Борисов от Мюнхен: Най-добре пазената граница е българо-турската!

България е много лоялна и дисциплинирана държава, заяви премиерът
Обновена: 16 фев 2018 07:05 | 16 фев 2018 07:00, Александър Попов
148
Борисов от Мюнхен: Най-добре пазената граница е българо-турската!
Снимка: Министерски съвет

Няма по-добре пазена граница от българо-турската, заяви министър-председателят Бойко Борисов на откриването на Мюнхенската конференция на тема "Нови идеи за Европа". Той акцентира върху усилията и мерките, които България полага за сигурността не само на своята територия, но и на Европейския съюз.

В своята реч Борисов изложи и добрите финансови показатели на страната.

Още по темата

"България е една много лоялна и дисциплинирана държава, тя стриктно спазва маастрихтските критерии. Аз съм убеден, че след като години наред изпълняваме тези критерии е време да ни приемете и в Еврозоната и в Шенген. Трябва тези, които са отличниците да получат и отлични резултати за труда си", каза Бойко Борисов.

Той подчерта, че Българското председателство на Съвета на ЕС дава възможност да се постави темата за Западните Балкани, но и за отношенията на ЕС и големите му съседи.

"В инфраструктурно отношение трябва незабавно да се започнат коридорите 4, 8, 9 и 10, както и дигиталната инфраструктура. Колкото и да ги подценявате, няколко войни тръгват от Балканите. Решението за там е бързо присъединяване към НАТО и ЕС", каза премиерът Борисов и призова Европа да не се дели по отношение на въшнополитическите въпроси, а да работи единно.

Премиерът постави акцент и върху важността на добрите отношения между ЕС и Турция, като поясни, че и към момента южният фланг на НАТО се пази от Турция и Европа разчита на нея.

"Затова съм много доволен че ЕС реши да нормализира отношенията си с Турция. Не само заради мигрантите, но заради сътрудничеството и подкрепата в рамките на НАТО", каза Борисов.

Бойко Борисов участва и в официалното откриване на официоза на Мюнхенската конференция по сигурността - вестник "Security Times".

В изявлението си премиерът подчерта, че България винаги е залагала на ЕС и затова страната ни иска Съюзът да инвестира в Балканите. Борисов акцентира, че средствата, които може да отпусне Брюксел за развитието на региона сега са нищожни в сравнение с това, което би се дало, ако Европа забрави за тези страни и те попаднат под чуждо влияние.

"Коридор номер 8 - София-Скопие-Тирана, коридор номер 4 - Солун-София-Будапеща-Братислава, коридор номер 10 - Мюнхен-Любляна-Загреб-Белград-София-Бургас-Истанбул. Да се заложи на тези проекти, които свързват Западните Балкани. ЖП линии, магистрали и дигитална инфраструктура - и ще имате най-прекрасния регион в Европа от Адриатика до Черно море", каза българският министър-председател.

На събитието присъства и европейският комисар по въпросите на бюджета и човешките ресурси Гюнтер Йотингер, който приветства работата на премиера по темата за Западните Балкани. "Това, което правите за Европа е много впечатляващо", отбеляза Йотингер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
3
 
! Отговори
Спиро Киров преди 6 години
АЙДЕЕЕЕ тоя пак в чужбинаспри се бе ей
114
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Граждани, След успешно управление на държавата резултатите са налице.Не бяха напразни тези дванадесет години труд за обществото.Всички виждат направеното. Пяк ще ни изберат да управляваме, затова ще ви посъветвам - пазете си здравето.Виждате, че няма кой друг освен нас да свърши останалата , макар и малко работа по Шенгенското членство.
113
0
 
5
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Абе ,ка.ун! Хората са ти писали! Пиша ти го едро, че от намеци не разбираш! Искат НЕЗАВИСИМА СЪДЕБНА СИСТЕМА, ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ДА НЕ ПОТУЛВА случаи за КОРУПЦИЯ и да е ОТГОВОРЕН пред законодателната власт или пред президента! ИСКАТ РЕАЛНА БОРБА С КОРУПЦИЯТА, А НЕ САМО СИМУЛИРАНЕ НА ТАКАВА! ИСКАТ РАБОТЕЩИ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ, А НЕ СИМУЛИРАЩИ ДЕЙНОСТ, "УСВОЯВАЩИ" ЕВРОПЕЙСКИ СРЕДСТВА И УРЕЖДАЩИ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ ЗА "НАШИ ХОРА"!ДО КОГА ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЗА ЧЕРВЕНАТА МУТРО-ОЛИГАРХИЯ, ***!?!?!?
112
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя,като хукне да бяга с награбеното,трябва много бързо да го заловим.Може да е ***, но е хитрец.
111
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това било охрана. Едно време каква охрана имаше...... Сега е охрана пунтамара.
110
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Nai bednata darjava v eunsi unijeni pensioneri 100 eur na m ta i po malko nijeni mlafi hira sa 510 lv sa tova bagat v 4ujbina ujasni uslovia po bolnizi skapi lakarstva i graniza sa milioni ima film sa ka4estvoto V bg skapi koli imoti milioneri miliarderi mutri dalaveri korupzia sa tiva da govori bb toi milioner li e zeza seksa borislavova ba boiko e milionerka blagodarenie na bb danzo mentata dps digan i dr milioneri li sa simionov marischki milioneri li sa zazarov sapruga i mn dr milion
109
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А как се пази имението за 350 милиона долара на Бойко Борисов в Калифорния.Надеждна ли е охраната.Защото злите езици говорят,че охранта на крадените от Байх.. милиарди в разни банки в Средна Азия не е била на ниво и Баце се е простил с 1 милиард.Та ще трябва ние,българите,да му осигурим нов,та да му покрием загубите.
108
17
 
3
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
До ГробокопачПРОКЛЕТИ КОМУНИСТИ, най-много ви боли, че такива като ген. Борисов, Павлова и Цветанов скъсаха синджира с който ги държахте в послушание.
107
1
 
20
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Да не мислите,че на някой в Брюксел му пука що за стока е Борисов?Каквото и да прави вътре в страната,няма значение-щом е послушен към "Началниците",всичко е точно!Виж,тия със собствено мнение и национална политика са силно недолюбвани.Ясно защо.
106
2
 
12
 
! Отговори
BayU преди 6 години
Абе празнодумец, как тогава минава огромната контрабанда?Тоя още си мисли че някой му вярва!
105
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Понеже много добре я пазите границата затова член на ИДИЛ на много високи позиции,се промуши през нея и ако не беше писмото от Мароко,че въпросния джихадист е издирван с международна заповед,можеше спокойно да се разхожда из софийските улици или където и да е.А че ти си лоялен и дисциплиниран към началниците от Брюксел,по това две мнения няма.
104
2
 
15
 
! Отговори
Бивш граничар преди 6 години
Това ако е охрана на външна,рискова граница-оле мале.Кой не е решил-той не е минал!Ами целта на охраната е НИКОЙ ДА НЕ ВЛЕЗЕ,а не да прибираме папла.чта!Що не покажат израелската граница-там е истината!!!!!
103
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този не знае какви ги говори.Предлагам Йончева, веднага след изказването на Бай ѝ88...да им пусне филма, който направи за оградата.
102
11
 
6
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
Бойко Борисов Ви изработи всички кукловоди и се промуши през "иглени уши" . Ето за това Ви е яд, най-вече на себе си, че проспахте и подценихте "бодигарда на бай Тошо", а всъщност РЪКОВОДИТЕЛ КАТЕДРА В ИНСТИТУТА НА МВР. Дали това е работа за *** човек? Защитава пред ВАК дисертация по темата Психо-физическата подготовка на оперативния състав. ... Пък Бойко е хитър шоп, не пада в капаните дето му ги подлагате на всяка крачка. Пък за феноменалният му рефлекс и способност да отреагира вярно при непредвидени обстоятелства, да не говоря.
101
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** е посланик на Турция в ЕС
100
2
 
24
 
! Отговори
1 преди 6 години
бойко,ако не е ердоган да пази границата,досега над милион биха влезли Европа,шишко-воевода ли ще пази границата,не ставай смешен,с тези изказвания.
99
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Но защото турците я пазат. Иначе ще видите какво е...
98
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До SpiridonСподелям мнението ти. Аз също го видях "лайф" на едно мероприятие и то в затворена зала. Това е най злобното и отмъстително същество на света
97
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте снимката---- краля слънце! :) :) :)
96
6
 
21
 
! Отговори
Spiridon преди 6 години
Преди три четири години, случайно минавах на митинг на ГЕРБ в Ямбол, и нашия вожд-слънце мина на двадесет сантиметра от мен, слезе от бронирания автомобил който беше в края на пътеката, до трибуната. Охраната беше никаква, ако бях с престъпни намерения...знаете колко лесно е! Не мога да ви опиша обаче, каква зловеща тръпка мина през мен! Този тип има такава отрицателна енергия , чувства се, и може да се реже с нож дори... разбирам какво му е вътре , отвън е танк,брониран,плашещ... а отвътре картонено трабантче. Страхливо заешко сърце! Това е накратко моето впечатление