Правителствен призив: Без "Луковмарш", петно върху репутацията ни е!

Георг Георгиев: Не бихме се поддали на подобна провокация!
Обновена: 14 фев 2018 17:56 | 14 фев 2018 16:15, Веселина Йорданова
380
Правителствен призив: Без "Луковмарш", петно върху репутацията ни е!
Снимка: архив Булфото

"Луковмарш" може да хвърли срамно петно върху репутацията на България в историческия момент, в който председателства Съвета на ЕС. Това заяви Георг Георгиев, национален координатор за борба с антисемитизма и зам.-външен министър, който призова "маршът на омразата“ да не се проведе.

Още по темата

Тази година факелното шествие в памет на ген. Христо Луков е предвидено за събота. То се провежда ежегодно от 2003 г. насам през февруари и е спорно събитие - според привържениците му е знак на почит към заслужил български военен, убит от комунисти, а според противниците му е неонацистка проява.

Георгиев апелира още партиите да не спекулират с темата и да не опитват да използват повода "за съмнителна временна изгода".

По думите му българският народ в годините е показал, че по никакъв начин не би толерирал изместване на етническия модел, граден с векове.

"През 1943 г. България устоява на нацисткия натиск и не предава в концентрационните лагери на смъртта своите братя и сестри евреи. 50 гoдини българският народ успешно устоява и на репресиите, натиска и терора на комунистите", заяви Георгиев.

"Не вярвам, че и днес българският народ би се поддал на подобна провокация, която се опитва да ни върне в едни мрачни времена и да ни накара да почитаме хора, които по една или друга причина са били съпричастни с един от най-мракобесните режими в човешката история", посочи зам.-министърът.

Той заяви, че в този момент поставя знак на равенство между всички диктатури, които са подлагали на репресия и гонения свободния човешки дух.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


380
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
4
 
19
 
! Отговори
и това доживяхме преди 6 години
Зам.външен министър-25 годишен гей!?Баси!
186
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гей парад може, протест на вегани, третополови, хипита и какво ли още не може, а смислено шествие, опазващо старите ценности-не! ама разбира се, щом не е евроГЕЙСКО
185
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
243 Найстина? Комунисти и царисти се опитват да го увековечат че сам самичък е отблъснал 2 сръбски дивизии с 4 оръдия??? A да и овчари му носели от нейде снаряди. Тия комунисти доматите с колците сигурно ги ядът, толкова са прости че не осъзнават че това е пропаганда подпомагаща легендата за Луков. :D
184
5
 
19
 
! Отговори
909 преди 6 години
До Анонимен 256Нищо спорно няма!Това е човек,дал живота си за България!А глупостите за чешките оръдия и гулдените са колективна измислица на комунисти и царисти!Специално оръдията "Шкода" са купени от княз Кирил,чичото на мадридския мушмурок, с огромна комисионна!Изобщо не са стрували,и за това комисионната е била 50%!Ген.Луков няма нищо общо с тая далавера!
183
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
257 То и Боко разправяше че икономиката прегрява и че настигнахме Швейцария ама уви ЕС докладите друго гласят. Разбихме корупцията, ЕС приемат Румъния нас не. Арестуваме на показни акции, всички излизат и съдят БГ в ЕС и се връщат богати от нашия джоб. Тия уволнените митничари от последните 10г показни акции 99% се върнаха от ЕС осъдили България с по 100 000 евра в джоба. И за капак още не сме стигнали нивото на БВП от 1988 ... 30г по късно. А Боко си празнува 4тия милиард на банкет в Албена.
182
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
256 Същото можеш да кажеш и за Хитлер, Сталин, Ленин, Мао, Сюлейман Великолепни...
181
3
 
18
 
! Отговори
Новите лъжи на БСП преди 6 години
- Ние искаме промяна... - смело заяви дрОгарката Нинова, докато полагаше цветя пред паметника на Тодор Живков- Ние искаме млади лица в парламента заяви дрОгарката Нинова и назначи за депутат 77 годишния журналист Тома Томов(баща му е бил наш партиен другар и началник на концлагера в Белене по времето на соца)- Ние сме за подмладяване в БСП - каза дрОгарката Нинова и назначи за депутат 77 годишния Ламбо(Збогом Ламбо)- Ние сме против корупционните сделки заяви дрОгаря милионер Г.Гергов(свинарят)- Ние сме против корупционните договори за България заяви дрОгарят Р.Овч.Лъжи и пак лъжи.
180
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
255 Ето говоря за *** и ето феновете на ес ценности пак за мъжки дупета мечтаят :D Знам че много те привличам ама не си падам по ***.и пробвай с некой евроджендър с пакистански произход. Нали тях много ги тачите да ги храните. :)
179
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
246 Тия *** простотии не важат при комунистите, я кажи колко обратни има в СК, Виетнам и тн. Колко гей праида е имало в БГ преди 89? Но знаем че идват от САЩ, знаем че в скандинавските държави и Германия има *** детски градини. САЩ са притежатели на първото 10г *** хлапе, даже хапчета за деца за сменяне на хормоните свободно се предлагат и няма да споменавам НАМБЛА North American MAN BOY LOVE Asosiation. Даже имат асоциация за закрила на педофилите от 1971. Да смятаме кой са ***
178
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До DiesIrae Т^пчо, ти досега не разбра ли, че не става дума за ОПЕРА? Зала "България" е КОНЦЕРТНА зала, даже са две. На опера са ме завели за пръв път, когато съм бил на 4 години, на "Продана невеста". Защо изпадаш в такъв трепет, като чуеш за класическа музика? Не разбирам. Не слушам Азиз и Бой Джордж, ама просто отминавам без злост!Много бедно създанийце си, *** с други думи, обсебено от омраза. А това вече е лошо! Вече ми писна!
177
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прочетох в уикипедията за Луков и трябва марша да се забрани.
176
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кой беше този Луканов? Терорист, корумпиран даже собствените му войници го изоставили, толкова са го харесвали и уважавали. :D Пък той сам бяга между 4 оръдия през ноща и бие до несвяст по враговете на държавата и ги тръшка девизия след девизия. Докато овчари търчат да му носят снаряди, сигурно и няколко самолета случайно е свалил. Да го бяха пуснали в Русия с 2 рамбо картечници чак при Аляска щеше да му свърши инерцията. :D Тоя дето е писал това фентъзи даже не е виждал оръдие. :D
175
4
 
14
 
! Отговори
факт преди 6 години
Нямах никакво намерение да ходя на марша , ама сега след този правителствен призив се чувствам задължен да присъствам !
174
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се върнем на темата - "Луковмарш". Току-що съобщиха, че маршът е забранен от правителството. Аз се надявам, че ще успеят да съберат няколкостотин наркоманчета. Ей тогаз да пуснат жандармерия и полиция да се отбият на воля! Да пищят линейки, да се пълнят камионетки "Ивеко" под зорките дула на "Пустинните котки", които ЦЦ беше изкарал при първото натирване на Бойко от народа, само че го достраша да ги използва! Нашите сили на реда трябва да покажат едно ниво с немските, холандските,белгийските!
173
4
 
4
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
До 235Ти анонимно комунистче, като чете в дебелите книги по твой думи поне прочете ли и нещо което не е писано и одобрено от партията?Не нали, защо да си правиш труда да прочетеш друга гледна точка?Има само една истина и тя е БКП-надявам се поне да си бил на манифестация на 1 май 1987 и да те е навалял хубаво чернобилския дъжд(дъжд които твоите любимци са скрили от народа колко е вреден и в същия момент са пили бутилирана вода от запасите и яли специално съхранена храна)! Лицето на комунизма
172
4
 
3
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
До 235Добре разбрахме всички, че си отишъл 1 път на опера. УАУ, заслужаваш медал. Това, че ти си мислиш, че знаеш нещо по добре от другите си е твой проблем.Живеем в свободна страна и всеки има право да си мисли каквото иска (поне не хвърлят в Белене заради вицове).Това за Ленин - в Русия са ги учили така, били са необразовани повечето и в това са вярвали. И как предположи, че не съм чувал тези автори?А да за комуниста всички които не са червени са някакви зверове и трябва да се изтребят
171
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 215Мишок треперящ, чакам с нетърпение този момент - искам да те видя как ще ти потече от крачолите, когато се срещнем. Много се жалки и страхливи!
170
4
 
12
 
! Отговори
РККА преди 6 години
Ей ,,патриоти,, когато ромейте биеха български деца в Асеновград къде бяхте....
169
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Руский - Ей , алкаш долен ,знаем ви историята по -добре от вас .Когато немците настъпваха , вашите КГБ -сти в немски униформи изкарваха населението на цели села(руски) и ги избиваха като мухи , за да се разпространява мълвата за лошите "фашисти" .Същото направихте и в Украйна ,стреляхте по Донецк и Луганск с "Градове"(ракетни установки БМ21") а говорехте - фашистите от Киев .А кои са фашистите?
168
4
 
11
 
! Отговори
Новите лица на БСП преди 6 години
1.*** Нинова милионерка- в политиката от 1997г.2.Стефан Данаилов(Збогом Серго) в политиката от 25г.3.Р.Овч. (дългият инкасатор) милионер в политиката от 1994г.4. Рум.Гечев виновен за хиперинфлацията от 1996г.(Виденов)5. Тома Томов журналист на 78 г.(син на директора на концлагер Белене)6. Дъщерята на Пирински7. Синчето на Ананиева8. Кутев - тоя поне ме кефи с репликата, че комунизма е наследствен СПИН