Коалицията (ГЕРБ+ОП) – разговори с висока температура!

Вицепремиерът Дончев се чуди за врявата по Истанбулската конвенция
Обновена: 15 фев 2018 09:34 | 15 фев 2018 09:20,
23
Коалицията (ГЕРБ+ОП) – разговори с висока температура!
Снимка: архив, Булфото

"Този тон не е типичен", каза вицепремиерът Томислав Дончев в коментар на изказванията на Валери Симеонов от миналата седмица за евродепутатката на "Зелените" Ска Келер, след като от НФСБ поискаха да и намахат ските и с къмионетка да бъде изпратена на Капъкуле.

"Да се водят коалиционни разговори на висок глас е едно. Не знам кое е по-лошо - по-остър тон и теми, които се обсъждат и те излизат публично, или да бъдат скрити", попита той за отношенията и търканията в Обединените патриоти.

Още по темата

"Политиката не е счетоводство. Освен хладното излагане на тези, аргументи, понякога се случва да има и спор. Политиката е страст и някои от разговорите са с по-висока температура", каза той пред БНТ.

"Не видях повод или причина за всички коментари относно Истанбулската конвенция. С този документ обществото видя голяма част от страховете си, не и без чужда помощ. Мъдрият политик никога не действа на инат", настоя Дончев.

По думите му България дава все повече сигнали, че е едно добро място за правене на бизнес.

"Разбира се, че корупцията е реалност. Най-страшното в корупцията е, когато тя подмени честното състезание в пазарната икономика. Ние не инвестираме само в инфраструктурата, 1/5 отива в социалната сфера", пресметна вицепремиерът.

"След излизането на Великобритания от ЕС, ще паднат разходите, но и приходите. Със сигурност в бюджета ще имаме и нови разходи. Има няколко варианта - бюджетът става по-малък, всички държави в ЕС да плащат малко повече, а третият вариант е да се комбинират едното и другото, но това не може да се случи", коментира Дончев темата за Brexit.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този освен че е най грозен от правителството е и най - *** и нагъл
16
1
 
4
 
! Отговори
Спиро Киров преди 6 години
Дончев и ние се чудим защо тормозите и разкатавате народа нино се случва
15
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дончев, ти си единствения свестен в тази партия и коалиция. Какво още правиш там? Махай се и не затъвай с тях. Пази името и достойнството си.
14
0
 
12
 
! Отговори
доц. д-р чоко боков преди 6 години
това момче колко време е управляващ вече, така и не се научи да се грижи за външния си вид и мяза на клошар по отношение на ризи, вратовръзки, сака, брадясалост. за това, че е журналист и философ и отговаря за икономическото развитие дори не е нужно да се коментира. приятен ден.
13
0
 
11
 
! Отговори
акуд преди 6 години
дончев, GENDER няма нищо общо с FEMALE
12
0
 
9
 
! Отговори
доц. д-р чоко боков преди 6 години
това момче колко време е управляващ вече, така и не се научи да се грижи за външния си вид и мяза на клошар по отношение на ризи, вратовръзким сака, брадясалост. за това, че е журналист и философ и отговаря за икономическото развитие дори не е нужно да се коментира. приятен ден.
11
0
 
7
 
! Отговори
wc преди 6 години
И бре свободна медия! Да ви има самочувствието... За това сме на последните места навсякъде и във всичко... Изтрийте го и този коментар за да не ви дърпат ушите...
10
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов правилно праща ИК на дебат.Бсп-то вече са включили на задна, бавно дават газ. Ще се почака докато извършат обратния завой. Нямат избор, губят, изолират се отвсякъде.ОП се въртят насам-натам, защото се видя че властовите лостове, които държат не са по силите им. Досега нямат полезни решения. Гледат как да се преориентират в случай на необходимост.
9
4
 
5
 
! Отговори
барон мюнхаузен преди 6 години
..винаги ми е било интересно , как може законът да допусне в името на партия да фигурира термина "патриоти" и другите партии да не скочат ...че нали това автоматично означава , ч е другите не са , както в случая Патриотите и ГЕРБ , едните са патриоти , а другите , какво са..?! То пък , като се замисли човек те са за Европейско развитие не за Българско..
8
2
 
15
 
! Отговори
така преди 6 години
...гербист-патриот...е оксиморон,ако това въобще нещо ти говори...иначе доста демагогия,добре че беше степендиант на "Отворено общество" да го измъкне от дълбоката габровска провинция...че и морален стожер при това.
7
1
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
дьрвеният философ се изказа сега ни олекна друго си е учено да те светнепо ист конвенция
6
0
 
27
 
! Отговори
Възмутен преди 6 години
Поредният доцент Денев ...Нали сте гледали Двойникът с Тодор Колев , ето такива ни управлявят , до вчера беше шИфьор , и след един гербаджийски скок с парашут - вече министър .....Същото се случи и с Деса *** от Дулово , че стана чак здравен министър , Държавата се управлява от хора прототипи на доцент Денев , БОГ ДА ПАЗИ БЛГАРИЯ
5
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От сегашното правителство единствено Дончев е с нужния експертен потенциал и прагматично отношение към проблемите на страната.
4
5
 
31
 
! Отговори
Дончев преди 6 години
Що не вземеш да си ходиш в Габрово? Но преди това да кажеш за НДК, за помоща дето още я чакат пострадалите от земетресението. Парашутист без 1ден реален трудов стаж. За морал няма смисъл да говорим. В NL подават оставка за лъжа от преди 5г, тоя всеки ден е с нова, с ново мото и нови методи за присвояване. А за санирането? Герб причинява такива вреди дето са непопрявими, а както знаете само смърта е непоправима. Това е ГЕРБ за България
3
3
 
31
 
! Отговори
герб=дпс задкулисно преди 6 години
спокойно дпс винаги сме заставали до герб, няма да падне властта!
2
25
 
5
 
! Отговори
гербист-патриот преди 6 години
Прав е, защото такива разговори не трябва да се водят пред народа, а да се решават на закрито, така както се правят преговори за коалиция. Не пред всички и в парламента, а на закрито.Затова имаме проблем, но дано скоро партиотите да се вразумят.
1
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стар Ерген дава ъкъл , как да се държим с жените и да си гледаме децата..Юбре извратеняко ..