Жаблянов за Народния съд: Няма причина за оставка!

Той настоя, че няма на кого да поднася извиненията си
15 фев 2018 12:40,
196
Жаблянов за Народния съд: Няма причина за оставка!
Снимка: Facebook

Валери Жаблянов не видя никаква причина да подава оставка като зам.-председател на Народното събрание и нищо нередно в мнението му, че "Народният съд е необходимо и неизбежно правосъдие".

Още по темата

По-рано от ГЕРБ настояха Жаблянов да напусне поста си като зам.-шеф на парламента заради тази констатация и се заканиха, че ще съберат подписи за оставката му. За това призоваха и съюзите на репресираните и поискаха публично извинение.

"Изпълнителното бюро на БСП има официална позиция, аз имам мое лично мнение, тъй че не виждам нищо нередно в случая. Няма причина за оставка. За какво да я подавам?", попита Жаблянов.

Той допълни и че не очаква от ръководството на БСП да поискат оставката му и каза, че това би било изненада за него, ако стане.

Жаблянов настоя, че няма на кого да поднася извинения и заключи, че Народният съд е исторически факт. Зам.-председателят на НС добави и че редица международни документи определят Народният съд като неизбежен и необходим, а не той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП за пореден път доказа, че е партия от сталински тип.
72
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кви мандри. Туй стара работа. Те сега комунистите обират държавата през банките.Кунева като отявлена приватизаторка да те светне.
71
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Червен неофашизъм
70
7
 
7
 
! Отговори
десебар преди 6 години
Ако го нямаше Народния съд Боко тиквата нямаше да е потомствен антикомунист и нямаше от 15 г. да е любим вожд на българските десни и пръв любимец на Меркел и Юнкер и на партньорските служби.
69
7
 
14
 
! Отговори
бг преди 6 години
Хора помнете историята си!Някой още деца не знаят какво е причинил народният съд!-убийства без съд и присъда на инакомислищи,интелектуалци,вярващи,високообразовани и морални хора и не само разбира се.Защо социалистическата партия,която се възприе,като първоприемник на омунистическата не поиска прошка от огнетения от нея народ?Защо никога не поемат отговорност за действията си социалистите и като им се поиска оставка никога не я дават,а започват да овъртат и се оправдават?!
68
12
 
7
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Г-н Жаблянов,Не им обръщай внимание на управляващите ***. Понеже няма за какво друго да се хванат, се нахвърлиха като разярени ротвайлери върху изречените от теб истини. Нека да лаят, кой ли ще ги чуе? Така им е по-изгодно, вместо да обясянт далаверите на Добрев, на кметчето от Септември. А какво стана с далаверите на Борисов. От Сърбия простиха ли му, или ще връща? Облажиха се от КТБ, окрадаха каквото успяха... Нека това да обясняват!
67
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината: Комунистическия режим е обявен за престъпен както и Фашисткия . Значи и народният съд е престъпен, не е съд това, а убиства. Колко са убитите във Франция и колко са измрелите в лагерите? Мръсни бивши Комунисти не четете историята както дявола евангелието. Колко години беше комунистическия и колко години Фашисткия режим?
66
15
 
10
 
! Отговори
Adam преди 6 години
Разбира се , че народният съд е справедлив!
65
9
 
9
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Парижки мирен договор от 1947 годинаЧлен 51. България ще предприеме всички необходими стъпки, за да осигури задържането и предаването на съд на:а) лица, които са обвинени за това, че са извършили, наредили или поръчали извършването на военни престъпления или престъпления срещу мира или човечеството;*Това е Народния съд ...
64
8
 
8
 
! Отговори
ИНФОРМИРАН преди 6 години
ЖАБЛЯНОВ е Троянския кон в БСП.Заради неговите изцепки на следвашите избори ще сме под 4%. А той се е подсигурил-свяка събота е на спявка при Гергов в Пловдив.
63
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има излъчване на плъх. Нещо съвсем характерно за комунистите
62
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е като не четете историята. "Невинни " били тези, които вземаха по 50000лв за отрязана партизанска глава и за избитите ястребинчета /едното дори не е имало снимка/.Опожарени къщи. Лесно е сега. Прикрити партийци да ревът. До 89г. се спотайваха, а сега големите обвинители.
61
7
 
15
 
! Отговори
Жабчо преди 6 години
Абсолютна ***,няма място в политиката нито той,нито деградиралата му партийка!
60
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 6 години
"Можем да простим , но няма да забравим"Комунистите даже не си направиха труда да поискат прошка от пострадалите.Нямат право да говорят за морал или за народна памет.
59
8
 
11
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Държавите победители във Втората световна война налагат на победените държави да съдят виновните и в България това го прави Народния съд. Ако някой има нещо против Народния съд, да протестира против САЩ, Великобритания, ... че са победили във Втората световна война.
58
4
 
11
 
! Отговори
Бдинец преди 6 години
Във всички победени страни е имало подобие на ,,народния" съд,но по онова време нашите комунисти преиграват ,както и другаря Жаблянов!
57
7
 
4
 
! Отговори
aer преди 6 години
не човек а желязо
56
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така наречения народен съд е узаконено от държавата клане на невинни хора и е срамота да се защитава подобна зверщина.
55
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народният съд е бил създаден за такива като тези дето 30 години ви тикат в тинята и провеждат геноцид над народа. Мислите ли че ако дойде времето за разплата няма и вие да създадете такъв съд за тези които ви се подиграват? Няма ли да им отмъстите за изгубеният си живот в преход? Няма ли да си отмъстите че децата ви са прогонени и станали бели роби и робини на триполовите? Ами много ясно че ще си отмъстите. Да не би да ги галите с перце. Ето че ивчера си вдигнаха заплатите народните изе.дници!
54
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Умен мъж е Жаблянов, но си позволи да даде хляб на простоватите герберуги. Случката не е за оставка, или поне не преди Д. Добрев!