"Воля" обвини: МОН е пощенска кутия на НПО-тата

Кой финансира анкетата в Стара Загора, кой пише въпросите, питат те
Обновена: 14 фев 2018 12:49 | 14 фев 2018 12:27, Камелия Цветанова
15
"Воля" обвини: МОН е пощенска кутия на НПО-тата
Архив: Булфото

Просветното министерство било пощенска кутия на НПО-тата. Това обвинение отправи Кристина Таскова от "Воля“ заради анкета в училищата.

Тя е депутат от Стара Загора и била разтревожена от допитването, разпространено в училищата в града и заради това пратила писмо до просветния министър.

Още по темата

Той обаче не й отговорил на въпросите кой финансира анкетата, кой пише въпросите и кой обобщава отговорите.

Единственият отговор, който получих, беше, че анкетата се провежда от 2013 г., оплака се тя.

А още преди дни зам.-министърът на образованието Деница обясни, че става въпрос за анкета, изготвена от Фондация "Джендър образование, изследвания и технологии" (ДОИТ) съвместно с "Национална мрежа за децата", която се прилага безпроблемно в българските училища от пет години насам със съдействието на просветното министерство

Конкретният проект е конкурс "Училище без насилие и стереотипи, определени от пола", а анкетата се попълва от учителите, а не от децата, като участието на училищата е на доброволен принцип.

Тя поясни, че сред въпросите има такива дали се назначават мъже за учители при равни условия, дали има равнопоставеност на участието на момичета и момчета в ученическите съвети, дали майки и бащи участват в еднаква степен в училищните инициативи и други.


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
0
 
! Отговори
И какво лошо преди 8 месеца
има в ГОРЕПОСОЧЕНИТЕ ВЪПРОСИ? ПРОЧЕТЕТЕ ги още веднъж.
14
1
 
10
 
! Отговори
българина преди 8 месеца
родителите да си спрат децата от училище докато всички от МОН ДО ЕДИН НЕ ХВЪРЛЯТ ОСТВКИ ЗАЕДНО С МИНИСТЪРА, както и регионалните звена! да се събират пари от родителите и децата да учат в училища и по програми одобрени от родителите, така е било преди освобождението и за това е имало Овобождение и Възраждане! 1878 в България имало повече училища от Англия, но финансирани само от родителите! аз не искам с моите пари да ми правят детето на *** или да обучавам арабски или ромски такива!
13
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нека НПО-тата да построят с техни пари едно джендър-училище някъде в пустеещите села и който иска, да си запише детето там. Но да не тормозят нашите деца с безумните си начинания!
Само не знам дали по този начин няма да нарушим правата на децата, които евентуално може да бъдат записани в това училище, защото ще им налагат някакви дефиниции, преиначаващи онова, което природата е създала. Все пак, ако има щурави родители, децата им не са виновни за това.
12
1
 
25
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 8 месеца
ЗА КАКВО ГИ ИЗБИРАМЕ ТЕЗИ ТЪПУНГЕРИ,ЗА КАКВО ИМАМЕ ПРАВИТЕЛСТВО С МИНИСТРИ,А НЯКАКВИ ДЖЕНДЪР ОРГАНИЗАЦИИ И ДРУГИ ФИНАНСИРАНИ ОТ ВЪН ОТ КОЛ И ВЪЖЕ НИ КОМАНДОРЯТ,ТЕ КАЗВАТ КАКВО ДА ПРАВИ НАРОДА,НЯМА ЮЖЕН ПОТОК,НЯМА БЕЛЕНЕ,НЯМА ДА ИМА ТОК СЛЕД ДЕСЕТ ГОДИНИ,НЯМА ДА ИМА ГАЗ,ОСВЕН ОТ ХЪБА НА ББ, И ЗА КАКВО СЕ БЛЪСКАМЕ И ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ НА ТАЗИ ДЪРЖАВА ЩОМ НЯКАКВИ КОЛОНИАЛНИ ТИПОВЕ ЩЕ НИ КАКВАТ КАКВО ДА ПРАВИМ.АБЕ ТОВА И ВИ Е ДЕМОКРАЦИЯТА,ДРУГ ДА КАКВА КОГА ДА СИ СВАЛЯМА ГАЩИТЕ.
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Доживях и ВОЛЯ да кажат нещо смислено.
10
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А г-н Марешки е пощенска кутия на другаря Борисов!
9
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Боко Джендъра , Цеко Джендъра - прокарват фашистка иделология на геноцида..
8
1
 
43
 
! Отговори
Шорош преди 8 месеца
Аз не мога да разбера как на разни организацийки, които не са избирани от народа, които са финансирани незнайно как и които не подлежат на никакъв контрол, са дадени неограничени права и да определят дневния ред на обществото и да налагат почти насилствено *** простотии! Наистина има нещо тотално сбъркано в тази демонокрация!
7
3
 
17
 
! Отговори
българина преди 8 месеца
за да разберат действията от постъпките си съответните директори на училища шефове в МОН и шефове на фонадации тярбва да бъдат залети с киселина, което няма да ги убие но ще им навреди до живот необратимо, точно както те постъпват с НАШИТЕ ДЕЦА УВРЕЖДАТ БЪЛГАРСКИ ДЕЦА ДО ЖИВОТ И НЕОБРАТИМО! ще позволим ли това на герб, защото всичко това е с тяхното съгласие и одобрение! а в същото време децата на герб са в чужбина в специални училища където такива програми няма! те са за простолюдието, което само си избира Гражданите за Еничарство на Република България
6
20
 
4
 
! Отговори
лапнишарани преди 8 месеца
Докога ще Ви залъгват с измислени проблеми. Нима това е основният Ви проблем? Но, не нека да плюем, да мачкаме, да протестираме срещу: роми, джендъри, македонци, гърци, ЕС, Русия, САЩ---и всеки друг...само не и срещу: Боко, БСП, Доган и "патриотите" ........Толкова ли сте останали без мозък?
5
3
 
21
 
! Отговори
П.Петров преди 8 месеца
Нали "Воля" е за Истанбулската конвенция ? Какво се правят на ощипани!
Приеме ли се конвенцията ЛГБТ НПО-та ще са твърдо в училищата и детските градини. Бащата на Лиляна Павлова е "приготвил даже тигана" ще обучава във Варненския Свободен "джендър специалисти" за училища, детски градини и държавната администрация.
4
5
 
15
 
! Отговори
АМАН От Крадци преди 8 месеца
АМАН от престъпници на ВЛаст не остана здраво дете в БЪлгария..Повредени са всички родени за човешки майки на БЪлгари ..Напомняме че ОСновния ЗАКОН Изрично забранява облъчването и снимането .Вижте чл.32,чл28 и чл 29..
НАглите престъпници наредили монтаж ана камерите ОЩЕ СА НА СВОБОДА.
Увредени са както децата на бедните така и децата на военните,полицайте,депутатите и останалите..УВрежданията са видими.засега повечето от облъчваните ежедневно деца са все още живи..АМАН От убиици на власт..
3
7
 
11
 
! Отговори
Ликвидация на МОН преди 8 месеца
Снимани са опити за озверяване чрез обемно проникващо обсебване. Снимани са хиляди деца пострадали от експерименти на педофили зад граница през видео педофилскат а техника..
Виждат се жертви на скенери обемно проникващи следящи нарочно подадени импланти и микро и нано чипове чрез храни и напитки.Черни убиици пробваха много пъти блок съзнание срещу десетки хиляди деца по време на матури..МВР не им пука съдейства на педофилите с монтаж на камерите
2
1
 
22
 
! Отговори
българина преди 8 месеца
предлагам родителите да хвърлят един бой на шефа на тези две фонадации както и на директорите на съответните училища, да ги дадат по новините че някой ги пребил до узнаваемост и да фъфлят с разбити усти и надути очи, а после да видим колко ще са следващите желаещи
1
5
 
21
 
! Отговори
Ликвидация на МОН преди 8 месеца
Проверки в училищата през 2017 година доказаха нагло престъпна педофилска техника нарочно инсталирана във класни стаи,коридори и училищни дворове.
Децата бяха трайно повредени поименно и родово.. Всякакви опити да бъдат почистени училищата от нагло престъпна терористична педофилска видео техника не дадоха резултати. От нагло корумпирани престъпници ограбили БЪлгария с хиляди милиони за тази техника имаше страхова невроза у учителите