Средната депутатска заплата скача с едни 300 лв., вече е 3540!

Ръстът е резултат от по-високите възнаграждения в обществения сектор
300
Средната депутатска заплата скача с едни 300 лв., вече е 3540!
Снимка: архив, БулФото

Средната заплата на българските депутати се вдига с 297 лв. и вече е 3540 лв.

Увеличението е следствие от данните на Националния статистически институт за средната работна заплата в страната през последното тримесечие на 2017 г.

Още по темата

През декември средната заплата в обществения сектор, която служи за изчисляване на депутатската, е била 1180 лв., докато септемврийската, по която се изчисляват в момента депутатските заплати, е била 1081 лв.

Според правилника на парламента депутатската заплата е три пъти средната в обществения сектор през последния месец на предното тримесечие. Тоест досега е била 3243 лв., а сега става 3540 лв., пише "24 часа".

Председателят на парламента взeма с две трети от депутатската заплата отгоре и то без да се брои добавката за трудов стаж.

Най-висока заплата в управлението получава президентът – двойна на депутатската, тоест основната заплата на Румен Радев сега става 7080 лв., а досега е била 6486 лв. Това е основната заплата без добавки за трудов стаж, звания и др. 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
3
 
32
 
! Отговори
gogo преди 6 години
До русия=джуджеза последните 5 месеца съм бил един път в Германия за 10 дена, един път в Турция (Мармарис) за 11 дена , 2 пъти в Русия за 20 дена и ми обясняваш , че съм недочул ли?Хората в Русия са щастливи усмихнати добронамерени както и в Германия и в Турция щастливи хора не за друго не че ние сме лоши, но ние просто нямаме пари бедни сме и то много бедни и не сме виновни ние.Просто човек като неможе да нахрани децата си , неможе да им купи дрехи и като се чуди как да плати сметките няма как
157
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това е истината поздравявам всички 240 с етични и морални увреждания в парламента Клуб Нло - Ах, Прости Ми, Депутате
156
17
 
4
 
! Отговори
!! преди 6 години
НЯМА ЛОШО ДА СИ ВДИГАТ ЗАПЛАТАТА, НО НАИСТИНА ДА ВЪРШАТ РАБОТА И ДА НЕ КРАДАТ ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!
155
1
 
13
 
! Отговори
стефчо преди 6 години
Разликата между демокрация и диктатура е ,че при демокрацията гласуваш първо и след това получаваш заповеди,докато при диктатурата не си губиш времето с гласуване! (големия Чарлз Буковски)
154
14
 
4
 
! Отговори
русия=джудже преди 6 години
До gogoПълни глупости си изписал.Чул си ,недочул някъде нещо.При храните ,цените варират.Някои в България са по-евтини ,други по-скъпи.Това за домакинските разходи също си написал пълна глупост.В България средните разходи са 161лв. докато в Русия са 181лв.Само пак не разбрах,защо ни занимаваш с Русия ? Руснаците са недоразвити и не са ни пример.Пример ни е западния стандарт на живот.
153
1
 
10
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Бати Бойко ви го каза селяни прости, че никой не може да взима по-голяма заплата от него, говоря за държавните служители!Е щом имате премиери с такъв манталитет и мислене,тогава ще чакате на Върба в петък нещо да се случи в държавата и заплатите да се взимат за свършена качествена работа!Тя една чистачка може да върши повече работа от един некадърен държавен служител, защо да не взима повече пари!Селяни прости, научете се да работите качествено и отговорно,винаги да си поправяте грешките!ЦРУ
152
2
 
18
 
! Отговори
Алов преди 6 години
Малко е дайте още,а песния 130 лева е много
151
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До стефчоЕй това е! Страхът! Водени сме от страх, защото не сме свободни хора.Демокрацията в Бг не донесе свобода.Даже като емигрираш, не го правиш по своя воля- правиш го по принуда. Заради глада, недоимъка, безпаричието, несигурността в утрешния ден. Това не е свободен избор.
150
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АКО КАЖЕТЕ, ЧЕ НЯМА ОПРАВИЯ, ЩЕ СИ ПОМИСЛЯ, ЧЕ НЕ СТЕ ДОБРЕ.
149
3
 
28
 
! Отговори
кво мърморите?! преди 6 години
Нови избори не искате- нямало алтернатива.Референдум не искате- скъпо било, сякаш от джоба си го плащате.Протести не искате- протестиращите били купени хора, излизали на площада за 20лв.Няма кой да свърши вашата работа. Не разбрахте ли, че това е ваша работа?Ако ще действате, действайте. Ако ли не, замълчете.Само пишете по форумите.
148
1
 
20
 
! Отговори
11 преди 6 години
То убаво, ама да получават само тез мангизи. Че тва са им джобните ...
147
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЙорданЩЕ ИМАТ И ЗА ТВА, А НИЙ???
146
1
 
24
 
! Отговори
Киро кардана преди 6 години
Ако има хора който вярват ,че депутатите чакат накрая на месеца да им преведат заплатата от 3500 лв и да хукват да плащат ,ток,вода,телефон,парно,данъци,винетки,храна и т.н и чакат на тези пари да отворят широко прозореца на терасата и да скочат....а тези който живеят на 1,2,3,4 етаж да се качат на покрива и със скок да се отърват от жалкото си съществуване.. За тези хора 3500лв са точно колкото за вас са 35 стотинки!
145
1
 
25
 
! Отговори
стефчо преди 6 години
Извода просто е че сме едно племе от страхливци без характер. Страха да те мачкат и да си на минимална заплата,страха че утре ще те изгонят и няма да си платиш тока,страха че ....... Осъзнайте се хора,по-добре умрял отколкото това подобие на живот мачкано от една малка банда която може да бъде смазана за една седмица със общи усилия. Зедно можем да ги смажем като *** и кърлежи,следващите ще знаят какво ги чака. (но май по-важно е че има водка за 4,99 в Лидл)
144
1
 
19
 
! Отговори
кво мърморите?! преди 6 години
Да ги намалят на 120 човека!Заплатите им да са обвързани с МРЗ!Кой ще го направи? Някой ще посмее ли да гъкне?Никой нищо не променя. Само комисии правят.И референдуми не искате.
143
1
 
20
 
! Отговори
ПИП преди 6 години
А ТРЯБВА ЛИ ИЗОБЩО ДА ИМА ... ДЕПУТАТИ???
142
1
 
21
 
! Отговори
Германия преди 6 години
Ще е хубава ако една депутатска заплата се равнява на две минимални.
141
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МИ ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ СЪЩО, ЧЕ ТЕ ДАНЪЦИ НЕ ПЛАЩАТ...ХАЛАЛ ДА САИМ....КАЗАНО АКТУАЛНО ПО СЪСЕДСКИ.САМО ДЕТО МИ ПИСВА.
140
9
 
3
 
! Отговори
природа преди 6 години
До ГошуАз пък не съм съгласна, защото силно вярвам, че човек трябва да е със съвест и да има морал, какво означава крадете яко. Относно протестите цялата система е за смяна, дори да изгоним тези, ще дойдат други крадливи, затова българина не протестира-абдикирал е!
139
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мене лично ме е срам че сме такива ОВЦЕ. НЕКА НИ Е. НИЕ СМЕ ЗА БОЙ А НЕ ТЕ-ЩОМ СИ МЪЛЧИМ.