освен това да е завършил право в софийски университет, а не в т.н. пуцове по право където се влиза и с тройка от средно образование и в някои оценките са отличен 6и слаб 5.Най-добрите юристи са тези от софийски университет, години наред това се показва на изпита за адвокати/който е много много тежък изпит/.18 години у нас нямаше изпит за адвокати и подобие на юристи от пуцовете така станаха адвокати.
94
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да си набивите кадри завършили висше образование - политика(най-голяма необходимост),прависти с дългогодишен опит,икономисти,учени,културни дейци,национална сигурност и тогава всички останали.А тези среднисти са напълно излишни!
93
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви консултанти със средно образование,тези луди ли са?За какво има висше тогава?Или това са едни деца на ясла в парламента?Ако искате прависти,икономисти и други .....исти,има такива хора с образование+практика(или стаж).Това е парламент,не е женски пазар,пада ви нивото!Нямате дори кой да ви направи свестни закони в парламента.Толкова ли няма хора с дълъг опит в правото,да ги направите депутати?????????
92
0
 
12
 
! Отговори
Edin преди 6 години
Ами при това положение е редно да бъдат изгонени народните представители, назначили ги за съветници!
91
0
 
37
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
До 92232Да не мислиш, че нещо консултират в действителност? Водят се на служба, получават заплатка за наша сметка и се мислят за много велики.
90
1
 
23
 
! Отговори
92232 преди 6 години
Това е недопустимо! Законодателят да получава съвети и напътствия за законите и законотворчеството от лице, което не е завършило право е съвършен абсурд! Тази практика трябва да бъде прекратена веднага, защото нанася неизчислими вреди на България в абсолютно всички сфери. Поне юристи имаме все още. Депутатите, които са работили по този начин, да бъдат наказани. А за в бъдеще всеки депутат да има задължително истински дипломиран правен консултант не просто с диплома, но и стаж поне 10 години.
89
0
 
1
 
! Отговори
Гост преди 6 години
(от 100) поне се надявам, да знаят. Защото, не е проблем у нас в НС човек да наруши закона, добрите нрави и разумните основания и да си назначи сътрудник със средно образование по правни въпроси, въпросът е, какво ще знае след това с мнението на депутата по правните въпроси, как ще се оправдава той))... За жалост, това е видно за всички, пада и смях, но сега дойдоха да ни гледат и чужденците...
88
0
 
4
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Неприятно е да се каже, но това, че тези депутати имат сътрудници със средно образование по правни, икономически и други въпроси означава, че ние не трябва да очакваме нищо повече от тях - от депутатите, чиито имена са описани тук, по съответните правни и други въпроси, поне, докато техните сътрудници не завършат висшето си образование и не придобият нормално експертно ниво. Е, десетина души от депутатите ни гърмят с непознаване на правни и икономически области, има и други, които знаят нещо?
87
2
 
1
 
! Отговори
БСП=ДПС=Евророма преди 6 години
Помощниците със средно образование на депутати от БСП са 10 (ДЕСЕТ), от ОП 5, от ГЕРБ 4, от ДПС един.
86
4
 
13
 
! Отговори
ГЮРО преди 6 години
ХОРА БЕЗ НИКАКВО ОБРАЗОВАНИЕ КОНСУЛТИРАТ ТИКВАТА.....ПОЖАРНИКАРЯ БЕ.......
85
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То по уж "новинарските" сайтове работят неграмотни, та в парламента ли.
84
2
 
24
 
! Отговори
?! преди 6 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
83
1
 
19
 
! Отговори
наш/ваш преди 6 години
Дори е това не важи вече, защото висшето се купува... ..както и може да не се даде, на някой, който е неудобен въпреки труд и знания!
82
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И стоят 240, че и консултанти...
81
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро ще са и с основно... като давате повече пари на полицаи и военни, вместо на учители!
80
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И с нея не може да борави. Сам каза, че е гасил пожарите с брезентова мушама. :)))