Правителствен призив: Без "Луковмарш", петно върху репутацията ни е!

Георг Георгиев: Не бихме се поддали на подобна провокация!
Обновена: 14 фев 2018 17:56 | 14 фев 2018 16:15, Веселина Йорданова
380
Правителствен призив: Без "Луковмарш", петно върху репутацията ни е!
Снимка: архив Булфото

"Луковмарш" може да хвърли срамно петно върху репутацията на България в историческия момент, в който председателства Съвета на ЕС. Това заяви Георг Георгиев, национален координатор за борба с антисемитизма и зам.-външен министър, който призова "маршът на омразата“ да не се проведе.

Още по темата

Тази година факелното шествие в памет на ген. Христо Луков е предвидено за събота. То се провежда ежегодно от 2003 г. насам през февруари и е спорно събитие - според привържениците му е знак на почит към заслужил български военен, убит от комунисти, а според противниците му е неонацистка проява.

Георгиев апелира още партиите да не спекулират с темата и да не опитват да използват повода "за съмнителна временна изгода".

По думите му българският народ в годините е показал, че по никакъв начин не би толерирал изместване на етническия модел, граден с векове.

"През 1943 г. България устоява на нацисткия натиск и не предава в концентрационните лагери на смъртта своите братя и сестри евреи. 50 гoдини българският народ успешно устоява и на репресиите, натиска и терора на комунистите", заяви Георгиев.

"Не вярвам, че и днес българският народ би се поддал на подобна провокация, която се опитва да ни върне в едни мрачни времена и да ни накара да почитаме хора, които по една или друга причина са били съпричастни с един от най-мракобесните режими в човешката история", посочи зам.-министърът.

Той заяви, че в този момент поставя знак на равенство между всички диктатури, които са подлагали на репресия и гонения свободния човешки дух.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


380
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До DiesIraeDrisIrae, теб пак те хвана словесният ***. Пак водопад от гlупости! Никой никога не е казвал, че Ленин е измислил кирилицата. Най-малкото, че тя е използвана от руснаците столетия преди Ленин, че на нея са писали Пушкин, Толстой, Достоевски, Чехов. Забравих - тези имена не ти говорят нищо. Ти си изумително семпъл. За ника ти смешен - никакъв химн на кръстоносците не е това. Отиди пред зала "България" и попитай всеки, който влиза да слуша музика, какво знае за Dies Irae!
166
14
 
5
 
! Отговори
РККА преди 6 години
Това стадо на този маскарад наречен луков марш е същото заради което нормалните хора не водят децата си на футболен мач .Палячета с особен вид фобия,дай им една натовска дъртофела с кошничка корабийки и ще си спретнат един софийски майдан...
165
2
 
6
 
! Отговори
Г-жа Решетникова преди 6 години
Нещата, дето ги рисува ***(другарката Решетникова) трябваше да ги постигнем още на 10 конгрес на БКП(1968 г.). Пфу не успяхме, защо ли? А сега ще ги постигнем,а дано ама надали! Има ли още хора(освен електората на БСП, предимно възрастни хора жертви на телефонни и политически измами ), които да вярват още на г-жа Лъжа ? Има събрани пари за изхарчване в държавата ,това поне червените го умеят добре. Ще допуснем ли комунистите за пореден път да съсипят държавата ?
164
2
 
19
 
! Отговори
Гьорг...що за име? преди 6 години
Спокойно г-н Георг, репутацията с и без Луковмарш е отлична (всички ни знаят като хубави, честни и неподкупни). Само, че ген.Луков е направил много повече за България от колкото ти и всички останали ( без значение партията), които сте на власт в момента. НИКОГА няма Нинов, Борисов, и не знам си какъв друг марш. Ген.Луков не е нацист, а човек защитавал интереса на България...
163
6
 
13
 
! Отговори
Комунистите огра преди 6 години
За 27 години от България избягаха 2,5 милиона души. Млади,здрави,образовани,знаещи и можещи. За цялата ни 13 вековна история не е имало друг толкова тежък период. Ето как ни управляваха партиите произлезли от БКП - БСП, АБВ и т.н.
162
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
228Руски *** България , като е създала държавност и писменост ...Ти си живял в Якутия . Един обикновен *** . Нищо повече. Дали сме ви писменост , религия и акъл , който по природа ви липсва. Пии и си там алкохола и по тиху.
161
4
 
6
 
! Отговори
Курнелия кифлее преди 6 години
Тази "социал-капиталистка" ***(г-жа Лъжа) отдавна се опитва да се репчи на Борисов. Ще отговоря с цитат от "Храбрият войник Швейк" на Ярослав Хашек: Какво си мислите че направихте? Едно голямо лаайно направихте. Та това прави и *** Нинова. Липсата на ясна мисъл при нея се замества с нахалство, наглост, безочие и просташко поведение и естествено загуба на избиратели.
160
4
 
6
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
До 202Как комунизма строй знаеш ли?Влиза в държавата, събира всички интелигентни и работливи хора.Бие ги докато не препишат собствеността си на партията, след което ги застрелват под претекст, че са зли (без присъда и съд).С вече откраднатата собственост и се слага една червена звезда отпреди ето, комунистите построиха много :)Затова в почти всички заводи 1989 все още имаше немски машини от 30-те и 40-те.А и продавахте злато трупано десетилетия преди вас за да си прикриете простотиите!
159
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-голямо, по-грозно петно върху образа на Бълагрия от днешното правителство няма как да има!
158
1
 
10
 
! Отговори
Курнелия кариеристка преди 6 години
Стрина Нина е лъжкиня! И скъпите и сутиени, и очилата за седемстотин лева не я правят интелигентна. Тя си е типично селско моме от Крушовица, Врачанско. Тя е пример за кариерата на комунист - тръгва от село, по пречупените гръбнаци на низсшите партийци, до първия пост на вожд на компартията БСП! А сега се готви да яхне страната. Ще им позволим ли отново да ограбят България /
157
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я,МАРШ герберски комунистчета лъснаха ви задниците червени!!Тоя генерал е убит от един дето се презименува БУРУДЖИЕВ и чиято наследница днеска дава акъл всеки ден по някоя медия и най-вече в БТВ.НОВА и БИТ на фТЕНИЧНО ДЕСНИТЕ КОМУНИСТИ затова аре у леву!!Сборищата на Копринка ЩО НЕ ГИ ЗАБРАНИТЕ,там се гори знамето на ЕС и се веят руски знамена ЗАЩО НАСЛЕДНИЦИ НА УБИЙЦИ СА "ЕЛИТ" а тоя човек ЗАПАЗИЛ КЮСТЕНДИЛ ЗА БЪЛГАРИЯ Е ОХУЛВАН!!Поплювковци герберски,насила ни бутате към "патриотите"
156
4
 
5
 
! Отговори
Курнелия лицемерка преди 6 години
*** Нинова започна да чисти БСП от крадци и мафиоти като Георги Гергов, Гуцанов, Мерджанов, Миков,,Янаки Стоилов,В.Лечева, Красимир Янков и др. браво на нея, ама има още много работа, но трябва накрая да изчисти и себе си, защото е милионерка, но не от бизнес...
155
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо БСП гласуваха против отваряне на досиетата за приватизацията ??? Мерси.
154
0
 
8
 
! Отговори
Курнелия-милионерка преди 6 години
През 1999г. Ив. Костов назначи *** Нинова за изпълнителен директор на "Техноимпекс" и едновременно с това - и предс. на Съвета на директорите на "Техноимпортекспорт". Тя успешно приватизира и двете предприятия като придоби по 37% от акциите и на двете и така стана бързо милионерка. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи. Ако Д. Благоев ги види от някъде ще се обърне в гроба
153
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще ви окичем на дърветата , като лампи . Мухлясалиии остатъции от режима.
152
0
 
8
 
! Отговори
Не вярвам на лъжи преди 6 години
УСТАВ НА БСП ОТ 4.2.2017 г чл. 2.....БСП е социална партия посветила се на ИСТОРИЧЕСКОТОТО ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА КАПИТАЛИЗМА......КАК СТАВА ТОВА С ЕДРИТЕ КАПИТАЛИСТИ ПРЕОБЛАДАВАЩИ В БСП- КАК ДА СЕ ЧУВСТВАМ ЗАЩИТЕНА ОТ ГОСПОДАТА СРЕЩУ КОИТО ПО УСТАВ БСП ТРЯБВА ДА СЕ БОРЯТ ЗА ДА ГИ ПРЕОДОЛЕЯТ В ИСТОРИЧЕСКИ ПЛАН- МОЖЕ ЛИ ДА МИ ОБЯСНИ НЯКОЙ- ТОВА ОБСЪЖДА ЛИ СЕ - КАК ГОСПОЖАТА (КОРНЕЛИЯ) Е ЗАПЛАТИЛА 73 МИЛИОНА ПРЕЗ 1999г. ЗА ПРИДОБИВАНЕТО НА ПРЕДПРИЯТИЕТО ТЕХНОИМПЕКС, А СЕГА ЗАЩИТАВА СЪС ЗЪБИ И НОКТИ МОЕТО СОЦИАЛНО РАВЕНСТВО.
151
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 192Искам да видя мудераторчето, дето е оставило гоvното ти неизбърсано, да му зашлевя един! А на теб да пръсна гьота! Ние сме си виновни, че не ви изгонихме да последния кьопек. Стига да лаеш от България!
150
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 202Да избиха 100к българи , македонизираха 200к българи, хранихаа Русия на аванта , тормозеха работническата класа и т.на. Кво си изградил ти бе пуяякк ? Децата ви избягаха след 89 та от 3 пъти фалирала държава с военен режим ? Палячоо толкова си изградил , че след 89та излезе , че сме 60 години след европейските държави. *** чужда.
149
2
 
10
 
! Отговори
Червените милионери преди 6 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на Пловдивското БСП; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на Варненското БСП; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;Вес.Лечева-милионер и още много червени милионери откраднали милионите си от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
148
2
 
13
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 6 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.