Къде е е-правителството? Ами ГЕРБ да си каже защо го бави

За Хасан Азис кабинетът се интересува само от държавните структури
12

Централната избирателна комисия /ЦИК/ препоръча да се откажем от електронното гласуване, защото този вот можел да се контролира по-лесно от хартиения.

Електронното гласуване трябваше да бъде въведено за евроизборите през 2019 година. В доклад до парламента, който предстои да бъде разгледан от правната комисия, ЦИК обаче предлага депутатите да обсъдят възможността за отлагането му.

"Минаха вече повече от 16 години откакто България прие стратегията за електронното управление. За съжаление напредъкът ни не е никак голям и не можем да се похвалим с видими резултати", отбеляза пред Bulgaria ON AIR зам.-председателят на Националното сдружение на общините в България и кмет на община Кърджали Хасан Азис.

Той се завърна от Брюксел, където се проведоха срещи на високо равнище заедно с еврокомисаря Мария Габриел във връзка с електронното управление.

В студиото на "България сутрин" Хасан Азис отбеляза, че по негово мнение, именно правителството на ГЕРБ вече толкова години бави развитието на въпросния процес.

"Държавата в лицето на правителството насочва вниманието единствено към държавните структури. Затова и не можем да очакваме резултати в електронното управление. Към днешна дата 272 администрации са изявили желание да използват електронния обмен на документи, а само 180 имат тази възможност", отбеляза още кметът на Кърджали.

Според него е важно да се формулират точно целите и следващите стъпки в процеса на въвеждането на електронните услуги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 6 години
А къде ще иде раздутата администрация ,ако се въведе е-правителството?800-900 хиляди гласоподаватели на ГЕРБ ще спрат да гласуват за вожда.
9
1
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
В България тия с е-та не минават. Имаме достатъчно Е-та в храните. Не ки харчи думите ако искат това може да стане за нула време, но няма келепир.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде са еминистрите, епремиерът, виц-епремиерът, епатриотите?
7
0
 
7
 
! Отговори
гост преди 6 години
Питайте Мара-Габриел как да ускорите нещата, май и е в ресора на йеврокомисионер. Ама като чета какви ги е плеснала за конституцията на РБ, по-добре да не я питате. Абе оправяйте се с качествата на кадрите си бре - излагате се.
6
0
 
3
 
! Отговори
Dushinkovo gibi преди 6 години
Are prai barzo letisteto ve...horata ne iskat da gledat i katsat v mrasnata vrajdebna ve...izmir - gledka...thessaloniki - gledka...london - gledka...bruxelle - gledka...paris - gledka...doha - gledka...bombai -gledka...hanoi - gledka...osaka - gledka...teheran - gledka...
5
1
 
24
 
! Отговори
Mopcku_ преди 6 години
Не смеят да въвседат електронното гласуване, защото знаят че ще загубят. Повече от добри са на хартиените бюлетини и системата е отлично отработена и доказано работеща. Просто ги е страх, това е!
4
5
 
14
 
! Отговори
Кюстендилец преди 6 години
Тоя му спряха далаверите и е бесен !!! Колко открадна от Водното огледало ,само той си знае ! По думите на кърджалийци има пет хотела в Истанбул...
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До zeusМилиционери сър.Не само, че не искат ми и не знаят!
2
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом и ДПС започна да реве за е-управление, значи нещата в това направленеи са трагични. Къде отидоха милиардите?
1
2
 
37
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Правителството не желае да има електронно управление по две причини: първо могат да се крадат милиарди за изграждането му, второ ако всичко стане автоматизирано ще секнат далаверите и кражбите.