БСП застана зад Жаблянов, нямало нужда от оставка

Левицата обаче се извини на репресираните за действията на БКП
71
БСП застана зад Жаблянов, нямало нужда от оставка
Снимка: Булфото, архив

БСП застава зад Валери Жаблянов и няма да иска оставката му. Това става ясно след продължило над 2 часа заседание на Изпълнителното бюро на партията и ръководството на парламентарната група, след като днес от ГЕРБ настояха, че той няма място като зам.-шеф на  парламента заради констатация, която направи, че "Народният съд е необходимо и неизбежно правосъдие".

Още по темата

Заместник –председателят на БСП Кирил Добрев цитира документ на партията от 1991 г., с който БСП поема политическата отговорност за решенията на предшественичката си БКП и се извинява на репресираните и пострадалите от действията й.

"БСП се извинява на всички граждани на страната, включително и на партийните членове, които през този период бяха незаконно, необосновано или несправедливо репресирани, тероризирани или унижавани. Досега не е имало партиен орган, който да преразгледа или да направи друга позиция. По този повод ИБ на БСП не подкрепя исканата от ГЕРБ оставка, няма основание за нея нито в правилника на НС. Смятаме, че дневният ред в обществото е съвсем друг и различен", каза той.

Самият Жаблянов също вижда причини и мотиви да напуска парламента. Той обясни, че бил изразил личното си мнение.

Освен ГЕРБ и Съюзите на репресираните се разгневи Жаблянов и осъди тезата му, че "Народният съд е необходимо и неизбежно правосъдие". От Съюза също поискаха освен оставката му, но и публично извинение.

От ГЕРБ пък се заканиха, че ако Жаблянов не напусне ръководния пост в НС доброволно, още утре започват събирането на подписи за официалното искане на оставката му.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
3
 
! Отговори
дядо Груьо преди 6 години
Това е истинското лице на БКП- БСП.Вълка козината си мени но нрава не.Навремето един от тях беше казал,че поемат вината с мезета.Алчни ,лицемерни и безочливи са повечето от тази партия.Сега останаха извън яслата и побесняха , защото не могат да крадат като преди.
61
0
 
0
 
! Отговори
Режим на ток и вода преди 6 години
Ми чи то за режима на водата се сърдете на любимият ви Янчулев. Какво общо има БСП?За режима на ток си спомням само една зима, а сега без режим цените ни принудиха да пестим повече, отколкото с режим! Тогава цените на тока бяха поносими, сега и да го има не го ползваме.За "Народният съд" се сърдете на любимият Ви цар, който ни вкара в три национални катастрофи и на Франция, Англия,САЩ и т.н. Б-я е задължена от Великите сили като победена да го проведе, и режимът на Виши Ф-я е провел подобен.
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНали ти обясниха,че тези съдилища са били поръчани от Чърчил,ти сега в миналото на Чърчил ли ще се ровиш да го съдиш?Смешно е.
59
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Червени мерзавци!
58
3
 
6
 
! Отговори
до бай Курти преди 6 години
Миков беше по разумен и умерен.Нинова се обгради с послушни депутати и президент и каквото им каже това правят.И депутатите и президента!Преди Нинова БСП беше пред една дълбока пропаст и сега начело с другарката Нинова БСП направи смела и необмислена крачка напред.И сега са в режим на свободно падане!
57
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проповядването на радикален комунизъм е осъдително. В България има закон, обявяващ комунистическия режим за престъпен. За съжаление опитите за реставрация на този режим не са наказуеми и от това се възползват неокомунистически елементи, като Жаблянов, Зарков и Нинова.
56
2
 
6
 
! Отговори
Правосъдие?????? преди 6 години
От седем братя единият емигрирал в САЩ. Останалите 6 и техните семейства били прокудени да живеят 3 години на другият край на страната-интернирани!Ето това бе правосъдието на БКП!А купонните системи,режима на тока и водата?Ако Жаблянов беше в Чехия не би бил шеф и на градските тоалетни,та камо ли депутат!Не ни трябва генерал Борисов,а генерал Пиночет-само той се доказа като истински антикомунист!Ей богу,ако имаме такъв кандидат за президент аз бих гласувал за него!
55
2
 
10
 
! Отговори
Бай Курти преди 6 години
*** ще види власт през крив макарон с такива кадри.
54
5
 
6
 
! Отговори
ТОЧКА ПО ВЪПРОСА преди 6 години
54 с какво си взел за пръв път такова мъдро решение?С гънката на коя част от тялото /може би с гънката на долната част на гърба/. И слава на бога, че никога не си взимал такова решение и че никой няма да последва разочарованото ти решение. Приличаш ми на провинциален даскал от миналото време, който елементарно и тъпо манипулира незрелите дечица. Това е простотията на полуобразовния, полуграмотен средностатистически българин.Съд над фашиститее трябвало да има.Царство България е съюзник на Хитлер
53
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Госпожо Нинова, тъкмо за пръв път бях решил да гласувам за БСП, но сега вече не. Помислете си колко хора ще решат като мен?
52
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Без Народния съд нямаше да има мирен договор със САЩ и Великобритания. Защо САЩ и Великобритания бомбардираха "демократите от София", които днес отново стават за смях на света, както е казал Чърчил навремето.
51
5
 
11
 
! Отговори
Любопитен преди 6 години
А какво мисли независимият президент Радев по този въпрос ? ... аз само така питам за един познат.
50
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нагъл крадлив капиталист самообявил се за защитник на бедните с поведение на фа шист.
49
6
 
16
 
! Отговори
философ преди 6 години
Ако срещнеш гладен комунист, дай му храна. Ако срещнеш жаден комунист, дай му вода. Ако срещнеш гол комунист, дай му дрехи и обувки. Но никога, никога, никога не давай власт на комунист, защото тогава всички ще бъдат гладни, жадни, голи и боси. Освен управляващите комунисти!
48
5
 
11
 
! Отговори
Червени фашисти преди 6 години
БСП се извинява на несправедливо репресираните,тероризираните и унижаваните. Пропуска обаче несправедливо убитите. Уловката е думата "несправедливо" ! В ума на типичния бесепар обаче всички справедливо са били тероризирани и избивани, т.е. извинението е отправено към несъществуващи група. Хората в БСП не съжаляват за престъпносто й минало, а се гордеят с него. Само такива хора могат да членуват в БСП.
47
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП е сталинска партия.
46
5
 
16
 
! Отговори
Zv. преди 6 години
Позорно поведение.Всъщност абсолютно никога и никой от БСП не подава оставка,независимо от безобразно поведение или приказки.
45
7
 
9
 
! Отговори
Как Сийка преди 6 години
Другарке Нинова,пазете го тоз човек - той за вас там е като смарагд ! И сега не се потривайте,ами му дайте висока степен "Борец против фашизъма и капитализъма " и го уредете,тихомълкон,разбира се,с орден,доживотна пенсия и каквото там може още-заслу жава!А колкото до партийния орган той у нас за многая лета си беше един-единствен ,в-к "Работническо дело" и над списваното в него зарко бдяха мноооого институции и верни на Партията хора та друго освен партийно слово от него не звучеше...
44
7
 
15
 
! Отговори
clown007 преди 6 години
БСП застана зад Жаблянов...гарван гарвану вади ли око ? Не разбира се. Другарят Жаблянов присто се изпусна неволно и каза това , което останалите чугунени глави мислят. Някой да знае какво мисли независимото президент по въороса или чака инструктаж завалията.
43
15
 
7
 
! Отговори
шефа преди 6 години
триеш ли коментарите на хората ***..... над 2000 коментара и изтрил само днес така ви управляват.А колкото за Жаблянов браво на човека ,герберастите и дръгите *** трябва да се застрелват на улицата директно.