Цветанов с отговор: Няма да наложим Конвенцията със сила!

Не трябва да допуснем популизмът да вземе връх, отсече той
Обновена: 12 фев 2018 19:02 | 12 фев 2018 18:46, Веселина Йорданова
289
Цветанов с отговор: Няма да наложим Конвенцията със сила!
Цветан Цветанов. Снимка: архив, БТА

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че партията няма да наложи силово приемането на Истанбулската конвенция.

“След като Истанбулската конвенция е приета на заседание на Министерски съвет, логично е мнозинството да я подкрепи. Но ние отложихме ратифицирането й, след като има притеснения у хората, подклаждани от БСП с двойното лице, едното от които през декември е подкрепило документа на ПЕС в Лисабон, а другото сега се заиграва със страховете на българите".

Още по темата

Това заяви Цветан Цветанов пред "24 часа" по повод думите на шефа на народните представители на "Обединени патриоти" Волен Сидеров, че именно той, а не премиерът Бойко Борисов, настоява най-много за приемането на Истанбулската конвенция.

В неделя Сидеров и вицепремиерът Красимир Каракачанов дори заплашиха с падане на правителството, ако бъде ратифицирана конвенцията на Съвета на Европа срещу насилието над жени.

Лидерът на “Атака” оповести съмнения, че ГЕРБ подготвят депутати от НФСБ да не влязат в пленарната зала при гласуването, за да стане ратификацията по-лесно. И заплаши, че ще поиска изгонването на депутатите на Валери Симеонов от групата. 

Според Сидеров, ако някой събори правителството, това ще е Цветан Цветанов, заради този подход и начин, "по който се опитва да прокарва неща, които не се приемат от народа". “Цветанов в момента е в САЩ и там го подготвят как да агитира за джендъризма”, каза още лидерът на "Атака".

"Не трябва да се заиграваме със страховете на хората, не трябва да допуснем популизмът да взема връх", коментира в отговор Цветанов.

"Решихме да има обществен дебат и ако обществото е склонно да се борим по-ефективно и с по-добра координация на всички институции с проблема домашно насилие над жени и деца, конвенцията да се подкрепи. ГЕРБ няма да наложи силово приемането й. Трябва да продължим диалога с гражданското общество, защото политическите решения трябва да се вземат в диалог с хората. А относно притесненията за трети пол и еднополови бракове, с нашата Конституция това няма как да стане", каза Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 192Щом нищо не искаш да обясниш значи ти не можеш да мислиш.
179
1
 
26
 
! Отговори
9998-99980 преди 6 години
До Анонимен 196 те САЩ не са подписали ИК , как тогава жените им надигат глас с две думи - и без ИК може да се оправя човек , стига полиция , съд да си вършат работата
178
1
 
23
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До Анонимен"А Турция като я подписа какво стана?"Тя Турция каквото и да подпише-не го изпълнява или пък прави което и е изгодно.Така че няма проблем за нея,никой не може да я принуди нещо.Обаче при нас не е така,клякаме за всичко.Така че по-добре да не поемаме излишни и проблемни ангажименти.
177
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До минаващА Турция като я подписа какво стана?
176
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ФактНе подценявай жените. Виж какво правят свободните жени в Америка и Европа. Развенчават политици, артисти, бизнесмени и съсипват кариерите им. Защо да не се даде свобода и на българските жени? Те са много повече от гейовете, които и сега си правят кяаквото си искат, а има милиони жени които влачат бремето си и никой не им дава и "гъг" да кажат.
175
3
 
9
 
! Отговори
78798798 преди 6 години
До Анонимен 178напротив - от СДС също се обявиха против ИК , а в частност хора фенове на ББ , и такива на разните му десни партии също са против
174
3
 
22
 
! Отговори
Една добра идея преди 6 години
Цецо,опитайте да я наложите със сила!Ще стане доста любопитно.
173
3
 
28
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До Анонимен"Жалко е,че българските жени не вземат отношение към този спор,а Конвенцията е в тяхна защита."На българските жени е пределно ясно,че конвенцията няма да ги защити повече от наличното законодателство и никой няма да си мръдне пръста за тях-нито у нас,нито в чужбина!Виж третополовите ще получат яко рамо и ще съдят България за щяло и нещяло.Какво да се прави-такъв е тренда...
172
13
 
14
 
! Отговори
Кметът на Симитли преди 6 години
Искам си Конвенцията!Не слагайте спирачки на любовта!
171
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 187И защо не я искате? Можеш ли да ми обясниш малко по-конкретно? Или само така защото някой казал или още по-лошо, платил?
170
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко е че българските жени не вземат почти никакво отношение към този спор, а конвенцията е в тяхна защита. Това показва колко са онеправдани.
169
13
 
4
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
Как така?Ако трябва я наложете и със сила!
168
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледам какви прос-таци са против Конвенцията ми се струва че наистина е спешно тя да бъде подписана.
167
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ба та в умника Като те гледам как си мислиш само за "опиняне", излиза че си съвсем обратен. Научно е доказано че индивидите със скрити обратни наклонности са много агресивни към себеподобните си.
166
13
 
9
 
! Отговори
Ба та в умника преди 6 години
До Анонимен 178"Само руските *** са против конвенцията."Че сега ли разбра къде сте обратните?
165
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние се оказахме по-големи ориенталци от турците с тази конвенция.
164
3
 
15
 
! Отговори
тромб преди 6 години
Стига сте заплашвали с тези силови методи!Да не стане като в македонския виц,дето зетя връщал момата на дедото,щото била "дупена, со зор",но дедото я върнал обратно с обяснението"Зетко зимай си я и бегай,оти со зор и тебе моем да издупаме!"
163
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този лъже, излъга и че ГЕРБ НИКОГА НЯМА ДА СТАНЕ ПАРТИЯ , АМА СЕ ЯВИХА ПРЕДИ 10 ГОДИНИ НА ИЗБОРИТЕ ! Лъже ,лъже като пра дядо си от Индия ,ще го въведат не се залъгвай народе ,не се оставяй на манипулациите на тези морално деградирали типове .ТЕ УБИХА ЧОВЕК КОЙТО СМЯТАШЕ ДА ПРАВИ ПАРТИЯ СРЕЩУ ТЯХ . Само чрез премахване на местно ниво КМЕТОВЕ И ОБЩИНАРИ ОТ герб ,само така ще ги махнете !
162
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз подкррепям Конвенцията.
161
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Цветанов с отговор: Няма да наложим Конвенцията със сила!"Цуци, конвенцията не я подкрепяме и доброволно. Я по-добре се откажете от ратифицирането й, преди да се запознаете със Силата от първа ръка. Защото ни сме милиони, а щабът на МВР е хиляди.