С рамо от изселниците: ДПС и ДОСТ пред помирение! Кога?

Организацията Балгьоч призова да спре конфронтацията
12 фев 2018 12:00,
47
С рамо от изселниците: ДПС и ДОСТ пред помирение! Кога?
Снимка: архив "Булфото"

ДПС и ДОСТ са направили значителни стъпки към помирение с активната намеса на българи в Турция.
Това стана ясно по време на конференция на най-влиятелната неформална организация на български изселници в Турция Балгьоч.

Форумът, провел се в Бурса, отправи призив за помирение и преодоляване на конфронтацията между политическите формации, подкрепяни от етническите турци в България.

В конференцията участваха председатели на дружествата на българските турци, включени във федерацията Балгьоч, представители на ДПС, на ДОСТ и на НПСД, както и активисти на изселнически организации, съобщи БТА.

Още по темата

В словото си конференцията почетният председател на Конфедерацията на Балканските румелийски турци Турхан Генджоглу, който е водещ емисар на инициативите за обединение, информира за отбелязан напредък. Той обясни, че става въпрос за постигане на консенсус сред симпатизантите по най-критичния проблем – нуждата от обединение и премахване на политическата конфронтация.

Генджоглу разказа, че е провел разговори с с лидерите на ДПС и ДОСТ и според него "са направени значителни стъпки за помирение".

"Конфронтацията се оказа болезнен и дълъг процес за всички ни", каза Генджоглу, "защото дори близки роднини се озоваха във враждуващи лагери. Но сега е време да загърбим миналото, да оставим сръдните и да гледаме в бъдещето".

Той призова симпатизантите на всяка от формациите да не се поддават на провокации и да не използват езика на омразата и конфронтацията, а да съдействат за сближаването.

"В светлината на обсъдените на конференцията в Бурса въпроси, които са в подкрепа на обединението, предстои да проведем срещи с лидерите на ДПС и ДОСТ, за да ги запознаем с желанието и волята на сънародниците в Турция, и сега още повече вярвам, че ще се постигне обединение", каза още почетният председател на Конфедерацията на Балканските румелийски турци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
0
 
! Отговори
Сезгин от Тервел преди 6 години
Щом чичо Ердо ни дава пароци, ще слушкаме, иначе няка за кебапе, бира, цигарки.
33
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цацаратурата защо допуска да има партии на етническа основа?
32
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДПС и ДОСТ са антибългарски етнически партии.Тяхното съществуване противоречи на БГ-конституция.Кога ще бъдат забранени?Прокуратурата и Цацаров къде спят?
31
0
 
6
 
! Отговори
Давай преди 6 години
До помакСамо така, още една партия направете, евалла.
30
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви са тия "българи в Турция"? Хайде да наричате нещата с истинските им имена, а не да заближдавате. Това са ТУРЦИ в Турция, на които балъшките ни правителства от 30 години позволяват да определят политиката и съдбата на България.Чувствали се били българи, милеели за родината и прочее - дрън-дрън. Само да посочим към друг цитат от тази статия - че организацията на тези "родолюбци" се нарича "Конфедерацията на Балканските румелийски турци" и няма нужда от коментар. РУМЕЛИЙСКИ? Терит.претенции!
29
1
 
4
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Само ще трябва да вържат връзките на Доган, да му целунат ръка и са помилвани.
28
5
 
3
 
! Отговори
гост преди 6 години
Доган поне мисли преди да направи нещо. Не може да се сравнява с изцепките на Баце, на Цветанов, Цецка, Захариева, Мара-Габриел и т.н.
27
1
 
5
 
! Отговори
Васил Левски преди 6 години
Това са задкулисни маневри и мръсни номера на ДС.
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато има такива ***, народа живее зле - и в Турция и в България. Няма какво да се лъжим
25
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И двете партии да се елиминират от България, това е България ,не може така Да си играят игрите в Турция Който се чувствува Българин да остане и да гласува само за българска партия ,па макар и мафиотска да е
24
6
 
7
 
! Отговори
помак преди 6 години
ФАЛШИВА НОВИНА !!! ДПС е мафиотска структора . която краде мюсулманите в БГ ! Къде и кмета на Неделино откраднал обществени поръчки и разделил парите с сарайте ? Къде е Бисеров. посочен от чужди служби .че пере пари на сарайте ??? ДАВАЙ ДОСТ !!! ДОСТ 4%....ДПС 3.8% и прехода свършва ......ДОганя в КАУША ДОЖИВОТ и връщане на откраднатите пари от мюсулманите !
23
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДОСТ умира, спете спокойно деца.
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добър бизнес си намериха тия двамата.Българи,турци а изглежда и руснаци плащат тия да са някакъв фактор в България.
21
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Става дума за 40 организации. Давате ли сметка за това - 40 организации наредени на държавна хранилка - турска и българска. 40 организации, чиито членове трябва да бъдат хранени и никак не ги интересува положението на турци, българи и т.н.Ако тези организации/партии липсват много по-добре ще бъде положението и отношението. Тези са обсолютни търтеи, мерзавци и майкопродавци
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 22.И до избори да се стигне пак ще е същото. Просто ще влезе партията на Слави е ще замени като патерица патриотите.
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В българската политика всичко е възможно. Възможно е дори единение между ДПС и патриотите, стига от това да има взаимна далавера и да измислят начин как да го пробутат пред електората без да го дразнят.
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
то стана ясно какво ще е ако псевдопатриотите се дръпнат веднага Дпс-то и Магарешки стават патерици и всичко си е по старому
17
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Ердоган реши да се вкара някакъв закон в България, Бойко ще го подкрепи веднага.Тая тиква лижи и на резака и на Меркел. Абе то май всички гербери са си ***. Трети пол майка, тва са си герберските мекернца.
16
7
 
6
 
! Отговори
Шопа преди 6 години
Да съ помирят и прегърнат с БСПто също.Па и Царо могат да земат.
15
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Възможно е помирение, просто Доган трябва да получи отрязаната глава на Местан на тепсия и нещата ще тръгнат към единение.