Заради "неизбежния Народен съд": ГЕРБ искат оставката на Жаблянов!

Управляващите настояха, че поведението му е неприемливо за поста, който заема
Обновена: 15 фев 2018 12:07 | 15 фев 2018 09:43,
285
Заради "неизбежния Народен съд": ГЕРБ искат оставката на Жаблянов!
Архив: Булфото

От ГЕРБ поискаха оставката на зам.-председателя на Народното събрание Валери Жаблянов и настояха, че поведението му е неприемливо и несъвместимо с поста, който заема.

Повод за гнева на управляващите стана официална позиция на левицата, в която присъстваше и констатация, че "Народният съд е необходимо и неизбежно правосъдие".

По-късно социалистите се разграничиха от това твърдение и обясниха, че това е лично мнение на автора, чието име обаче не посочиха.

От ГЕРБ днес посочиха, че от думите на депутати от БСП е станало ясно, че автор е Валери Жаблянов.

"От изявление на представители на ПГ на БСП стана ясно, че зам.-председателят на Народното събрание Валери Жаблянов е автор на скандалната фраза, поместена в официална позиция на БСП, според която "Народният съд е необходимо и неизбежно правосъдие".

ПГ на ГЕРБ  призовава Жаблянов да понесе политическа отговорност за тези свои действия и да подаде оставка като зам.-председател на НС", настоя Тома Биков в декларация от името на ГЕРБ.

Той допълни, че ако оставката не бъде подадена в рамките на работния ден, утре сутринта депутатите от ГЕРБ ще започнат да събират подписка за официалното й искане.

Биков настоя, че Жаблянов не за първи път коментира по циничен начин събития, които са нанесли тежки рани върху обществото, и припомни, че само преди 2 седмици се е опитал да осуети отдаването на почит на жертвите на тоталитарния режим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
1
 
12
 
! Отговори
Народен съд 4 преди 6 години
Първото практическо прилагане на решението в Техеран е наказването на колаборационистите във Франция от привържениците на генерал де Гол, като през юли - септември 1944 г. без съд са екзекутирани приблизително 20 хиляди колаборационисти. В последвалите съдебни дела са издадени до 1951 г. 6500 смъртни присъди, в т. ч. на маршал Петен и на четирикратния министър-председател на Франция Пиер Лавал, екзекутиран на 15 октомври 1945 г.
147
12
 
7
 
! Отговори
teo преди 6 години
Комунист да си подаде ОСТАВКА ? Жаблянов няма да си подаде оставката, въпреки, че и БСП не са съгласни с неговите думи за НЕОБХОДИМОСТТА ОТ НАРОДЕН СЪД !!! Това не може да се случи !!! Сергей Станишев колко пъти губи избори, ИЗГУБИ ДОКУМЕНТИ С КВАЛИФИЦИРАНА ИНФОРМАЦИЯ и вместо да си подаде оставката и да бъде съден, ТОЙ СЕ ИЗДИГНА И СТАНА ШЕФ НА ПЕС!?!? *** Нинова също загуби избори, но не си подаде оставката!?!? Ето защо комуниста е по-опасен от фашиста !!! БЪЛГАРИНО ????
146
1
 
10
 
! Отговори
Народен съд 3 преди 6 години
извършили, заповядали или съдействали за извършването на военни престъпления или против мира и човечеството. Правораздавателната дейност на Народния съд в България получава изричното потвърждение и от споразумението на четирите Велики сили от 8 август 1945 год. в Лондон. Потвърждение дава и декларацията на Общото събрание на ООН от 11.12.1946 год. и Женевската конвенция от 1949 год. за защита на жертвите от войната. Първото практическо прилагане на решението в Техеран е наказването на колабораци
145
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Срам е такива недодялани хора като тоя и всички около него да седят на президиума, където е седял Н.В. Борис III - последната надежда на България да бъде европейска страна.ПОЗОР !!!
144
1
 
11
 
! Отговори
Народен съд 2 преди 6 години
неразделна част към което е Уставът (статут) на Международния военен трибунал. Според установената международна практика държавите-победителки винаги налагат своята воля на победените страни, като тяхната воля се ползва със статута на императивно международно право без съобразяване с националните законодателства и без право на оспорване. Така става и след Втората световна война. Член 5 от Парижкия мирен договор от 1946 г. също задължава със задна дата България да задържи и предаде на съд лицата,
143
10
 
3
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Комунист оставка дава само с кръв,за разлика от ГЕРБ. Но сега това не зависи от кумунягата и ще го изритат, като мръсно коте!
142
1
 
8
 
! Отговори
Народен съд 1 преди 6 години
През ноември 1943 г. Конференцията в Техеран Тримата големи решават да бъде потърсена отговорност от виновните за разпалване и водене на Втората световна война. Това намерение впоследствие заляга и в т. 10 на Потсдамската декларация от 26 юли 1945 г., предвиждаща сурово правосъдие над военните престъпници. На Лондонската конференция, проведена от 26 юни до 8 август 1945 година, СССР, САЩ, Великобритания и Франция приемат Лондонското споразумение (Нюрнбергска харта), неразделна част към
141
4
 
7
 
! Отговори
Колелото на историят преди 6 години
Защо е тази истерия срещу народния съд и НРБ? Комунизмът е идеология за справедливо и хуманно общество. Тази идея е смъртна заплаха за световната олигархия. Страхът е огромен. Дори в Москва Путин огради с рекламни табели мавзолея на Ленин! Всеки ден по руските тв.канали се атакува кандидата на КПРФ, дават се стотици милиони за антисъветски филми. но резултатът е плачевен. Реакцията на масите е като на стоманена пружина. Наскоро властите на РФ дори бяха принудени да спрат филм оплюващ Сталин.
140
4
 
10
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Историята е много различна като я погледнеш назад във времето. Никой от нас не е преживявал ужасите на войната, грешките които са правили тогавашните управляващи и т.н. Най-лесно е да си седиш на диванчето с лаптопа и да говориш как трябва да се заклейми нещо сторено тогава, защото е имало убити хора. Но тогава е било след-военно положение, България е била разрушена от западните сили. Хората са нямали какво да ядат. Народният съд е бил отмъщение на хората към управляващите.
139
3
 
4
 
! Отговори
до Веселин преди 6 години
Слушам го често! Нищо не сте помилвали и това си личи и от злобата тук! Просто толкова са ви силиците, а през 1989 г. ха бяхте мръднали, ха комунистите да бяха поправили грешките си преди това да ви изтрепят напълно!
138
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставете жаблянчетата да се хвалят с народния съд, концентрационните лагери и възродителния процес. След години в историята ще пише единствено тези техни подвизи и това че се върнали държавата ни столетия назад.
137
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, как Жаблянов който е роден 20 години след Народния съд е виновен за престъпленията на тогавашните герберасти?
136
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега какъв съд трябва за унищожителите на България след 1989-та година?
135
6
 
8
 
! Отговори
Веселин преди 6 години
ОТ БСП ДА НАВЕДАТ ГЛАВА,ЗАЩОТО МАЙ ЗАБРАВИХА ,ЧЕ НИЕ ГИ ПОМИЛВАХМЕ В ИМЕТО НА МИЛОСЪРДИЕ,ЧОВЕЧНОСТТА И ОЩЕ ,ЧЕ СМЕ ЕДИН НАРОД.АКО БЯХМЕ КАТО ТЕХНИЯТ НАРОДЕН СЪД СЛЕД 1989Г. ,СЕГА НЯМАШЕ ДА ИМА БСП,НИТО ТЕХНИ ЧЛЕНОВЕ.КАК ЩЕ Е БИЛО ХУБАВО....ДА НЕ БИ ДА НЕ ЗНАЕТЕ ЗА ЛАГЕРИТЕ НА СМЪРТА ,ИЛИ И ВИЕ КАТО ГЕРМАНЦИТЕ ИСКАТЕ ДА ВИ ЗАВЕДЕМ НА МЯСТО ТА ДА ВИДИТЕ......
134
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В идеологии вярват само балъците. Комунизъм, фашизъм, нацизъм, но накрая става дума за парииииии.
133
5
 
5
 
! Отговори
акуд преди 6 години
комунист оставка не дава, как ще изпусне кокъла , а сега и с по висока заплата.....никога
132
2
 
9
 
! Отговори
До 136 преди 6 години
Мда, връзвайте се на тия глупости и крякайте, а те си правят общите схеми...Грешиш, антикомунистическата истерия не е само в България. По целия свят. Защо е тази жлъч срещу КНДР? Всеки ден нова статия и нова простотия. На ОИ дори официално забраниха да се ползва термина "червената машина, ракета" спрямо хокейния отбор на Русия. Ако четете ковентарите на всеки сайт в Бг, непременно ще срещнете на 10% отзиви "комунистите са виновни, агентите на ДС ни управляват" и пр.
131
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За нормалните хора в България е трудно да проумеят как БКП-БСП с болшевишки плам защитава убийствата на невинни хора от т.н. народен съд. Явно тези хора са с болен мозък и извратено съзнание.
130
3
 
7
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Единствения народен съд днес е в Китай.Разстрелват и решават проблема.
129
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е 131, неизбежен е следващия Народен съд за геноцида, разрухата, ограбването, моралния упадък, разрушеното образование, разбитото здравеопазване. За предателството на България, за продаването й на който я пожелае за едно потупване по тлъстия г///з на Банкянския ***. Да му мислят слугите му, те ще останат тук, той ще избяга ако може, но света вече е малък.