13 000 лв. заплата! Кой във властта взима повече от премиер и президент?

И заместниците му работят за повече от първите в държавата - за по 12 003 лв.
15 фев 2018 11:50,
280
13 000 лв. заплата! Кой във властта взима повече от премиер и президент?
Снимка: "24 часа"

13 146 лева заплата взима един висш чиновник  България- Председателката на Комисията за финансов надзор Карина Караиванова се подписва за впечатляващата за държавната администрация заплата, по-висока от тази на президента, премиера, министрите и депутатите.

По-високо възнаграждение от тях получават и заместниците на Караиванова. Бойко Атанасов, Ралица Агайн и Диана Йорданова ще се разписват срещу 12 003 лева. Най-ниско платен от ръководството ще е Владимир Савов, който е редови член на комисията съсн заплата от 11 432 лева, пише "24 часа".

В специализираната администрация на КФН средното възнаграждение на шефовете на дирекциии ще е 5133 лева.

Още по темата

Експертите, на които ще се разчита да повишат ефективността на застрахователния надзор, ще получават средно по 4500 лева, след като бъдат наети от комисията.

Основната заплата на главните експерти е определена на 2893 лева, на старши експертите - 1989 лева, на младши експертите 1472.

Всички посочени суми са основни, към тях има добавки за прослужено време и научни звания.

Впечатляващите заплати станаха възможни благодарение на промени в закона и в модела на финансиране на КФН. Нейният бюджет вече не е част от държавния, а се осигурява изцяло от събираните от бизнеса такси.

С новите заплати работещите в КФН се нареждат сред най-добре платените служители в администрацията.

Възнаграждението на шефката на финансовия надор е 3 пъти по-високо от основното на премиера, което е под 5500 лв. без добавките, а с тях става 7133 лв. Президентът пък взема 11 044 лева.

Заплатите в КФН са значително по-високи и от тези на депутатите, чието основно възнаграждение вече е 3540 лв., както и на министрите, които вземат 4602 лв. без добавките. Депутатите получават и по 10% отгоре за участие в комисия, а на практика всички са членове на поне една, а някои на две, което автоматично вдига заплатите с около 1000 лв.

Отделно от това те получават още две трети от заплатата за наемане на сътрудници и други разходи.

Председателят на парламента взема с две трети от депутатската заплата отгоре, т.е. Цвета Караянчева вече ще се разписва срещу 5900 лв. Всичко това е без добавката за класове, които за управленците са между 1 и 1,6% за всяка прослужена година, както и без добавките за звания, ако има такива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
28
 
! Отговори
ХЕЙ ХОРА преди 6 години
Не ме интересува колко пари взима . Но тази жена не си върши работата за заплатата която и е определена .Комисията по финансов надзор има и социална функция , а именно Частните Пенсионни Фондове . В тези Фондове е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО осигуряването на всеки в България който работи на Трудов Договор - удържат му 5 % данък за частни фирми .Тези фондове са под надзора на КФН - та въпроса ми е - Защо в момента всеки спестен лев там губи по 10 стотинки всеки ден ?Парите ви са в криза в Уолстрийт .
99
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***, как си? Пийваш ли спермица? Пийвай, пийвай, ЮНАК. Голем да пораснеш, повече да поемаш"бългapите сте телета - бавни, неоиентирани, глeдaте тъпо, никога не знаете накъде да тръгнете"Е да ама от телетата стават бикове и орат на *** задния двор и тя попръцква и скуъртва щастливо. Модератттор ражда от тая анааална любов.Браузърът Тор бърка на модеррраста в задния двор!!! Цял ден ще се забавлявам с тебее, педиииии!
98
1
 
13
 
! Отговори
шматка преди 6 години
м да ДИПУТАИТЕ ГЕРБЕРИТЕ КОМУНИСТИТЕ И ОСТАНАЛИТЕ ИМ ЛАКЕИ ОЛИГАРСИ И БИЗНЕСМЕНИ КОИТО ПЛАЩАТ НА ПОЛИТИЦИТЕ МОЖЕ ДА ВЛИЗАТ В ЕВРОЗОНАТА !ОСТАНАЛАТА ШАЙКА ДА СЕ СПАСЯВА = 28 години демокрация и 37лв. детски добавки !
97
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако вярваме на великия Унамуно, че външният вид излъчва вътрешното съдържание, тук нещата са много обезпокоителни. Но калинките са накацали навсякъде, надежда всяка оставете.
96
1
 
10
 
! Отговори
Гост преди 6 години
"Впечатляващите заплати станаха възможни благодарение на промени в закона и в модела на финансиране на КФН. Нейният бюджет вече не е част от държавния, а се осигурява изцяло от събираните от бизнеса такси." - Да Ви преведа, защото явно не се сещате: Означава, че се формират от приходите на КФН, които освен такси, включват и глоби, а те не са никак малко!Интересно, защо другите държавни контролни органи не искат и те този модел?! Хайде, какво чакате?!
95
0
 
31
 
! Отговори
ВЪПРОС???? преди 6 години
УДОБНО ЛИ ВИ Е ДА СЛАГАТЕ ТОЛКОВА ПАРИ В ДЖОБА СИ СЛЕД КАТО ЗНАЕТЕ КОЛКО ВЗЕМАТ МНООООГО ПЕНСИОНЕРИ МЕЖДИ 200 И 300ЛЕВА И ТЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ А ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО ОТ ТЯХ ИМАТ НАД 40ГОДИНИ СТАЖ НО ПРЕЗ КОСТОВОТО ВРЕМЕ СА НАМАЛЕНИ ТАКА И НЕРАЗБРАХМЕ ЗАЩО КАЗВАТ РАЗЛИЧНИ ИЗМИСЛЕНИ ВАРИАНТИ?????
94
2
 
19
 
! Отговори
Бойчо съм аз преди 6 години
за 7000 бона на месец и аз ще обиколя Европа , даже с Меркел през ден ще се срещам ей така да си приказваме колко добре пазим границата с жандармерията !
93
1
 
11
 
! Отговори
тъп сляп Българин преди 6 години
Ми тя и на Бойко заплатата е от бизнеса , той не е на държавна хранилка , той е на добра воля премиер !*** ние не си мислим че Бойко и компания взимат от държавата !
92
2
 
21
 
! Отговори
добре ли сте? преди 6 години
Комисията за финансов надзор получава заплати от бизнеса???Бизнесът плаша на Комисията за надзор???Те са обвързани!!!Какъв надзор ще упражни комисията над бизнеса, дето му дава заплатата???
91
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Караиванова - ясно. Името казва всичко. Герберастка активистка с купена диплома.
90
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ааааа теглил Боцко милиарди от ЕБ , да се разплаща с висшистите във властта , аха ясно !инак вишиста Боцко обръща кофите за смет и брои контрабандните от неконтрабандните цигарки , а накрая на месеца 7000лв. горе в ляво
89
3
 
7
 
! Отговори
до 94 преди 6 години
Пич...кефиш ме!
88
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до дърталян ахмедов :*** той и Бойко ей така учи учи учи - и хоп 7000 бинки на месец , как се е изучил а ?
87
1
 
21
 
! Отговори
нашите пари! преди 6 години
Заплатите им идвали от бизнеса. А бизнесът от кого взема тия пари? От нас.Браво!
86
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредните партиини ....., пфу!
85
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, ами тия, дето ги взимат за участие в комисии(мн.ч.), защо не ги сметате, цифрата става още по-голема..
84
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
три мандата вишиста Бойко - отде ги вади тия пароци за тея негови къдроваци бре ?
83
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ахмед Дарталянпартиен ***
82
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам,много срамежливо се споменава,че това са им основните заплати.А сега сложете и добавките и вече усещам как споменавате майките им.
81
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ги оплачеш направо - полуграмотни герберастки калинки сложени на топли местенца заради вярност към Вожда и Партията.