13 000 лв. заплата! Кой във властта взима повече от премиер и президент?

И заместниците му работят за повече от първите в държавата - за по 12 003 лв.
15 фев 2018 11:50,
280
13 000 лв. заплата! Кой във властта взима повече от премиер и президент?
Снимка: "24 часа"

13 146 лева заплата взима един висш чиновник  България- Председателката на Комисията за финансов надзор Карина Караиванова се подписва за впечатляващата за държавната администрация заплата, по-висока от тази на президента, премиера, министрите и депутатите.

По-високо възнаграждение от тях получават и заместниците на Караиванова. Бойко Атанасов, Ралица Агайн и Диана Йорданова ще се разписват срещу 12 003 лева. Най-ниско платен от ръководството ще е Владимир Савов, който е редови член на комисията съсн заплата от 11 432 лева, пише "24 часа".

В специализираната администрация на КФН средното възнаграждение на шефовете на дирекциии ще е 5133 лева.

Още по темата

Експертите, на които ще се разчита да повишат ефективността на застрахователния надзор, ще получават средно по 4500 лева, след като бъдат наети от комисията.

Основната заплата на главните експерти е определена на 2893 лева, на старши експертите - 1989 лева, на младши експертите 1472.

Всички посочени суми са основни, към тях има добавки за прослужено време и научни звания.

Впечатляващите заплати станаха възможни благодарение на промени в закона и в модела на финансиране на КФН. Нейният бюджет вече не е част от държавния, а се осигурява изцяло от събираните от бизнеса такси.

С новите заплати работещите в КФН се нареждат сред най-добре платените служители в администрацията.

Възнаграждението на шефката на финансовия надор е 3 пъти по-високо от основното на премиера, което е под 5500 лв. без добавките, а с тях става 7133 лв. Президентът пък взема 11 044 лева.

Заплатите в КФН са значително по-високи и от тези на депутатите, чието основно възнаграждение вече е 3540 лв., както и на министрите, които вземат 4602 лв. без добавките. Депутатите получават и по 10% отгоре за участие в комисия, а на практика всички са членове на поне една, а някои на две, което автоматично вдига заплатите с около 1000 лв.

Отделно от това те получават още две трети от заплатата за наемане на сътрудници и други разходи.

Председателят на парламента взема с две трети от депутатската заплата отгоре, т.е. Цвета Караянчева вече ще се разписва срещу 5900 лв. Всичко това е без добавката за класове, които за управленците са между 1 и 1,6% за всяка прослужена година, както и без добавките за звания, ако има такива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
1
 
28
 
! Отговори
Уйо преди 6 години
...безочието, в България винаги е на ниво! ...от толкова надзори и комисии, 1/3от младите, пък и аз се изнесохме -безнадеждно е! ... и накрая нека: Иван Костов, Първанов, Лидия Шулева, Петър Стоянов, Царя алчник, КНСБ,.псевдопрофсъюзите, които винаги са били корумпирани, и всички онези които ме излъгаха да полагам усилия и да се скапвам от работа с празната надежда, че ще успеем "заедно", а децата им изучиха по чужбина... ДА МИ ПИЕТЕ МЛЯКОТО И ДЕЦАТА ВИ ДА СТРАДАТ ДАНО!!!!
139
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Агенцията по вписванията е същото. Всяка фирма подава с Ел. Подпис годишните си отчети в статистиката. След това плаща 20 лева на Агенцията по вписванията и 3 лева на банката, сканира спрвките от статистиката подписани отново и подпечатани и ги изпраща подписани за трети път с Ел. Подпис. Егати и електронното правителство и самоиздръжката на Агенцията. И се оплакват , че не могли да смогнат.
138
0
 
25
 
! Отговори
КФНнаКТБ преди 6 години
Комисия, състояща се от председател, трима заместника и един член. Към тях прикрепени директори, чиновници и куп експерти, които да вършат работата. Такава е представата за "европейско развитие на България" с голямото "Г" отпред (онова с двете "бузи")...
137
1
 
27
 
! Отговори
naco преди 6 години
Ето ЗАЩО делото по КТБ,все още не може да ТРЪГНЕ! "РИБАТА се вмирисва от КЪМ ГЛАВАТА"!? Нали така? НАРОДЕ????
136
0
 
58
 
! Отговори
Оно преди 6 години
Това е награда за КТБ сигурно, че надзираваха финансово отговорно и с необходимата строгост. Родината е пълна с кални комисии, агенции, помиярчета...Агайн и тя пак на хранилката.
135
2
 
50
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Политиците нарочно държат народа необразован и разделен. Те използват английското правило: Разделяй и владей. Народе до кога ще се делим на герберисти,бесепари и седесари? Дайте да се обединим и да прогоним тези изр.оди от властта. Те богатеят за наша сметка и ни се подиграват с подхвърлените подаяния...До кога ще е така???
134
0
 
9
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
До # 136. Много си точен в написаното само не обиждай на Андрешко...
133
1
 
36
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Ало "Патриоти" или ***.оти,ало Горанов,нали нямаше пари за пенсионерите и за детските надбавки? От къде се намериха тези пари и защо се раздават на нищоправещите? Народе до кога ще търпим всички тези ур.оди във властта? Колко вземат в Комисията за отнемане на имущество придобито по престъпен начин? Колко вземат в Агенцията по приватизация и след приватизационен контрол? Колко вземат говерньорите в БНБ?
132
0
 
51
 
! Отговори
Хейтър преди 6 години
В Швеция да си политик или който и да е избран от народа не е професия а кауза. При най малката нередност или неуспех ди подават оставката. Ама в БГ е точно обратното. Хванат ли кокала няма пускане братче, гадини мръдни.
131
0
 
23
 
! Отговори
Инспектор преди 6 години
До Продължение от 140 Най гадно е да те мачка шеф на държавна служба. Прос на чепик , ама гони като собственик.Ако го изгонат на учица на куче з *** не може да бръкне , ама иначи го дава умник.
130
0
 
12
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До никаквец 128 Актавис е частно и там могат да вземат и по 100 000лв.заплата.А ти знаеш ли колко вземат шефовете на големите авто концерни?
129
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 129, то и в КФН има хора, които взимат по 800 лв., нямам предвид чистачки и шофьори. И за тия пари търпят да ги навикват тези с петцифрените заплати, които нито знаят, нито могат повече от тях, но са хора на управляващите. Но това е положението, като не си богоизбран работиш за тези пари, като не ти изнася отиваш на друго място, където вероятно ще работиш пак за толкова.
128
2
 
27
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Отглеждате децата си за да хранат премиери като Бойко Борисов , а и предишните некадърници !
127
0
 
29
 
! Отговори
талибан бей преди 6 години
1700лв. се плаща в родилно при раждане на Българче 260 лв. дава политическата класа на Българче като се роди еднократно !130 евро демек да вземе статут Българин !сещаш ли се народе !
126
0
 
16
 
! Отговори
go преди 6 години
До Роко трябва да се разстрелват директно на пътя тези *** .... иначе няма оправия държавата замина...
125
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В това народно събрание няма нито ЕДИН, който на не е свързан по някакъв начин с бившата БКП и ДС! Българинът е глупав/казвам го с болка/, за последните 15 години гласува само за комунисти: държаният в шах комарджия/цар- срам за предците си/, Станишев-руски запартък и червеният и в червената и в червата си мутра- телохранител на правешкият цъrвул.Ако българите не се отърсят от андрешковщината в което много се съмнявам следващите 3-4 поколения ще погребат хилядолетна България!
124
1
 
37
 
! Отговори
Роко преди 6 години
След такава информация би трябвало на секундата да изметем целия парламент и държавна администрация, за да имаме някакво бъдеще! Уви, никой не е заинтересован за бъдещето.
123
0
 
8
 
! Отговори
Продължение от 140 преди 6 години
И текучеството на кадри няма да спре, защото 1400 лв. не са в състояние да ти компенсират мачкането, ако си нормален човек. Да оставим, че сега като са по трудово правоотношение длъжност вероятно няма да се заема с конкурс, а Карина ще си избира удобни хора с чисто и просто интервю като шеф на фирма. Шефът на фирма има право, той е частно лице, бизнесът е негов, на собствен риск, но това тук е държавен орган с надзорни и контролни правомощия. Но все пак не КФН, а НС е приело такъв закон.
122
0
 
6
 
! Отговори
Dublin преди 6 години
kum 138...Razbrahte li zasto v osta na ZLOTO sa izbroenite po-dolu Durzavi.Kato kum tiah e vkarana i Russia, t.k vodi voina za vuzvrustane na SUVERENITET...I za tova evreiskite lihvari pikajat gaz...No v Matushkata-BEZ nacionalizirane na Centralnata im Banka...NIAMA Nezaviaimost....Kakto i pri NAS.
121
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В КФН има огромно текучество на кадри сред редовите служители. Юркането беше огромно дори когато още бяха по служебно правоотношение, и то защото ръководството дава безсмислени задачи, сменя си мнението през ден и хайде пак всичко отначало - т.е. кипи безсмислен труд, стилът е давай, на юруш, а резултат - никакъв. Организацията и отношението към служителите куца яко. Сега като са по трудово правоотношение, вярно, внигнали са им парите, ама тия суми Каринка ще им ги изкара през носа от гърч.