ГЕРБ vs. БСП – за Народния съд, за политическото насилие...

Тома Биков: ГЕРБ никога не се е солидализирала с Луковмарш
14 фев 2018 11:20, Василия Пейчева
54
ГЕРБ vs. БСП – за Народния съд, за политическото насилие...
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

От ГЕРБ отново нападнаха социалистите заради т. нар. Народен съд и жертвите на комунизма и ги обвини, че подкрепят политическото насилие. Повод за това стана позицията на БСП срещу провеждането на Луковмарш и констатацията на левицата, че "Народният съд е едно необходимо и неизбежно военновременно правосъдие".

"Ръководството на БСП не е в състояние да води нормален диалог в рамките на демократичния процес. Днес ръководството на БСП е в ситуацията, в която пропагандира тезата, че има добро и лошо политическо насилие - лошо преди 9 септември 1944 и добро след 9 септември, справедливо - извършено от тоталитарната държава и несправедливо - извършено след преврата от 1923 г. и Втората световна война. Този двоен стандарт ни дава основание да смятаме, че в партията тече дебат дали политическото насилие би било инструмент за постигане на политически цели", каза депутатът Тома Биков в декларция от името на ГЕРБ.

Още по темата

"В това свое биполярно състояние БСП разпространи позицията, в която призова премиера да се разгарничи от Луковмарш, а определи Народния съд като необходимо военновременно правосъдие. После същото това ръководство се разграничи от собствената си позиция, свързана с Народния съд", продължи Биков.

Той настоя, че ГЕРБ никога не се е солидализирала с Луковмарш, за да се разграничава от него.

"ГЕРБ осъжда всяка антидемократична идеология и за нас политическото насилие е рана, която трябва да бъде лекувана", отсече депутатът.

Биков настоя и че управляващите ще продължат да почитат жертвите на комунистическия режим и да твърдят, че Народният съд е престъпление.

Депутатът припомни и искането на оставката на просветния министър Красимир Вълчев от БСП заради новата учебна програма на десетокласниците.

"БСП поиска оставката на образователния министър, защото 28 години след рухването на комунистическия режим е предвидено учениците да изучават понятия като терор, атентат, комунизъм, съветизация, диктатура, Народен съд, възродителен процес. Това са симптоми за ценностна атрофия в средите на една от основните политически партии, а това състояние крие рискове за обществото", настоя Биков.

"Историята от 1919 до 1989 е наситена с политическо насилие и едва ли има българин, който няма родственици, подложени на репресии от едната или другата страна. Тук идва отговорността на демократичните партии, които са длъжни да отричат тази форма на политическа дейност", заключи депутатът от ГЕРБ и допълни, че всички форми на политическо насилие би следвало да се изучават, за да не се допуска подобни периоди да се повтарят.


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Герб са потомствени комунисти но когато видят че рейтинга им пада заедно с актуалните комунисти от БСП спретнат сцена за пред електората едните го играят комунисти а другите антикомунисти и по този начин грберугите успяват да залъжат десни и антикомунистически избиратели да гласуват за тях. Но не мога да разбера как все още има хора които да вярват че герб и Борисов са десни и антикомунисти !
50
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Имали сме хубава триетажна къща с магазини на ул. Търговска в София. Американската бомба, която паднала там убила дядо ми, баба ми и чичо ми, които били в мазето. Цялата улица е унищожена от американските бомби, днес там е министерският съвет. Ако тези "жертви" не бяха обявили война на Англия и САЩ, няколко хиляди столичани нямаше да бъдат убити от американските бомби.
Така, че правилно са ги осъдили. Не сме комунисти, но за това сме съгласни напълно.
49
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И КОМУНИСТЪТ БОРИСОВ ЛИ ГИ ПОЧИТА ЖЕРТВИТЕ.
48
3
 
3
 
! Отговори
X преди 10 месеца
Лелеее,колко сте ми умни и точни- БКП виновни, руснаците виновни и т.н. А какво ще кажете за т.н. Нар. Съд, който България беше принудена да направи от ВЕЛИКИТЕ СИЛИ? Нали това и сега го правят в Хага? Е, умници, можете ли да се противопоставите? А преди 09.09.1944. Разстрелите без съд и присъда какви бяха? Сороската или Хелзингска хуманитарна дейност ли? Айде сега чакам адекватни отговори с факти само ! Стига американска тъпня да ми ръсите!40526
47
1
 
2
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 10 месеца
И ПАК ЩЕ ИМА НАРОДЕН СЪД ---СЛЕД 7 ГОДИНИ ---СЪД ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ---БЪЛГАРОУБИЙЦИ 1989---ДО ТОЗИ МОМЕНТ
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
През 44 руснаците ни окупираха и ни избиха елита
Но всичко е точно
45
0
 
6
 
! Отговори
Krom преди 10 месеца
Да? И защо е толкова лошо да се спомене човек, който е извършвал подвизи през Първата Световна Война? Всеки който е пролял кръвта си за да спре сръбската гадост е герой по подразбиране. За БСП, преки наследници на Гошо Тарабата и неговите блянове да прави федерация с Тито, разбира се не е. И въобще, кои са тези дето са наследник на партията сътворила най кървавия терористичен акт в Божи дом в историята ни, за да ни учат кое е лошо? А и кончината на Генерал Луков, говори за тях доста ...
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вечната борба между бедни и богати , между образовани и неграмотни и т.н. Само , че в България Тодор Живков втълпи на неграмотните и бедни , че са управляваща класа . Сега те така си мислят и докато са живи ще го вярват . Явно при нас няма да стане нищо добро .
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Само в нашите учебници от близкото минало се споменава, че у нас е имало монархо-фашизъм. Направете справка такава измишльотина не се споменава никъде по света
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз пък гледам прагматично, до 1944 сме нормална държава със средноевропейски стандарт на живот. След идването на шумкарите отиваме на опашката - мизерия и простотия. Не ми дреме дали е било диктатура, то диктатура е имало и в Чили ама сега развита държава, докато ние ходим да мием вецетата на европейците
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 36:
ЗЗД и ЗЗН са легитимно право и средство на българската държава срещу комунистическия терор над българския народ, който е активно подкрепян - идеологически, финасово и материално от сталинския режим.

за справка: виж Историята
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Другарката нинова би трябвало да си скъса дипломата след като нарича клането след окупирането ни от червената армия СЪД. Това си е поредния опит за фалшификация на историята ни
39
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"за да не се допуска подобни периоди да се повтарят"........мддааааааа.............странно, но сегашната диктатура (ако кажеш нещо против властта си аут - справка Сашо Диков ПАК ГО НЯМА НА ЕКРАНА!) вече надмина уж "тоталитарната" власт преди 89-та!!! Или ще кажете, че не е вярно???? Или неистовите писъци с които искат да ни наложат античовешката "конвенция"....ТОВА КАКВО Е, АКО НЕ ДИКТАТУРА!!!! Само че този път не е на пролетариата!!! Май ще дойдат новите спартаковци, и тук и в еуропката!!!
38
6
 
8
 
! Отговори
А БОЙ, ДЕ, А СОПА ДЕ преди 10 месеца
САМО СИ ПРЕДСТАВЕТЕ - БОЙКО БОРИСОВ БОРЕЦ ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ И СРЕЩУ ЛЪЖАТА !?? И ОЩЕ - ВАДИЛ БЪЛГАРИЯ ОТ БЛАТОТО. ТОЙ, И ПРЕДИ НЕГО ДРУГИЯТ БОРЕЦ СА СПРАВЕДЛИВОСТ ИВАН КОСТОВ, ЗАБЛАТИХА ДЪРЖАВАТА, ПРОГОНИХА ХОРАТА, ПРОДАДОХА БЪЛГАРИЯ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ, А ЗА ПРЕДАТЕЛСТВОТО СИ ВЗЕХА МИЛИОНИ ЛЕВОВЕ И ДОЛАРИ КОМИСИОНИ. СТРАНДЖАТА, ХАПЧЕТАТА...
37
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Днешните останали "демократи" не са никакви демократи, а фашисти и неонацисти. Крият се зад демократичното листо, защото е забранено, но когато си изпуснат нервите, директно си признават, че техният антикомунизъм е чист фашизъм.
36
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Историк

А ЗЗД и ЗЗН , какво са?
35
0
 
5
 
! Отговори
DiesIrae преди 10 месеца
Вие ще се научите ли да правите разлика между фашизъм и националсоциализъм?
А забравих, че комунистите не обичат думичката национал социализъм защото звучи твърде близко до тяхното социализъм и затова възпитаха всички на национал социализма да викат нацизъм или за по лесно направо да го бъркат с фашизъм. Преди да се изказвате по теми прочетете нещо и преди да осъждате национал социализма поне си направете труда да прочетете какви са били идеалите и целите му. Пък тогава като искате съдете!
34
5
 
7
 
! Отговори
Историк преди 10 месеца
В България освен КОМУНИЗЪМ друг ФАШИЗЪМ не е имало !

за справка: виж Историята - „ФАШИЗМЪТ” на Д-р Жельо ЖелеB.
33
8
 
10
 
! Отговори
ПРАВО СЪДЕТЕ преди 10 месеца
А НЮРНБЕРГСКИЯ ПРОЦЕС, КЪДЕТО СА СЪДЕНИ И ОСЪДЕНИ ФАШИСТКИТЕ ВОЕННОПРЕСТЪПНИЦИ. ПО ЛОГИКАТА НА ТОМАТА БИКОВ, И ТОЙ Е НЕЗАКОНЕН. ДА НАРОДЪТ,БЛИЗКИТЕ НА УБИТИТЕ ОТ ФАШИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА ОЧАКВАЛИ СПРАВЕДЛИВОСТ. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ПОКРАЙ СУХОТО Е ГОРЯЛО И МОКРОТО. ДА ИМА И НЕФАШИСТИ ЖЕРТВИ НА НАРОДНИЯ СЪД, ДА В ЕДИН МОМЕНТ ЖАЖДАТА ЗА МЪСТ Е ВЗЕЛА ВРЪХ НАД ЗАКОНА.НО,КОЛКО СА ЖЕРТВИТЕ НА КОСТОВАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ, А НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ?И ТО В МИРНО ВРЕМЕ,НЕ СЛЕД ВОЙНА.А ДЕМОГРАФСКИЯ СРИВ ОТ ТАЗИ ПОЛИТИКА
32
6
 
10
 
! Отговори
Историк преди 10 месеца
Така наречения „народен съд” нито е народен, нито е съд, а си е едно сляпо, безогледно разчистване на сметки по сталинистки образец с пряката подкрепа и внушение на Москва, довело до избиването за кратко време на десетки хиляди българи от комунистическите престъпници, което българският народ и по турско иго не прежиял.