Кримките да се сложат на място! Да подкрепим полицаите!

За посегателствата Каракачанов иска сурови наказания
79
Кримките да се сложат на място! Да подкрепим полицаите!
Снимка: Булфото, архив

Крайно време е криминалният контингент да се сложи на мястото си, а държавата да застане зад полицаите, смята вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Повод за коментара му в социалната мрежа Facebook стана акцията в ромската махала в Ихтиман, след като двама нейни жители – баща и син нападнаха полицаи, късаха униформите и пагоните им. След това пък се оплакаха, че били станали жертви на полицейски произвол.

Още по темата

"В духа на наложената от няколко "правозащитни", а по-точно казано организации, които основно се занимават със защитата на правата на ромите, започна подгряване на общественото мнение срещу полицаите, извършили акцията в циганското гето на Ихтиман. Заливат ни репортажи, в които разстроени представители на "етноса" обясняват как безпричинно са ги били и колко лоши са органите на реда. Сега тръгна и версия, че нападение над полицията въобще не е имало – тъкмо обратното, те нападнали бедните роми. Явно сами са си нанесли и побоя полицаите, за да имат предтекст да нахлуят в гетото", пише Каракачанов.

Според него в такива ситуации потърпевши доскоро са били полицаите – отнасяха наказания и дори бяха уволнявани.

"Това демотивираше състава и правеше циганските безчинства още по-дръзки и безнаказани. Не и сега", категоричен е той.

"В качеството си на заместник- министър председател по обществен ред и сигурност твърдо заставам зад действията на полицията в борбата ѝ с битова престъпност! Не само в Ихтиман, а и навсякъде, където тя е влязла, за да респектира, да наложи ред и да покаже, че в страната ни съществуват закони и те трябва да се спазват от всички", декларира Каракачанов.

Вицепремиерът напомня за идентичен случай в село Каменар от август миналата година, когато след изнасилване на жена в центъра на Варна, полицията направи рутинна проверка, а циганите се оплакаха, че са били бити без никакви доказателства – просто хвърлиха поредното обвинение и "правозащитниците" отново извисиха глас. Но не в защита на пострадалата жена или на българските полицаи, а отново в защита на престъпниците.

А това са само два примера, които съвсем не са прецеденти. Още са пресни случаите на пребити и нападнати с ножове и мачете горски служители в с. Баня и с. Струпец. А това са само два от десетките подобни "инциденти", припомня още той.

"Считам, че всяко подобно посегателство трябва да получи суров отговор. България е длъжна да подкрепи своите полицаи! Криминалният контингент трябва да бъде сложен на мястото му", завършва Красимир Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
3
 
! Отговори
Marchelo преди 6 години
Моля най-сериозно полицая,с когото се случи това в Ихтиман да си подаде рапорт за напускане.След това унижение над полицейската професия няма смисъл да е част от тази система.
46
0
 
2
 
! Отговори
Igla преди 6 години
Ma s ko shi gi krepim?! :-) oni imat orujie? I za kvo gu nosat?! :-) Nie s topove i mineral voda li da gi krepim?! :-)
45
0
 
10
 
! Отговори
Некъф преди 6 години
Мисля че назря момента в който трябва да се приложат отчаяни мерки и да се даде власт на полицията да гърми на месо дори само и за скъсана униформа!
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Камелия да провери в речника какво е кримка и да не пише глупости. Думата кримка означава стара пушка или опитен в нещо човек. Няма нищо общо с престъпник. Аман от ***.
43
1
 
10
 
! Отговори
Ха Ха Ха преди 6 години
Ако полицаите не могат да се оправят и имат нужда от помощ, то какво да каже обикновения българин?И това ако е държава....
42
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кво правим с тези полицаи и военни които от 2016г. са пенсионирани и в момента получават заплата и пенсия и не са малко на брой г-н Каракачанов,и как да има работа за младите,мисля че това не е новина за вас а.......
41
6
 
6
 
! Отговори
deepwatcher преди 6 години
Абе,***!Вземете най после застанете зад Народа,а не пред него!Когато милиционери бият невинни....тогава какво?
40
3
 
30
 
! Отговори
мюлюцюнер преди 6 години
Грух войвода да вземе да им обясни на полюцаите, че тия пистолети не са им ги раздали за да си отварят бирата с тях....
39
4
 
24
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Поредната глупост!!!Нищо не зависи от полицията!Полицията е инструмент на управлаващата и съдебна власт в държавата.Как ще бъде използван този инструмент зависи от горепосочените държавни институции!
38
1
 
2
 
! Отговори
сддд преди 6 години
''Instead of war on poverty, they've got war on drugs so the police can bother me''
37
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
навсякъде, където тя е влязла, за да респектира, да наложи ред и да покаже, че в страната ни съществуват закониподкрепям! Трябва всеки да ден да има респектирани по махалите
36
2
 
36
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Добре говори Грyx Каракачанов, ама на практика абсолютно нищо няма да направи! А дори и да се опита, началникът му баце Бойко ще му скръцне със зъби- Сакън! Ше ядосаме началничката и другите началници в Брюксел! Това е.
35
3
 
25
 
! Отговори
проф. Осман преди 6 години
Така се руши държавността:" НЕ уважаваш кмета- който си избрал, НЕ признаваш даскала-на когото поверяваш децата ти да изучи, НЕ зачиташ стражаря- на когото плащаш за да те пази." Корупмирани били!? Корупцията е като любовта, за нея са необходими двама ( даващ и вземащ ). След като СТЕ толкова почтенни- ЗАЩО им предлагате или се съгласявате да им дадете ?
34
0
 
31
 
! Отговори
:) преди 6 години
Да си носят камери и да записват всичко. А държавата най-накрая да приеме закон, с който видео записът да се води като доказателство в съда. Същото да важи и за шофьорите, а не *** и пульо да се измъкват с познати катаджии, съдии и прочие.
33
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицията е въздух под налягане.Страшна е за обикновения, трудещ се човек, плащащ сметки и данъци. Подигравха е за ... всички други!
32
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затова им плащат и като не им харесва може да напуснат МВР. В ЕС има човешки права и не може да си правят каквото си искат. Редно е да се раздаде оръжие на населението както е в САЩ за да се защитава по-добре а не частна полиция по селата, която ще защитава кметовете деспоти.
31
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-много корупция е точно в МВР и съдебната и пак им вдигнаха заплатите.. Полицай е с 1000 лева минимална заплата, а съдийка с 4000 лева.
30
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГОЛЕМИТЕ кримки кога?Или само ще изместваме народния гняв от ГОЛЕМИТЕ проблеми...
29
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В БЪлгария закони има само за някои за повечето начело с върхушката, криминалният контингент и етнос закони няма!
28
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кримките са в парламента !Създадоха групировки които да са им в тяхна услуга .от 89 години насам държавата се разпредели между новите "демократи"