13 000 лв. заплата! Кой във властта взима повече от премиер и президент?

И заместниците му работят за повече от първите в държавата - за по 12 003 лв.
15 фев 2018 11:50,
280
13 000 лв. заплата! Кой във властта взима повече от премиер и президент?
Снимка: "24 часа"

13 146 лева заплата взима един висш чиновник  България- Председателката на Комисията за финансов надзор Карина Караиванова се подписва за впечатляващата за държавната администрация заплата, по-висока от тази на президента, премиера, министрите и депутатите.

По-високо възнаграждение от тях получават и заместниците на Караиванова. Бойко Атанасов, Ралица Агайн и Диана Йорданова ще се разписват срещу 12 003 лева. Най-ниско платен от ръководството ще е Владимир Савов, който е редови член на комисията съсн заплата от 11 432 лева, пише "24 часа".

В специализираната администрация на КФН средното възнаграждение на шефовете на дирекциии ще е 5133 лева.

Още по темата

Експертите, на които ще се разчита да повишат ефективността на застрахователния надзор, ще получават средно по 4500 лева, след като бъдат наети от комисията.

Основната заплата на главните експерти е определена на 2893 лева, на старши експертите - 1989 лева, на младши експертите 1472.

Всички посочени суми са основни, към тях има добавки за прослужено време и научни звания.

Впечатляващите заплати станаха възможни благодарение на промени в закона и в модела на финансиране на КФН. Нейният бюджет вече не е част от държавния, а се осигурява изцяло от събираните от бизнеса такси.

С новите заплати работещите в КФН се нареждат сред най-добре платените служители в администрацията.

Възнаграждението на шефката на финансовия надор е 3 пъти по-високо от основното на премиера, което е под 5500 лв. без добавките, а с тях става 7133 лв. Президентът пък взема 11 044 лева.

Заплатите в КФН са значително по-високи и от тези на депутатите, чието основно възнаграждение вече е 3540 лв., както и на министрите, които вземат 4602 лв. без добавките. Депутатите получават и по 10% отгоре за участие в комисия, а на практика всички са членове на поне една, а някои на две, което автоматично вдига заплатите с около 1000 лв.

Отделно от това те получават още две трети от заплатата за наемане на сътрудници и други разходи.

Председателят на парламента взема с две трети от депутатската заплата отгоре, т.е. Цвета Караянчева вече ще се разписва срещу 5900 лв. Всичко това е без добавката за класове, които за управленците са между 1 и 1,6% за всяка прослужена година, както и без добавките за звания, ако има такива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
22
 
5
 
! Отговори
Ахмед Дарталян преди 6 години
Необразованите с ниско качество на интелегентност пак се разреваха! Учете бе хора вместо да си губите времето по интернет форумите!
79
0
 
13
 
! Отговори
тъп сляп Българин преди 6 години
бат ви Бойко от неговия джоб плаща , ама той отде ги взима никой три мандата ни разбра !
78
8
 
4
 
! Отговори
до 74 преди 6 години
Стига сте говорили наизуст!!! Не всички българи са телета! Ти какво предлагаш, как да изчистим тази гмеж от властта? Да се бием с НСО ли?
77
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи дерат бизнеса с разни такси за да има за надзора.Ехааааа.В днешно време да си държавен служител и друго не ти трябва.
76
0
 
18
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
За да вземате такава заплата първо трябва да сте джендери, второ майцепродавци и лижедупци и трето- трабва да сте толкова некадърни, че и *** за зеле да не става от вас, но да сте хвалипръцковци от класа.
75
0
 
23
 
! Отговори
extremist преди 6 години
Нейният бюджет вече не е част от държавния, а се осигурява изцяло от събираните от бизнеса такси. - KAK TAKA "БИЗНЕСА" ТИ ПЛАЩА ЗАПЛАТА , А СИ ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ ???? КАКВИ СА ТИЯ "БИЗНЕС ТАКСИ" ИЗВЪН ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ ? КАКВО КОНКРЕТНО ПРАВИ ТАЗИ КОМИСИЯ И КЪДЕ СА ВИДИМИТЕ РЕЗУЛТАТИ ОТ НЕЙНАТА ДЕЙНОСТ ???
74
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До докога еми като си *** и нр си постигнал нищо в живота,ще живееш с 600 лева още много
73
0
 
17
 
! Отговори
extremist преди 6 години
Експертите, на които ще се разчита да повишат ефективността на застрахователния надзор, ще получават средно по 4500 - В КОЙ УНИВЕРСИТЕТ ГИ РАЗДАВАТ ТИЯ ДИПЛОМИ "ЕКСПЕРТ" ??? ДА ИДА И АЗ ДА ВЗЕМА..В КЕЙМБРИДЖ, В ОКСФОРД, В MIT, В ЖЕНЕВА МОЖЕ БИ ??? А , СЕТИХ СЕ: "ЕКСПЕРТ" Е ЛИТЕРАТУРЕН СИНОНИМ , УЗАКОНЕН В БЪЛГАРСКИЯ ТРУДОВ КОДЕКС(А МОЖЕ И ДА НЕ Е) , ЗА ДА МОЖЕ ВСЕКИ ШУРОБАДЖАНАШКИ ПОЛИТИЧЕСКИ СУБЕКТ С КОЕФ. НА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ ПОД 50, ДА СЕ ЦАНИ НА ДЛЪЖНОСТ С 13 000 ЗАПЛАТА
72
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом е председател на такава комисия, това са и джобните....
71
2
 
2
 
! Отговори
extremist преди 6 години
До Анонимен 77: KОМЕНТАР НА МЯСТО; + ОТ МЕН
70
0
 
19
 
! Отговори
extremist преди 6 години
13 000 лв. заплата! - БЕ НАПРАВО НЕ ЗНАМ КАК СЕ ЖИВЕЕ С ТОЛКОВА МАЛКО ПАРИ...ДА ГИ НАПРАВИМ ПО 20 000 , А......ЧЕ ИНАЧЕ ЩЕ УМРАТ ОТ ГЛАД И КОЙ ЩЕ СЕ ГРИЖИ ЗА ДЪРЖАВАТА
69
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма ли оръжие в тази държаав ? Какво е това смазване на народа ?!
68
0
 
24
 
! Отговори
пари на вятъра преди 6 години
В БНБ шефовете вземат по 15-50 хиляди лева заплати, но то е валутен борд и на практика няма бг банка и не работят нищо, а всичко се командва от Франкфурт и Ханке във Вашингтон. И Тиквата уж е избран на избори, но после го командват от Брюксел и Анкара.
67
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не говорим ,че раздържавяването (сложиха думичката приватизация,за да скрият малко истината) на България беше най-голямото престъпление на новия 21 век! Прибраха си комисионните и оставиха хората без работа ,след като чуждестранните фирми започнаха да ги уволняват! Народен съд за Вас, родоотстъпници!!!
66
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
какъв народен съд,народа спи
65
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герберастки Наглеци!!!
64
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анониментози, който ти е казал, че като кажеш една лъжа 100 пъти, то тя става истина те е излъгал. Колко взима касиер в супер маркет, колко взима учителя, колко взима полицая, колко взима продавач-консултант в магазин за дрехи, колко взима ватмана, колко взима чистачката, колко взимат на безниностанцията, колко визма сервитьора в кварталното, колко взима бармана в кварталното, знаеш ли колко за безарботни, колко са пенсионери, колко учащи. И кои са тия мързеливи работи за 2000 лева?
63
1
 
21
 
! Отговори
Гурбетчия преди 6 години
Кучетата си лаят, кервана си върви и така.Кой и как ще го промени? Точно никой.
62
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ралица Агайн беше сложена от НДСВ от 2002 г. без никакъв трудов стаж и вече 20 г. постоянно я избират от НС. Но каква работа свърши никой не знае а просто я гласуват защото носи кафета в СДС, НДСВ и ГЕРБ.
61
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"българите слушали сръбска музика и един човек беше написал "ами какво да правят, като си нямат тяхна.."Даааа, така е. Затова у космоса летят песните на Лепа Брена и Миле Китич, а не български фолклор, прав си.