Линейка или МВР? Кой всъщност преследва Десислава Радева?

Вътрешният министър хвърля нова светлина върху случая
Обновена: 14 фев 2018 14:31 | 14 фев 2018 14:30,
169
Линейка или МВР? Кой всъщност преследва Десислава Радева?
Снимка: архив "Булфото"

Нова светлина върху екшъна със съпругата на президента хвърли вътрешният министър Валентин Радев. Той обясни, че шофьорът на НСО, който возел Десислава Радева, се объркал, че зад него се движи линейка, а не бус на жандармерията. Затова и не спрял, а дори напротив – дал газ заради изискването на НСО да се спазва определена дистанция от другите коли на пътя.

Миналата седмица името на съпругата на президента бе забъркано в екшън с НСО и жандармерията. Според първоначално появилата се информация автомобил, шофиран от Радева, не е спрял на полицейска проверка и на служителите на МВР се наложило да преследват колата, докато разберат, че президентшата е вътре.

Още по темата

Няколко часа по-късно информацията бе отречена, а по-късно бе уточнено, че автомобилът бил преследван от полицейски патрулки, защото не разпознали мерцедеса на Националната служба на охрана.

На светофар те го обградили и гардовете трябвало да покажат картите си, за да им повярват, че са държавна охрана. След проверка СДВР съобщи, че полицаите не са нарушили закона за МВР като са спрели колата, защото тя не е била обозначена.

Шофьорът на НСО е бил заблуден, че го следва линейка, цели 3 светофара по бул. "България", обясни министърът. Служителят нарочно дал газ, когато полицейският бус го доближил, тъй като в НСО имали изискване да поддържат определена дистанция от останалите коли. Когато все пак мерцедесът бил застигнат от полицаите, бързо се разбрали, обясни МВР шефът, цитиран от "Сега".

"Не е имало спиране с палки, не е имало такива гонки, каквито бяха описани. Автомобилът се е движел, той е на специален режим, не е бил обозначен, защото така правим - когато няма нужда, не го обозначаваме. След него се движи белият бус с жандармерията, той не ги вижда и мисли, че е линейка. Спират го, установяват кой е и го освобождават", разказа министърът.

Колата на НСО вероятно се е движела с превишена скорост, стана ясно от думите му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ба..ти цирка, всеки ден нови версии. "Ний" от "селу" доматите с колците ги ядем.
125
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най ми хареса, Втората на Първия.....
124
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може и с пожарната да са се объркали. Пак се престараха в замазването на случая.
123
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно такива бели бусове,без обозначения, се използват за преследване на хора в България и то още отпреди няколко години.
122
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как пък точно нея преследваха,а не някой друг?Може ли да се тълкува като сплашване?Още преди да се случи това,бяха писали,че се готви атака срещу президента на 22 Януари.
121
0
 
26
 
! Отговори
Патрулка, линейка? преди 6 години
Или някой *** следи Втората на Първия...:)
120
6
 
22
 
! Отговори
общественичка преди 6 години
Абе то което се прави вечерно време може да се прави и денем.Десито веднъж да мръдне и сега цялата държава научи.Интересно генерала знаел ли е. И как ще гледа хората сега в очите.
119
21
 
9
 
! Отговори
ЛЕВОН преди 6 години
До Анонимен 108 : ТИ СЕ РАДВАШ ,АМА ГЕН. РАДЕВ ВИ СКРИ ТОПКАТА ЗА ДВАТА МАНДАТА. СЪЩАТА ИСТОРИЯ ,КАТО ПЪРВАНОВ И СЕГА МЯСТО НЕ МОЖЕТЕ ДА СИ НАМЕРИТЕ - БЪЛВАТЕ САМО МРЪСОТИИ ПО ЖЕНАТА.
118
3
 
17
 
! Отговори
ЛЮБЕН преди 6 години
До Деси не знае ли? : СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ , АМА ДРУГ ПЪТ ! БАЙ ТОШО ИМ РЕЖЕШЕ ТАШАЦИТЕ НА ТАКИВА РЪКОВОДИТЕЛИ,ДЕТО СИ ГО ВАДЯТ НА РАБОТНОТО МЯСТО.СЕГА Е ПЪЛНА АНАРХИЯ- НАЧАЛНИЦИТЕ НА РАЗНИ ИЗМИСЛЕНИ ФИРМИ СИ ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ С ПОДЧИНЕНИТЕ СИ И ХОРАТА НЕ СМЕЯТ ДА СЕ ОБАДЯТ ,ЗАЩОТО ОЩЕ НА СЛЕДВАЩАТА СУТРИН ОСТАВАТ БЕЗ РАБОТА , БЕЗ ДА ИМА КОЙ ДА ГИ ЗАЩИТИ.
117
4
 
19
 
! Отговори
Деси не знае ли? преди 6 години
Ми то нали това е корупция?Щом съм началник - ще правя каквото си искам!Няма да ти извадя разрешително докато не ми бутнеш!Ще те държа на работа ако ми даваш!Жена ти е хубава, няма да те назнача докато не ми бутне.Все гнусни социалистически примери от ежедневието!
116
0
 
15
 
! Отговори
sofeto преди 6 години
Обяснение за ***, за каквито ни имат!
115
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нсо - достойните наследници на убо.
114
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе то Деситу пак я оплеска, ама поне си трайте, за да не се излагате повече.
113
4
 
12
 
! Отговори
893698655 преди 6 години
Що не питате за шведа който ритна камериерката защо я ритна
112
2
 
36
 
! Отговори
Пенчо преди 6 години
До Анонимен"Щом няма първа дама в България по - кой точно закон тази обикновена жена се разхожда с НСО ?"Можело, ако била "заплашена".Аз заплахата я виждам само от собствената и натурална про-сто-тия и НСО няма как да я спасят, но щом я влече...
111
0
 
27
 
! Отговори
Автора преди 6 години
"Автомобилът се е движел, той е на специален режим, не е бил обозначен, защото така правим - когато няма нужда, не го обозначаваме."Тоя министър е и-д-и-о-т.Как се познава, че е на специален режим, като не е обозначен?
110
6
 
32
 
! Отговори
akud преди 6 години
абе кажете генералшата чий чужд миг е вдигала по малките часове ????
109
21
 
10
 
! Отговори
893698655 преди 6 години
Голяма работа станала няма що ! Защо не попитате защо не ни взимат в шенген аз знам защо що не попитате за една жалба в данс номер Ж-114 защо не попитате какво стана с дело 88052 защо не обърнете внимание на пред пред последния КСНС заради герб е всичко това толкова много неща скриват голяма работа че карали малко по барзо що не питате за престъпленията на герб
108
4
 
25
 
! Отговори
clown007 преди 6 години
Комплоти...компютри...компоти...милиционерска трагикомедия с без край....то пък една първа дама.
107
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има един много хубав Български филм "Мисия Лондон". Мисля, че е редно да му бъде направено продължение с главни действащи лица текущите смешници. :D