Линейка или МВР? Кой всъщност преследва Десислава Радева?

Вътрешният министър хвърля нова светлина върху случая
Обновена: 14 фев 2018 14:31 | 14 фев 2018 14:30,
169
Линейка или МВР? Кой всъщност преследва Десислава Радева?
Снимка: архив "Булфото"

Нова светлина върху екшъна със съпругата на президента хвърли вътрешният министър Валентин Радев. Той обясни, че шофьорът на НСО, който возел Десислава Радева, се объркал, че зад него се движи линейка, а не бус на жандармерията. Затова и не спрял, а дори напротив – дал газ заради изискването на НСО да се спазва определена дистанция от другите коли на пътя.

Миналата седмица името на съпругата на президента бе забъркано в екшън с НСО и жандармерията. Според първоначално появилата се информация автомобил, шофиран от Радева, не е спрял на полицейска проверка и на служителите на МВР се наложило да преследват колата, докато разберат, че президентшата е вътре.

Още по темата

Няколко часа по-късно информацията бе отречена, а по-късно бе уточнено, че автомобилът бил преследван от полицейски патрулки, защото не разпознали мерцедеса на Националната служба на охрана.

На светофар те го обградили и гардовете трябвало да покажат картите си, за да им повярват, че са държавна охрана. След проверка СДВР съобщи, че полицаите не са нарушили закона за МВР като са спрели колата, защото тя не е била обозначена.

Шофьорът на НСО е бил заблуден, че го следва линейка, цели 3 светофара по бул. "България", обясни министърът. Служителят нарочно дал газ, когато полицейският бус го доближил, тъй като в НСО имали изискване да поддържат определена дистанция от останалите коли. Когато все пак мерцедесът бил застигнат от полицаите, бързо се разбрали, обясни МВР шефът, цитиран от "Сега".

"Не е имало спиране с палки, не е имало такива гонки, каквито бяха описани. Автомобилът се е движел, той е на специален режим, не е бил обозначен, защото така правим - когато няма нужда, не го обозначаваме. След него се движи белият бус с жандармерията, той не ги вижда и мисли, че е линейка. Спират го, установяват кой е и го освобождават", разказа министърът.

Колата на НСО вероятно се е движела с превишена скорост, стана ясно от думите му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
3
 
19
 
! Отговори
Гурбетчия преди 6 години
А бе,коя е тази Десислава незнам коя си.Стига де!Тя ли е най-важната в държавата? Стига,стига!Баламосват ни с глупости,а най-важните проблеми се замитат.Хора, вземете се в ръце и изметете тая ***.За съжаление аз съм много, много далеч от родината си,но се надявам един ден да си дойда.
85
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малеей, за малко да я хванат на калъп. Или са я хванали?
84
2
 
28
 
! Отговори
,.,., преди 6 години
Първият и съпруг депутата от БСП, Георги Свиленски да почерпи колеги и приятели че се е отървал от Деса.Да му мисли ***,ако изобщо може да мисли след като го ожениха предизборно за любовницата му.
83
5
 
17
 
! Отговори
До 82 преди 6 години
На колко годинки сиТи виждал ли си байТошо жив и охраната му?.Не на филм.Един го доближи във Враца да му поиска помощ с едно листче и лежа 10 години в затвора.Цецо май се казваше.А бай Тошо от тогава не стъпваше във Враца. ,,Бодигарда" не е от вчера и само у нас,по интересно е защо и как Радева е пътувала без охрана,само с ,,домакина"??? и без обозначенията на НСО.Ако всичко е в ред ,няма причина да бягат.
82
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да тръгнеш ученичка от Меден рудник, на 18 да си директор продукция при Слави Трифонов, на 25 да гледаш бебето на потомствен професионален комунист, и на 50 да си първа мотика при Хвърчилков!Кои сте вие бе!
81
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Верче, в петък пак ще пуснеш материал по темата, нали?
80
2
 
29
 
! Отговори
Имам въпрос преди 6 години
Някой може ли да ми каже как да си поръчам кола на НСО за абитуриентския бал?Не заради друго, ами защото гледам, че вече всеки ги ползва.
79
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От цялата работа човек си прави извода, че в НСО работят невероятни непрофесионалисти (да не можеш да разпознаеш линейка си е за уволнение). Сега всеки който го погне полицейска кола и не е спрял, после ще се оправдава че е правил път на линейката. При тия глупоста заразна ли е или ние сме с безкрайно търпение??? И какво толкова са я заплашили жената на президента че НСО я охранява? Да и свият някоя рокля може би.
78
8
 
10
 
! Отговори
ГЕРБ ДЖЕНДЪРИ преди 6 години
Тази тема я предъвкват вече 10 дни. Отклоняват вниманието от Истанбулската конвенция, да позабравят малко пората за нея и ще я приемат тихичко без въобще да се разбере.
77
3
 
12
 
! Отговори
До 73 преди 6 години
Ако беше обозначена нямаше да я спрат.Но като махнеш обозначеншията и тръгнеш на купон или кой знай къде посред нощ с превишена скорост е най нормално да те спратОт къде да знаят чия е и кой е в колата.Защо ще бягат? Какво е правила на задната седалка с домакина.На линейката ясно е е изписано и е бяла,а жандармерийският бус черен.Най нормално е да спрат и веднага *** нещо гнило в цялата работа,което ние няма да разберем.
76
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо уважаемата Г-жа Радева се е движила с автомобил на НСО?Кое го налага? Тя не е управленско лице на държавата. В България няма понятие "първа дама".
75
6
 
13
 
! Отговори
ПРАВ СИ преди 6 години
До АнонименБОКАЧКО Е ПО ЖЕСТОКО ОХРАНЯВАН И ОТ БАЙ ТОШО...САМО ТАНКОВЕ НЕ СА ИЗКАРАЛИ ЗА НЕГО ПО ШОСЕТАТА....
74
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Президента да скрие ключовете от самолета в касата с държавния печат, че следващият път Деса може да я гони патрул на НАТО.
73
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Автомобилът се е движел, той е на специален режим, не е бил обозначен, защото така правим - когато няма нужда, не го обозначаваме."Министърът на вътрешните работи"Чл. 3. (1) Моторни превозни средства със специален режим на движение са автомобилите и мотоциклетите, които при движението си подават едновременно светлинен сигнал с пробляскваща синя и/или червена светлина и специален звуков сигнал."ЗаконодателствотоМинистърът знае ли не закона или умишлено заблуждава с официалното си изявление?
72
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Служителят нарочно дал газ, когато полицейският бус го доближил, тъй като в НСО имали изискване да поддържат определена дистанция""Шофьорът на НСО е бил заблуден, че го следва линейка, цели 3 светофара"-----Ивааааасссии, какви хора наемат в НСО? :D :D :D Цели 3 светофара и то по бул. България, тоя не успял да различи бус на Жандармерия от линейка????? Хехееее, Шкумба, стига вицове! :)))Кьорав ли е или има проблем с нервите? От типа "В Русия съм, в Русия съм, в Русия съм!".
71
0
 
17
 
! Отговори
Anon преди 6 години
Каква подготовка има този шофьор/ гард от нсо да сбърка бърза помощ с жандармерия? Утре ще сбърка килъри с пожарната? Какви са тези глупости с които ни храните? Самозабравили се пуяци и патки....
70
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
69
21
 
10
 
! Отговори
Тангра преди 6 години
Войната с Президента се води на всякакво ниво. Явен опит за сплашване. 100 % е имало и заплаха за стрелба. Що не го убият направо. Жалки мръсни чакали! И вашето време скоро ще дойде!
68
2
 
16
 
! Отговори
таа па преди 6 години
не се спря с войнстваща простащина
67
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЩО НЕ СПРАТ КОЛИТЕ НА БОКО? ЩОТО ТОЙ СЕ ВОЗИ В ТРИ КОЛИ И ВЪТРЕ ИМА 20 ГАРДА.СМЕЯТ ЛИ ДВЕ ПОЛИЦАЙЧЕТА ДО СПРАТ?