Цветанов с отговор: Няма да наложим Конвенцията със сила!

Не трябва да допуснем популизмът да вземе връх, отсече той
Обновена: 12 фев 2018 19:02 | 12 фев 2018 18:46, Веселина Йорданова
289
Цветанов с отговор: Няма да наложим Конвенцията със сила!
Цветан Цветанов. Снимка: архив, БТА

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че партията няма да наложи силово приемането на Истанбулската конвенция.

“След като Истанбулската конвенция е приета на заседание на Министерски съвет, логично е мнозинството да я подкрепи. Но ние отложихме ратифицирането й, след като има притеснения у хората, подклаждани от БСП с двойното лице, едното от които през декември е подкрепило документа на ПЕС в Лисабон, а другото сега се заиграва със страховете на българите".

Още по темата

Това заяви Цветан Цветанов пред "24 часа" по повод думите на шефа на народните представители на "Обединени патриоти" Волен Сидеров, че именно той, а не премиерът Бойко Борисов, настоява най-много за приемането на Истанбулската конвенция.

В неделя Сидеров и вицепремиерът Красимир Каракачанов дори заплашиха с падане на правителството, ако бъде ратифицирана конвенцията на Съвета на Европа срещу насилието над жени.

Лидерът на “Атака” оповести съмнения, че ГЕРБ подготвят депутати от НФСБ да не влязат в пленарната зала при гласуването, за да стане ратификацията по-лесно. И заплаши, че ще поиска изгонването на депутатите на Валери Симеонов от групата. 

Според Сидеров, ако някой събори правителството, това ще е Цветан Цветанов, заради този подход и начин, "по който се опитва да прокарва неща, които не се приемат от народа". “Цветанов в момента е в САЩ и там го подготвят как да агитира за джендъризма”, каза още лидерът на "Атака".

"Не трябва да се заиграваме със страховете на хората, не трябва да допуснем популизмът да взема връх", коментира в отговор Цветанов.

"Решихме да има обществен дебат и ако обществото е склонно да се борим по-ефективно и с по-добра координация на всички институции с проблема домашно насилие над жени и деца, конвенцията да се подкрепи. ГЕРБ няма да наложи силово приемането й. Трябва да продължим диалога с гражданското общество, защото политическите решения трябва да се вземат в диалог с хората. А относно притесненията за трети пол и еднополови бракове, с нашата Конституция това няма как да стане", каза Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България
139
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От една страна джендърството се дъвчи,за да не се говори за реалната обстановка в Българи,за огромната корупция и крадене,следене,цензура,страх,а от друга да се превръщат народите в една смесена,аморфна маса,която да се контролира лесно!
138
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В тази конвенция се прилага стара търговска практика, а именно когато искаш да пробуташ някой *** го даваш в комплект с нещо вървежно. В случая в борбата срещу насилието над жени в което предполагам всеки ще се съгласи се опитват да пробутат и тази "*** идеология" която на практика разрушава семейството като основна градивна частица на обществото.
137
8
 
5
 
! Отговори
Стадо до 141 преди 6 години
До Анонимен Глава 9 се състой от 4 члена, всеки със по 3-7 точки.Точка 53 не присъства в целия документ, както и думите транс, кросдресър и травестит.Добър опит! Наистина ли реши, че няма да проверя ?
136
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При тях социалните роли какви са? Единият татко работи, а другият татко кърми бебето ли? :)
135
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко което е против българският народ,всичко което руши държавата,моралните ценности,семейството се прокарва много лесно при управлението на ГЕРБ!А сега се запитайте защо така?Ми това става защото те са продажници,безверници,разбойници и т.н.
134
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Роб ли си ти? Тогава не можеш да бъдеш приятел. Тиран ли си? Тогава не можеш да имаш приятели.Прекалено дълго са били скрити в жената робът и тиранинът. Затова жената още не е способна на приятелство. Тя познава само любовта.I tova e Nitshe. Kak shte go komentirash :-).Ta clean 12 ti dava pravi da Zabraniavash TRADICII , koeto e rabota na Gospod, a ne na chovecite :-).Ama vie de iziviavate na bogove, nali tochno tova obiasniavam na "bogoizbranite" . No da de govori s tiah e bezsmisleno.
133
0
 
25
 
! Отговори
БатБулгар преди 6 години
Истанбулската конвенция е все едно да кълнеш Господа, че те е създал. Това са хора, които отричат Бог, отричат рода си, отричат майките и бабаите си, в името на няква *** мода. Знаете ли кой е най-голмия ефект от това, че жените в САЩ започват да гласуват на изборите и да участват наравно с мъжесте си в обществото??? Знаете ли?? Ами 40% повече данъци. Това е резултата и се оказва, че хората, които после прибират данъците, са платили и протестите преди това. Айде беги у лево бе
132
5
 
4
 
! Отговори
... преди 6 години
До Анонимен 140Нищо не си си направил. Ако беше, щеше да знаеш, че в тълковния речник си пише точно това, което си е! НО, забележи, Философията, Социалните науки и феминистките в САЩ от 70та година го използват и са си го извъртели, по някакъв начин. Ако изобщо първите две могат да се нарекат науки :Д :Д:Д:Д
131
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направих си труда да проуча определението за gender в английския език. Характеристиките на понятието включват също така и "gender identity" (*** идентичност), познайте там какво се крие, превеждам:- В някои общества, някои индивиди не се идентифицират с някои (или с всички) аспекти на биологичният си пол, някои от тези индивиди са транссексуални, както и такива, които не се идентифицират нито с мъжкия, нито с женския пол. В някои общества има категория "трети пол".
130
6
 
4
 
! Отговори
Стадо до 118 преди 6 години
Айде фокусирай си ти мисленето, а не аз четенето ок ?Щото тоя процес ти куца.Очевидно освен че говорите глупости и не разбирате, какво четете.То едното е следствие от другото, ама няма значение. Следствие значи, когато едно нещо води до друго ;)
129
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никога не съм гласувала за Герб и се гордея с това!
128
9
 
4
 
! Отговори
Стадо до 118 преди 6 години
Да превеждам ли ?Не е ок да си турчин и да имаш 3 жени и да си праиш квото си искаш с тях!Не е ок да си иранчанин и да е убивате жена ти с камъни публично, щото си е показала лицето.Не е ок да кастрираш малки МОМИЧЕТА (както правят в МНОГО Африкански държави)И тн и тн..."...практики, основани на идеята за малоценност на жените или на стереотипни роли за жените и мъжете."Това с две думи значи, че жена ти не ти е слугиня и не е длъжна да ти прави салата и ракия, ако не - БОЙ!Щото си мъж.
127
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Патриотите ако могат,да се махнат от това правителство,което извършва геноцид на населението в цялата страна и да спасят страната!И да докажат,че са патриоти,а не марионетки!Изпитвам огромна вина и срам,че някога гласувах за ГЕРБ!Следващия път,гласувайте всички за БСП,за да не се разпиляват гласовете!
126
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А сега приеми за благодарност една малка истина! Та аз съм доста стара вече за нея!Завий я и затули устата й: иначе тя ще проглуши ушите ти с крясъците си. Тази малка истина. Дай ми, жено, своята малка истина! рекох аз. И тъй рече старата жена: При жена ли отиваш? Не забравяй камшика!Тъй рече Заратустра.Chel Li si evropeeca Nitshe, a? :-)Negotiation shte go zabraniava li "konvenciata".Pitai baba Merkel :-).
125
1
 
21
 
! Отговори
Мая преди 6 години
Не става въпрос за насилието. Против сме *** идеологията и навлизането й в образованието!
124
0
 
14
 
! Отговори
Стадо до 118 преди 6 години
Член 12 Общи задълженияАл.1 Страните предприемат необходимите мерки за насърчаване на промени в социалнитеи културни модели на поведение на жените и мъжете с цел изкореняване напредразсъдъци, обичаи, традиции и всякакви други практики, основани на идеята замалоценност на жените или на стереотипни роли за жените и мъжете.
123
15
 
3
 
! Отговори
Стадо овце! преди 6 години
До АзАз къде казах, че има нещо различно от трети пол ? Казах, че в конвенцията не пише нищо такова и се чудех, защо изместват темата всички медии.А за пояснения по думата *** (Gender) се обърнете към тълковния речник.НЕ РУСКИЯ... там не го пише...С две думи българина го попитоха, ок ли е да биеш жена си и трябва ли да е наказуемо?(Не, че и в момента не е!) А той отговори: Какво ме занимвате с *** и гейове и за "социални полове". Евала! Евала и, че нямахте проблем за КТБ.
122
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВасилевI ti si predatel
121
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
the state of being male or female (typically used with reference to social and cultural differences rather than biological ones). Haide komentirai definiciata ;-).