Правителствен призив: Без "Луковмарш", петно върху репутацията ни е!

Георг Георгиев: Не бихме се поддали на подобна провокация!
Обновена: 14 фев 2018 17:56 | 14 фев 2018 16:15, Веселина Йорданова
380
Правителствен призив: Без "Луковмарш", петно върху репутацията ни е!
Снимка: архив Булфото

"Луковмарш" може да хвърли срамно петно върху репутацията на България в историческия момент, в който председателства Съвета на ЕС. Това заяви Георг Георгиев, национален координатор за борба с антисемитизма и зам.-външен министър, който призова "маршът на омразата“ да не се проведе.

Още по темата

Тази година факелното шествие в памет на ген. Христо Луков е предвидено за събота. То се провежда ежегодно от 2003 г. насам през февруари и е спорно събитие - според привържениците му е знак на почит към заслужил български военен, убит от комунисти, а според противниците му е неонацистка проява.

Георгиев апелира още партиите да не спекулират с темата и да не опитват да използват повода "за съмнителна временна изгода".

По думите му българският народ в годините е показал, че по никакъв начин не би толерирал изместване на етническия модел, граден с векове.

"През 1943 г. България устоява на нацисткия натиск и не предава в концентрационните лагери на смъртта своите братя и сестри евреи. 50 гoдини българският народ успешно устоява и на репресиите, натиска и терора на комунистите", заяви Георгиев.

"Не вярвам, че и днес българският народ би се поддал на подобна провокация, която се опитва да ни върне в едни мрачни времена и да ни накара да почитаме хора, които по една или друга причина са били съпричастни с един от най-мракобесните режими в човешката история", посочи зам.-министърът.

Той заяви, че в този момент поставя знак на равенство между всички диктатури, които са подлагали на репресия и гонения свободния човешки дух.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


380
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Между другото,вчера търсих материал за Александър Цанков,който бе наричан "черното було на България" от старите хора,а в историята е останал с името "кървавия професор",но всичко в нета бе изопачено,историята ни е манипулирана за този период,в който видни личности са казали "клаха народа си,както турчин не го е клал".Всичко е заметено и е представено само от гледната точка на фашистите,но не и от другата пострадала страна,което е вредно за новото поколение,изтрива се история.
206
2
 
6
 
! Отговори
едно . преди 6 години
а парад на ...а може?? Той не съсипва репутацията на това бегло подобие на държава!?
205
3
 
7
 
! Отговори
Lukovmarsh преди 6 години
Смешни комунисти,не можете да забраните почит към българските герои,които са ликвидирани от комунистическа терористична група!Смърт за комунизма и жалките му последователи!
204
2
 
6
 
! Отговори
сър Елтън Джон преди 6 години
Ще застанем зад младите неонацистчета!Да не смеят да отстъпят назад горките.
203
4
 
6
 
! Отговори
Гейзер преди 6 години
До ДжендърЩе излезем!С истанбулската конвенция напред!!!
202
2
 
6
 
! Отговори
Хъ преди 6 години
Да им го натрансджандъря във всички дупки на всички трансджендъри и транджендърки.
201
7
 
4
 
! Отговори
Джендър преди 6 години
Ние ще направим контрапротест на луковите глави! Голи в студа ще излезем!
200
4
 
10
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Само напомням че , Луков не е " убито-ликвидиран " заради" нацизмо-национализмоС" , А ЗАЩОТО ИМА УЧАСТИЕ В ПРЕСЛЕДВАНЕ И УБИВАНЕ НА ЧЛЕНОВЕ НА ТОГАВАШНАТА БКП !!! Да преследваш и убиваш политически опоненти /противници/ използвейки властта -винаги предполага ответна реакция... а иначе си е генерал на кобургите- и може би няма участие в причиняването на поредната национална катастрофа !?!?!?
199
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква родина е НРБ бе ?
198
6
 
16
 
! Отговори
Бранник преди 6 години
Героите не умират!
197
7
 
19
 
! Отговори
До 209 - II преди 6 години
..да ти обясни, какво е оръдие и как се стреля с него. Ти не си държал пушка в ръце, хал-хабер си нямаш от оръжие, но с т^по упорство настояваш за "превъзходния офицер"!Аз, маминото, съм боравил с поне 10 вида леко стрелково оръжие, разглобявал съм и съм го сглобявал за време, което ти не би могъл и да проследиш, винаги съм давал отлична стрелба, награждаван съм. Но аз съм се клел на НР България и съм верен на клетвата си! Бяхме готови да умрем за Родината тъй, както вие - да хванете Терминал2!
196
10
 
7
 
! Отговори
До 209 преди 6 години
"Отношенията му с цар Борис III" се изострят в началото на 1938 г. поради технически проблеми във войската и военния закон, както и поради съмнения на царя в опити от страна на Луков да влияе на държавните работи и да назначава министри. Принуден е да се оттегли от правителството и е пенсиониран от армията"Това е от Уикипедията и вероятно е истина, защото до тогава Лукчо три години е бил военен министър и от тогава са далаверите му с вноса на оръжие за армията.А сега намери някой артилерист
195
10
 
11
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
До 196 И как реши, че слушам чалга не ми стана ясно.Слушам Triarii, Two steps from hell, Five finger death punch и други които ти не си чувал и никога няма да чуеш, защото те са зли по твоя дърт стандарт.Да не съм слушал комунистически песни изпяти от предатели като теб докато са разстрелвали интелигентните и работливи БЪЛГАРИ, без дори да ги съдят!
194
10
 
11
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
До 196Комунисте - Да плюеш това го можете, но един път не представи факт или отговор (Защото неможеш, няма как да защитиш този чужд строй наложен с цел да упражнява контрол и да държи населението мирно под робство)!Ти реди ли се под радиоактивния дъжд на манифестацията?Ако си как може все още да си комунист след като твоите любимци даже не ти казаха за радиацията?Ако не си - то ти си знаел което означава, че си партиен и си най ужасният индивид (по зле си от ***.Кое си ти?
193
8
 
12
 
! Отговори
Ххх преди 6 години
И Жендерите от Литекс искали парад.По случай втората си годишнина ! Ха ха ха
192
5
 
31
 
! Отговори
Антиседераст преди 6 години
Луков марш неможе но гей парад може , а ?
191
9
 
25
 
! Отговори
до 244 преди 6 години
Наистина ги е спрял!Бил е превъзходен офицер!Не случайно цар Борис е държал на него!Да се биеш сам срещу толкова хора,и да удържиш,не е шега работа!Княз Кирил го е мразел,защото ген.Луков го е презирал!Смятал го е за едно корумпирано лигаво ***!За да измият суратя на "зетя от мадрид" десарите хвърлят кал по генерала!
190
1
 
11
 
! Отговори
Гост преди 6 години
С успехите се кичи Симеонов, явно грешките са на ГЕРБ...
189
2
 
7
 
! Отговори
Въпрос преди 6 години
За кои векове на етнически мир става въпрос?
188
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 246Брат - СЛушай сега, говори ти твоя Идол Ленин ! Отиваш до аптеката ! Питаш за нещо, наречено виагра ! То ще ти помогна, да си го на*ибаш в г*за.