Симеонов против конвенцията! Но и против гей референдума

Вицето: Нито съм се виждал, нито съм се чувал с Цветанов
13 фев 2018 10:15,
104
Симеонов против конвенцията! Но и против гей референдума
Снимка: БНТ

Депутатите от НФСБ на Валери Симеонов ще гласуват против Истанбулската конвенция при ратифицирането й в парламента. Референдумът, поискан от Красимир Каракачанов за и против гей браковете, обаче също няма да получи подкрепата на вицето и хората му.

Това обяви самият Симеонов на фона на засилващото се напрежение в "Обединени патриоти" покрай спорната конвенция. Вчера лидерът на "Атака" Волен Сидеров заподозря Симеонов, че ще помогне за ратифицирането на документа и дори го обвини, че е уговорен за това от зам.-шефа на ГЕРБ Цветан Цветанов. Сидеров обясни и че Цветанов, а не Бойко Борисов, е човекът, който най-много настоява за приемането на конвенцията.

Още по темата

Симеонов обаче отрече да е бил на тайна среща с Цветанов, на която да е получавал инструкции как да гласуват депутатите му.

"През последните 14 дни нито сме се виждали, нито сме се чували", обясни той пред БНТ.

Симеонов коментира и отношенията в Обединени патриоти и обясни, че напоследък липсвала комуникация. Дали ще се "изчистят" взаимоотношенията, зависело от Красимир Каракачанов.

"Естествено, че има непрекъснато проблеми, има наслоени от няколко месеца напрежения, които са в парламентарната група, които няма никакво желание да бъдат решени тези проблеми, които пораждат напрежение и то най-вече от страна на колегата Каракачанов", каза лидерът на НФСБ. Той обвини партньора си, че е отговорен за деформиране на медийните представяния в коалицията.

"Това все пак е коалиция от три партии, но в случая цялото медийно пространство е узурпирано от представителите на ВМРО, което си е проблем от няколко месеца. Надявам се да го решим в скоро време", каза още Симеонов.

Той обясни и защо е против референдума за гей браковете, иницииран от Каракачанов.

"Защото това са 30 милиона лева, 30 милиона грешни пари, които ще бъдат изхвърлени, ще бъдат похарчени за една глупост", каза вицепремиерът.

Той обвини партньорите си и че сериозни въпроси като ратифицирането на Истанбулската конвенция не се обсъждат на политически съвет, а в телевизионни студия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ognyanzНевероятно задръстен си.
39
1
 
10
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До Членска карта 7: Дьорт не ни трябва изобщо, да върви на джендърството си. Има неща, с които компромиси не могат да се правят, и това е едно от тях.
38
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не виждам каква е връзката между гей браковете и истанбулската конвенция. Само тикви като наште пишман путриоти и техните създатели от БСП виждат такава връзка.
37
3
 
11
 
! Отговори
Банго Васил преди 6 години
Не може така по брутален Византийски начин да обиждаш и дискриминираш чужди Политици в случая германката и после да се правиш на Банго Васил
36
3
 
11
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Само си го представете скатаджията, ако към днешна дата беше в опозиция, какви гръмотевици щеше да хвърля по ИК... Също и Марешки!
35
0
 
2
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
До ognyanzСтрахът от Дьорт е по силен!
34
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя ч*фут Валери Симеонов-Балевски редовно по кабеларката си в бургаско пуска гей порно канали,те затова същия иска по втория начин да ни пробута тая конвенция.
33
1
 
11
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До Членска карта 7: Ще видим, ще видим. Бойко няма да посмее да гласува конвенцията с ДПС, освен ако не си е загубил ума. А ако го направи все пак, ще ходим на избори, и тоя път няма да го бъде. А една ратификация винаги може да се анулира. Тръмп показа как се прави това.
32
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще го уволнят ли Сименов за Скандала с германската Политичка или пак ще си затварят очите
31
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Симеонов е от малкото политици , които говорят откровено без завоалирани високопарни приказки и нищо не казват . Това е негово мнение и чест му прави , че го казва точно и ясно. Дали го харесваме или не си е наша работа.
30
5
 
13
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
То е ясно, референдум няма да има! ГЕРБ и ДПС ще гласуват ИК, Патриотите ще се тръшкат церемониално няколко дни по медиите и до тук! Матряла е не способен на съпротива, като пластилин е в ръцете на медиите платени от чичо Дьорт!
29
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 6 години
До Офф ,да се омита,сигурно не знаеш,този хамбарцуци,взема месечна заплата,точно 200000лева.
28
2
 
16
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До 30: Точно истамбулската конвенция ще донесе мир и ред в къщите ни? Ти *** ли си или се правиш на такъв. От тая конвенция друго освен п'едерастия няма как да произлезе. И на това ще трябва да учим децата си ако я ратифицираме.
27
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз пък съм за истамбулската конвенция за да донесе мир и ред в къщите ни а не разни пияници всеки ден да пребиват жените и децата си
26
1
 
12
 
! Отговори
джендъри-"патри преди 6 години
Що ли нищо друго не могат да предложат на народа та го занимават с глупости?Точно СКАТ пускаха гей-филми и тръгнали морал да раздаван. Точно при тях има най-много ***.
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
къв е тоя дето каканижи тука, като сте такива патриоти като дойде Ердоганя го покажете не да се криете като мишки, иначе преди избори много говорите и правите
24
3
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Валери Симеонов е прав с опасенията си, че ако референдумът се проведе няма да събере достатъчно гласове за да бъде валиден. При такъв резултат парите за референдума наистина ще се окажат хвърлени на вятъра.Този капан за задължителността на резултатите от референдума само ако са гласували толкова избиратели, колкото на последните парламентарни избори, беше заложен от ГЕРБ за да не мине референдумът за АЕЦ "Белене". И така се получи. Мнозинството гласува "ЗА" но броят гласували беше под минимума
23
5
 
13
 
! Отговори
factotum преди 6 години
Е тва е супер нагло, вчера даваха кадри по БНТ точно си говори с Цветанов в Парламента, много нагъл лъжец!
22
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
безспорно е безмислено да се пръскат 30 милиона ,за да се направи на интересен Каракачанов.По-добре да ги дадат за великденски добавки на пенсионерите...прилича ми държането на Каракачанов ,като това на еколозите за Пирин...Той да обясни къде е пенсията от 300 лева,която обеща...Защо не се направи референдум примерно при индексацията на пенсиите ,да се дава еднаква сума на всички пенсионери ,а не на едни 5 лева ,а на други 50,къде е тука справедливостта...Доходите,а не джендърите са ни проблема.
21
6
 
16
 
! Отговори
8 преди 6 години
Тоя лицемер какво реве за 30 милиона лева? - ми те само с оградата на границата откраднаха 300 милиона, като санираха още 2 милиарда - тогава не ревеше, че беше зает да ***. Каракачанов каза, че референдумът евентуално ще бъде на следващите избори, така че няма да струва 30 милиона, няма и 1 милион да струва - да си ги смята винкела колко струват 6 милиона бюлетини по 1 стотинка, ама той май накрая *** ще излезе, затуй е против