Линейка или МВР? Кой всъщност преследва Десислава Радева?

Вътрешният министър хвърля нова светлина върху случая
Обновена: 14 фев 2018 14:31 | 14 фев 2018 14:30,
169
Линейка или МВР? Кой всъщност преследва Десислава Радева?
Снимка: архив "Булфото"

Нова светлина върху екшъна със съпругата на президента хвърли вътрешният министър Валентин Радев. Той обясни, че шофьорът на НСО, който возел Десислава Радева, се объркал, че зад него се движи линейка, а не бус на жандармерията. Затова и не спрял, а дори напротив – дал газ заради изискването на НСО да се спазва определена дистанция от другите коли на пътя.

Миналата седмица името на съпругата на президента бе забъркано в екшън с НСО и жандармерията. Според първоначално появилата се информация автомобил, шофиран от Радева, не е спрял на полицейска проверка и на служителите на МВР се наложило да преследват колата, докато разберат, че президентшата е вътре.

Още по темата

Няколко часа по-късно информацията бе отречена, а по-късно бе уточнено, че автомобилът бил преследван от полицейски патрулки, защото не разпознали мерцедеса на Националната служба на охрана.

На светофар те го обградили и гардовете трябвало да покажат картите си, за да им повярват, че са държавна охрана. След проверка СДВР съобщи, че полицаите не са нарушили закона за МВР като са спрели колата, защото тя не е била обозначена.

Шофьорът на НСО е бил заблуден, че го следва линейка, цели 3 светофара по бул. "България", обясни министърът. Служителят нарочно дал газ, когато полицейският бус го доближил, тъй като в НСО имали изискване да поддържат определена дистанция от останалите коли. Когато все пак мерцедесът бил застигнат от полицаите, бързо се разбрали, обясни МВР шефът, цитиран от "Сега".

"Не е имало спиране с палки, не е имало такива гонки, каквито бяха описани. Автомобилът се е движел, той е на специален режим, не е бил обозначен, защото така правим - когато няма нужда, не го обозначаваме. След него се движи белият бус с жандармерията, той не ги вижда и мисли, че е линейка. Спират го, установяват кой е и го освобождават", разказа министърът.

Колата на НСО вероятно се е движела с превишена скорост, стана ясно от думите му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 68Истината е че самовлюбеният нарцис от Банкя, разчисти пътя пред Радев, като издигна най-неизбираемия гербер Ц.Цачева.
65
7
 
5
 
! Отговори
компот преди 6 години
До Анонименчак пък утежняващо, не може ли да гаврътне едно в отсрещното барче, отде да знае, че я дебне полицейска линейка в мрака
64
5
 
21
 
! Отговори
ист преди 6 години
Комплот,Тя била на задната седалка.Ах тази задна седалка. Да знае да говори.
63
22
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самовлюбения нарцис от Банкя никога няма да преживее, че БЪЛГАРИТЕ биха шута на неговото протеже полуграмотната Тетка Цецка от плевенските села и избраха за Президент Румен Радев.Атаките срещу него няма да спрат до края на мандата.Това е истината.
62
5
 
20
 
! Отговори
празнодрън преди 6 години
Това да ви е проблема.Всичкото мара втасала,само хлеб не омесила.
61
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо, то вече президента и прости и други поеха вината.
60
4
 
18
 
! Отговори
До54 преди 6 години
Ти в ред ли си бе? Тя бяга от полицията,тя си признава че е била в колата ,а ,,активистите " като теб казват че не била.Агитаторе ,времето на ППО тата мина отдавна,когато заблуждавахте бабичките и дядовците от ОФето с вашата идеология.Не разбрахте ли че с лъжи и измишльотини не става бе.За всичко ви е виновен ,,класовият враг".Това вече не работи ,кога ще го разберете бе другарю?Наистина грозно,много грозно.
59
5
 
24
 
! Отговори
БСП преди 6 години
Беше по-лесно да обяснят че не е имало НСО. Президтшата не е била в колата.Снимали са филм за американски гангстери в София.Такива филми не са снимали по времето на Плевнелиев.
58
13
 
12
 
! Отговори
комплот на компот преди 6 години
До истглупости, всички знаят, че президентът беше в чужбина,а жена му наистина изобщо не е била в колата на светофара, иначе полицията от линейката на Формула 1 щеше да поиска и нейните документи от задната седалка, за да се увери, че е тя.
57
5
 
18
 
! Отговори
Церк Буш преди 6 години
Ние разбира се вярваме на полицията и на шофьора. Ще повярваме и на президентшата.Остава факта че не са се подчинили в продължение на три светофара.Аз не бих давал такива обяснения. Ако е обикновен младеж, ще го глобят, вероятно ще му отнемат книжката за определен период. Няма да го застрелят защото някой трябва да плаща данъци.Ако не е застрашил живота на някого, няма да го вкарат в затвора защото някой трябва да го пази и да взема заплата. Става въпрос за корупция по високите етажи.
56
1
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
За да правят такива изказвания , значи ни мислят за пълни абдали !
55
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
само скандали около тая кобила,ажената на президента би трябвало да се занимава с благотворителност, да ходи в болниците и да проси пари за апаратура
54
4
 
18
 
! Отговори
българин преди 6 години
Не са д-ебили хората , а тези , дето ни управляват !
53
5
 
34
 
! Отговори
ист преди 6 години
Шофьорът на президентшата е помислил че колата която ги гони е на президента.
52
6
 
16
 
! Отговори
До 41-Активист на БС преди 6 години
Какво общо има със случая Цв.Цв. бе юнак? Или ти просто така ,заради надницата.Смешни сте бе,не го ли съзнавате.
51
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В опитите си да скрият истината за президентшата Деса горките управляващи така се оплетоха , че темата за джендърите и има ли социален пол у нас или има само социалистически пол съвсем се забрави.
50
0
 
30
 
! Отговори
Ушев преди 6 години
Ми едно време беше лесно - черна Волга - не я спираш, а сега куцо и сакато си накупи Мерцедеси...
49
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това си беше 100-процентова провокация на гербаджийските милиционери срещу Президента, използвайки съпругата му.Много грозно, много ...Още повече, че Тиквено-Прасешките медии в началото организирано лансираха новината, че Радева е карала Мерцедеса с 200 км/ч и не е спряла на проверка.Истината се оказа доста по-друга - Радева дори не е била в колата - само шофьорът от НСО и домакинът на Резиденция Бояна.
48
2
 
9
 
! Отговори
До 46 преди 6 години
Шефа на НСО беше пътник преди това. Нали излязоха и неговите Кирливи ризи седмица две по-рано и Обявиха че ще го правят консул в Раша
47
3
 
18
 
! Отговори
??? преди 6 години
Цитат: Колата на НСО вероятно се е движела с превишена скорост, стана ясно от думите му (на министъра).*Колата на НСО не е била в специален режим на движение, следователно за нея важат всички изисквания на Закона за движение по пътищата, вкл. и да спазва ограниченията на скоростта. Въпросът е сега дали ще има наказание за превишена скорост?