Линейка или МВР? Кой всъщност преследва Десислава Радева?

Вътрешният министър хвърля нова светлина върху случая
Обновена: 14 фев 2018 14:31 | 14 фев 2018 14:30,
169
Линейка или МВР? Кой всъщност преследва Десислава Радева?
Снимка: архив "Булфото"

Нова светлина върху екшъна със съпругата на президента хвърли вътрешният министър Валентин Радев. Той обясни, че шофьорът на НСО, който возел Десислава Радева, се объркал, че зад него се движи линейка, а не бус на жандармерията. Затова и не спрял, а дори напротив – дал газ заради изискването на НСО да се спазва определена дистанция от другите коли на пътя.

Миналата седмица името на съпругата на президента бе забъркано в екшън с НСО и жандармерията. Според първоначално появилата се информация автомобил, шофиран от Радева, не е спрял на полицейска проверка и на служителите на МВР се наложило да преследват колата, докато разберат, че президентшата е вътре.

Още по темата

Няколко часа по-късно информацията бе отречена, а по-късно бе уточнено, че автомобилът бил преследван от полицейски патрулки, защото не разпознали мерцедеса на Националната служба на охрана.

На светофар те го обградили и гардовете трябвало да покажат картите си, за да им повярват, че са държавна охрана. След проверка СДВР съобщи, че полицаите не са нарушили закона за МВР като са спрели колата, защото тя не е била обозначена.

Шофьорът на НСО е бил заблуден, че го следва линейка, цели 3 светофара по бул. "България", обясни министърът. Служителят нарочно дал газ, когато полицейският бус го доближил, тъй като в НСО имали изискване да поддържат определена дистанция от останалите коли. Когато все пак мерцедесът бил застигнат от полицаите, бързо се разбрали, обясни МВР шефът, цитиран от "Сега".

"Не е имало спиране с палки, не е имало такива гонки, каквито бяха описани. Автомобилът се е движел, той е на специален режим, не е бил обозначен, защото така правим - когато няма нужда, не го обозначаваме. След него се движи белият бус с жандармерията, той не ги вижда и мисли, че е линейка. Спират го, установяват кой е и го освобождават", разказа министърът.

Колата на НСО вероятно се е движела с превишена скорост, стана ясно от думите му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
41
 
! Отговори
Александър Спасов преди 6 години
Абе, тия ни правят на ***. Полицията не може да идентифицира кола на НСО, а шофьорът от НСО не прави разлика между полицейска кола и линейка.
45
6
 
23
 
! Отговори
Господа Управляващи, преди 6 години
хайде моля Ви,спрете вече да се излагате????Не казвам,че ние простосмъртните сме най-умни,но не сме и толкова прости за колкото ни мислите?!?!?!Сега,до тази новина,симпатизирах на президентската двойка,независимо от критиките по-техен адрес,вече съжалявам,че съм гласувал за този президент и започвам да разбирам защо народа го е казал,че и всеки учен си е малко ***!?!?!?Цяла седмица на обяснения,оправдания,обвинения,извинения,не чувствате ли,че прекалявате и излагате с тая Деса ли,Веса ли??????
44
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Президента какво ни се обяснява, излъга 2 милиона души а сега ни се обяснява.
43
0
 
31
 
! Отговори
Мдааа преди 6 години
Само не мога да разбера защо цяла седмица лъжат и мажат,не е ли по-лесно да кажат като интелигентни хора...извиняваме се сгрешихме!!!
42
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има нещо което се крие, защото смениха шефа на НСО
41
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП веднага да организира референдум с въпрос "Карала ли е жената на президента черен мерцедес с *** газ?" Само с общонационален референдум ще стигнем до истината.
40
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имали сме всякакви Президенти , но такова чудо не е било никога. Другаря зелени чорапи по случайност станал Президент с неговата любовница вече са медицински случяй. То бива ама цял вол за мезе не бива.
39
1
 
18
 
! Отговори
До 35 преди 6 години
Не е толкова важна госпожата ,а са важни правилата,принципите и законите.Защото случая демонстрира прекрасно поговорката,,Рибата се вмирисва от към главата"
38
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От цялата статия разбрах, че кола на НСО няма да даде път на линейка - явно такива са инструкциите
37
6
 
11
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
До KromE,от кое помощно училище ?! От това на Цв. Цв. ...
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЛИНЕЙКАТА НА ЖАНДАРМЕРИЯТА СЪЩО ЛЕКУВА ... ЧРЕЗ АКОПРЕСУРА
35
2
 
29
 
! Отговори
Krom преди 6 години
Това с линейката направо откърти мивката. Тея гардове .. от кое помощно училище ги вземате? Тоя, ако верно така е обяснил, веднага го уволнете дисциплинарно. Не знам за какво ги тренирате, по точно. Направо са жалки.
34
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 37Абе защитниците на БСП винаги преиначавате нещата превратно в полза на БСП. Какви жени и какви деца нападаме? Тук става въпрос че жената на президента лъже, че президента лъже, че НСО лъже и че МВР лъже.
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А може би са извънземни.
32
2
 
10
 
! Отговори
До един преди 6 години
Какъв суджук,какви пет лева бе мушморок? Ти не четеш ли за какво става дума.И да си т.р.о.л се иска ум,ама явно известният шуменски,,учител" не държи на това. Остава още малко и ще обявите Румен Радев за,,назначен" от Герб.
31
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора, не ви ли липсва вече Юлето Плевнелиева? Изобщо, спомнете си поне една президентша, която постоянно беше по новините ... то това чудо големи комплекси избива!
30
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навсякъде по света(като изключим наркокартели от Латинска Америка ) никой не напада жени и деца на опоненти, в България обаче като не можеш да се изправиш срещу мъжа, атакуваш любимите му хора, позор
29
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, добре де, нали патрулките вече са с камери, не могат ли да видят какво е записано? Или материалите са унищожени.Ако се беше случило в нормална държава - това че е замесен човек с такова положение щеше да увеличи интереса и на прокоратура и на полиция и медии - на всички. А тук - напротив - властта замита следите.
28
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова ли е важна госпожата та и отделяте толкова много внимание.Какво толкова като е президеншата и какво толкова че е спряна от полицията.толкова по важни неща има от нея че не си заслужава да се занимавате с тази фльорца.
27
0
 
30
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 6 години
Линейка е била, те вече преследват болните и ги прибират