Симеонов против конвенцията! Но и против гей референдума

Вицето: Нито съм се виждал, нито съм се чувал с Цветанов
13 фев 2018 10:15,
104
Симеонов против конвенцията! Но и против гей референдума
Снимка: БНТ

Депутатите от НФСБ на Валери Симеонов ще гласуват против Истанбулската конвенция при ратифицирането й в парламента. Референдумът, поискан от Красимир Каракачанов за и против гей браковете, обаче също няма да получи подкрепата на вицето и хората му.

Това обяви самият Симеонов на фона на засилващото се напрежение в "Обединени патриоти" покрай спорната конвенция. Вчера лидерът на "Атака" Волен Сидеров заподозря Симеонов, че ще помогне за ратифицирането на документа и дори го обвини, че е уговорен за това от зам.-шефа на ГЕРБ Цветан Цветанов. Сидеров обясни и че Цветанов, а не Бойко Борисов, е човекът, който най-много настоява за приемането на конвенцията.

Още по темата

Симеонов обаче отрече да е бил на тайна среща с Цветанов, на която да е получавал инструкции как да гласуват депутатите му.

"През последните 14 дни нито сме се виждали, нито сме се чували", обясни той пред БНТ.

Симеонов коментира и отношенията в Обединени патриоти и обясни, че напоследък липсвала комуникация. Дали ще се "изчистят" взаимоотношенията, зависело от Красимир Каракачанов.

"Естествено, че има непрекъснато проблеми, има наслоени от няколко месеца напрежения, които са в парламентарната група, които няма никакво желание да бъдат решени тези проблеми, които пораждат напрежение и то най-вече от страна на колегата Каракачанов", каза лидерът на НФСБ. Той обвини партньора си, че е отговорен за деформиране на медийните представяния в коалицията.

"Това все пак е коалиция от три партии, но в случая цялото медийно пространство е узурпирано от представителите на ВМРО, което си е проблем от няколко месеца. Надявам се да го решим в скоро време", каза още Симеонов.

Той обясни и защо е против референдума за гей браковете, иницииран от Каракачанов.

"Защото това са 30 милиона лева, 30 милиона грешни пари, които ще бъдат изхвърлени, ще бъдат похарчени за една глупост", каза вицепремиерът.

Той обвини партньорите си и че сериозни въпроси като ратифицирането на Истанбулската конвенция не се обсъждат на политически съвет, а в телевизионни студия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
7
 
3
 
! Отговори
турчин преди 6 години
Популисти щом превода не е правилен защо занимавате и отвличате вниманието на хората от ежедневните проблеми, като ,,безработица здравеопазване образование социална сигурност" и др. Не искате да приемате конвенцията защото е ,,Истанбулска";
59
0
 
4
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
От гей бракове се вълнуват макс. 5-10% от населението, какъв е този зор за такъв въпрос в референдума? Милиони ли, милиарди ли ще си раздавати онаследяват?
58
1
 
5
 
! Отговори
Видно преди 6 години
Като гледам, че откакто "Патриотите" са във властта, ДПС са безгласна буква, а нещата с Македония направо са прекрасни, представям си ако направят самостоятелно правителств
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ognyanzПредлагам за провокационни реплики да се отнемат точки!Затова ти трябва седиш на резервната скамейка поне три часа.
56
0
 
1
 
! Отговори
Sandjak преди 6 години
Tolko mnoo novi zakoni i debutati napraihme za sto i kusur gudini...sha si napraim i novi konstitucii ve... :-)
55
0
 
4
 
! Отговори
Pink преди 6 години
Ko va i strah...pitaite si naroda ve...:-) ...refrendum, perferencia, pervencia...naroda sishkoto sha si kaji...:-)
54
1
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До Членска карта 7: Мислите, че с Филип Димитров ще прокарате п'едерастията и през Конституционния съвет? Ще видим.
53
1
 
12
 
! Отговори
Симеон Борисов преди 6 години
30 милиона лева референдум заради глупост на Борисов че подписа, но нали Симеонов се съгласи на коалиция за да остане Борисов на власт.
52
1
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
До Какъв референдум?Не се надявай на Конституцията да те спаси! За неин тълкувател сме избрали Филип Димитров!
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като се види само как ги представят тия ***-жендъри ли са,то те изглеждат като следващите на поколението индиго нещо виртуални за киберпространството подобно на ония цилиндри и по модерни миниплощадки където по зададен макет светва и се появявя виртуален маникен,които според налуднически идеи за представяне на макет може да се представи и такъв налудничав модел маникен с объркани дрешки и да му се радват разни там от създатели до рекламни деятели,щот по нататък си е излагация за възприятия.
50
0
 
15
 
! Отговори
На запад преди 6 години
Най-атакуваната група обаче, която няма право на глас, са белите хетеросексуални младежи и мъже. Те са заклеймени като враг номер едно на левашкия псевдо-либерализъм. Промиването на мозъци е жестоко и тотално и не подлежи на дискусия. Всяко мнение против официалната псевдо-либерална политика е моментално заглушено.Въвеждат се термини като токсична мъжественост (Toxic Masculinity), които втълпяват чувство на вина в подрастващите момчета. В същото време момичетата от малки израстват с идеята, ч
49
3
 
12
 
! Отговори
Свети Вазелин преди 6 години
Честит свети вазелин на всички жендъри европейци.Никой не ни пита вече дали искаме жендъри или не искаме.Отдавна сме загубили независимоста си.На губернаторите ни е заповядано да прокарат жендърите и те ще ги прокарат с клизма
48
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Запада е обхванат от Хомосексуална диктатура.. Нормалние хора са подложени на преследване..
47
2
 
12
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До 50: Мнозинството от европейските държави или не са ратифицирали конвенцията, или са го направили с уговорки. Само 12 държави са я ратифицирали без допълнителна декларация. А на този, който щял да показва с'реден пръст на българския народ мога да му препоръчам да чете историята. И с по-големи бабаити от джендърите сме се оправяли.
46
1
 
23
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
Браковете са за хора от женски и мъжки пол и закона разрешава брак между тези два пола.Трети пол не съществува в природата нито въобще съществува. Това, че някой иска де си измисли нещо като трети пол да си го мисли в къщи.Писна ми от това да ми натрапват изкуствено създадени ценности. Не мразя различните, ненавиждам хората които парадират със своите различия.
45
1
 
22
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Я имам мама и тате ! И баба и дядо ! *** и джендърка немам ! Така е от памтивека у мойо род !!!
44
1
 
25
 
! Отговори
Какъв референдум? преди 6 години
Какви 5 лева?В конституцията е казано ясно що е това брак!Ако в нечий организъм има патологични промени, човекът може да се лекува или да живее с патологията си, ако не застрашава околните.Не преследваме такива хора и не ограничаваме техните човешки права. Да искат промяна в конституцията само поради каприза си, би означавало да получат привилегии. Това би нарушило правата на останалите!Ако искат, могат да живеят заедно и да завещават имуществото си един на друг. Това е съжителство, а не брак
43
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БРАВО,ВАЛЕРИ!НА ВЕРЕН ПЪТ СИ -ТРОЛОВЕТЕ СЕ АКТИВИРАХА!
42
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ognyanzЗаради тикви като тебе, всички българи ще получат среден пръст, не само Марешки. На какво се надявате? На кривославна Русия ли? Защо само наивници се раждат в България?
41
0
 
16
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До Анонимен 51: Той и Марешки не виждал такава връзка, но и той ще получи с'реден пръст на следващите избори ако гласува за конвенцията заедно с ДПС.А до 53: Всеки сам си решава какъв иска да бъде и какви иска да бъдат децата му. Но ако някой чака специални привилегии, за да си определя сам пола и т.н. е по добре да се ориентира към втори терминал.