Правителствен призив: Без "Луковмарш", петно върху репутацията ни е!

Георг Георгиев: Не бихме се поддали на подобна провокация!
Обновена: 14 фев 2018 17:56 | 14 фев 2018 16:15, Веселина Йорданова
380
Правителствен призив: Без "Луковмарш", петно върху репутацията ни е!
Снимка: архив Булфото

"Луковмарш" може да хвърли срамно петно върху репутацията на България в историческия момент, в който председателства Съвета на ЕС. Това заяви Георг Георгиев, национален координатор за борба с антисемитизма и зам.-външен министър, който призова "маршът на омразата“ да не се проведе.

Още по темата

Тази година факелното шествие в памет на ген. Христо Луков е предвидено за събота. То се провежда ежегодно от 2003 г. насам през февруари и е спорно събитие - според привържениците му е знак на почит към заслужил български военен, убит от комунисти, а според противниците му е неонацистка проява.

Георгиев апелира още партиите да не спекулират с темата и да не опитват да използват повода "за съмнителна временна изгода".

По думите му българският народ в годините е показал, че по никакъв начин не би толерирал изместване на етническия модел, граден с векове.

"През 1943 г. България устоява на нацисткия натиск и не предава в концентрационните лагери на смъртта своите братя и сестри евреи. 50 гoдини българският народ успешно устоява и на репресиите, натиска и терора на комунистите", заяви Георгиев.

"Не вярвам, че и днес българският народ би се поддал на подобна провокация, която се опитва да ни върне в едни мрачни времена и да ни накара да почитаме хора, които по една или друга причина са били съпричастни с един от най-мракобесните режими в човешката история", посочи зам.-министърът.

Той заяви, че в този момент поставя знак на равенство между всички диктатури, които са подлагали на репресия и гонения свободния човешки дух.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


380
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
1
 
4
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
До за фашизмаФашизма и Национал Социализма имат допирни точки, но имат и разлики. Това са две различни идеологии. Прочети малко за тях и виж сам. Как едната идеология помага на икономиката и как другата. Но и двете зачитат частната собственост за разлика от комунистите и заводите са си на собствениците до края на войната.
126
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
148 Тъй ли, тид а видиш, дефинирай комунизъм! :D Комунизъм никога никъде не е имало, социализъм никога никъде не е имало, имало е държавен капитализъм. :D В българия преди 1944 е имало 322 средни и големи предприятия, главно за дрехи и храна, 1985 те вече са над 3600. :D Можем да го проследим с БВП от статистиките на Световната банка примерно периодът 1977-1987 БВП е нараснало с 92%. Разбира се това не можем да го свържем с развитие 90% пффф 2017 имаме цели 3% и ''иконимиката прегрява'' - ББ
125
1
 
9
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
Какво искат националистите?Някой от вас изслушвал ли е такъв човек или директно да заклеймяваме защото така сме учени от червените и от голямата говореща кутия?Това, че истинския националист иска политиците да отстояват позицията която е най добра за държавата ни? Или, че са против хора без документи и без да докажат какви са да влизат свободно сред нас и да са свободни да правят каквото искат?Или може би, че искат политиците да управляват така, че хората да имат достойни доходи?Зло ли е?
124
1
 
5
 
! Отговори
skatelite преди 6 години
До Анонимен 146, историята е в историческите книги, а не в настолните комунистически романчета аиа Митко Палаузов. Логиката "аз ще убивам, щот и другите преди мен убиваха" е меко казана ***. И изобщо хайде стига със свободните интерпретации на историята ни.
123
2
 
8
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Комунистическите сборища на Бузлуджа и Росица не са ли петно върху репутацията ни?
122
0
 
8
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
Национал социализма е най полезното нещо за една държава!Защото дори името му започва с националист - да мислиш за своята националност, своя народ, своята държава!Питайте бабите и дядовците си като минават немците какво правят и като минават руснаците (първите са плащали като взимат нещо, вторите са крали, изнасилвали и палили) пък после говорете кое е по добре.Затова сега гледаме към държави където нацизма мина и страните сгазени от комунизма догонват запада!
121
0
 
5
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
Ей не се научихте какво е фашизъм, какво е национал социализъм и какво е комунизъм!Фашизъм в България НИКОГА НЕ Е ИМАЛО! Фашизъм е имало само и единствено в Италия!Комунизъм е имало защото сме били завладяни и ни е бил наложен от чужда държава с цел да ни държи подчинени! С други думи комунизъм=турско робство (даже комунизма е по зле защото изземва личната собственост на стотици, хиляди българи и после твърди, че е създала заводи - а тях си ги е имало просто им слагат 1 червена звезда отгоре)!
120
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да сам е спрял сръбската дивизия с 4 оръдия, докато овчарите му носили от кашарите снаряди и бил до несвяст с тия оръдия, че и няколко самолета свалил без да иска. Даже НЕГОВИТЕ войници го напуснали, достатъчно разбираме от това. Генерал чийто войници не го уважават и го изоставят. Ама на него не му трябват войници, сам с една картечница под мишници и 2 снаряда между зъбите да го бяха пуснали из Русия, чак при Аляска щеше да се спре.
119
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
144 а какви бяха фашистите преди комунистите? Не правеха ли точно същото, че и деца избиваха. Че и майки и баща, сестри и братя, защото синът/дъщерята/братът бил комунист. Същите дето извършиха 2 преврата ли? :D Дето докараха държавата до национална катастрофа. Лесно е като гледаш едностранно на нещата. Кога комунистите търкаляха трупове по градовете за да плашат и набиваха глави по главните? Поне имаха достойнството да се крият с такива действия, а не като фашистите да се хвалят.
118
0
 
11
 
! Отговори
Релтих Флода преди 6 години
Дори генерал Луков да е антисемит, каквито са и доста европейци в момента. Дори и на марша да се събират само "неонацисти", кой трябва да ги съди? Тези, които взривяваха църкви и избихава свещенници, търговци и учители ли? Тези които затриха българският народ ли? Не благодаря.
117
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не се излагаме пред джендърите..
116
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Идеологиите са за ***,прочетете биографията на генерал Дьо Гол,преди да говорите.Българина не го интересуват идеологии,те не го хранят,а се интересува дали живее добре или зле.
115
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не Луков,а вие "политиците" сте петно!
114
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С едно изречение - боклуков марш...на изцъклени наркозависими комплексари..
113
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
131 готово, веднага тръгвам на лов за демократи, набучвам главите им на колове, бучкам ги по селата и готово. Вярно бавно сам да върша тая работа, не съм генерал с подчинение който да си цапат ръцете ама лека полека 3 000 ще ги направя. За някой мога да приложа и ръководството за изтезания.
112
1
 
7
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Ей гюбре, написал съм осмАнизъм! Фюрер на осмАнизма е Реджеееп Тайииииип Ердугаааан, мустакатия с двете козички!
111
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
128 Теоретично и той е терорист като е бил замесен в преврата който отнема правото на народа за глас. После използвал терористични мерки който днес наричат нарушение на Женевската Конвенция за избиване на комунисти без съд в доста дълъг период. Грубите мерки са били с идея да обезсърчат други комунисти-терористична дейност. Рязането на глави и набучването им на колове за да се поставят по селата и градовете ми напомня за 1 идеология ....
110
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЗависи кой комунизъм.Между източния и западния тип комунизъм,разликата е огромна,всъщност то в България комунизъм никога не е имало,беше социализъм.
109
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Генерал Луков първо е Бил Българин. Нека някой от тия, които го плюят направи една десета за България от това, което той е направил.
108
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иванов стига че се излагаш. :D Сионизъм какво е? Да не имаш в предвид Ционизъм? :D хахаха. :D че и да го слагаш между политически и икономически възгледи :D:D:D и накрая осмънизъм :D :D :D D:D хахахахахахахаах как може от 4 думи да измислиш 2. :D Пиши на господарите или комиците да те вземат. :D