Борисов от Мюнхен: Най-добре пазената граница е българо-турската!

България е много лоялна и дисциплинирана държава, заяви премиерът
Обновена: 16 фев 2018 07:05 | 16 фев 2018 07:00, Александър Попов
148
Борисов от Мюнхен: Най-добре пазената граница е българо-турската!
Снимка: Министерски съвет

Няма по-добре пазена граница от българо-турската, заяви министър-председателят Бойко Борисов на откриването на Мюнхенската конференция на тема "Нови идеи за Европа". Той акцентира върху усилията и мерките, които България полага за сигурността не само на своята територия, но и на Европейския съюз.

В своята реч Борисов изложи и добрите финансови показатели на страната.

Още по темата

"България е една много лоялна и дисциплинирана държава, тя стриктно спазва маастрихтските критерии. Аз съм убеден, че след като години наред изпълняваме тези критерии е време да ни приемете и в Еврозоната и в Шенген. Трябва тези, които са отличниците да получат и отлични резултати за труда си", каза Бойко Борисов.

Той подчерта, че Българското председателство на Съвета на ЕС дава възможност да се постави темата за Западните Балкани, но и за отношенията на ЕС и големите му съседи.

"В инфраструктурно отношение трябва незабавно да се започнат коридорите 4, 8, 9 и 10, както и дигиталната инфраструктура. Колкото и да ги подценявате, няколко войни тръгват от Балканите. Решението за там е бързо присъединяване към НАТО и ЕС", каза премиерът Борисов и призова Европа да не се дели по отношение на въшнополитическите въпроси, а да работи единно.

Премиерът постави акцент и върху важността на добрите отношения между ЕС и Турция, като поясни, че и към момента южният фланг на НАТО се пази от Турция и Европа разчита на нея.

"Затова съм много доволен че ЕС реши да нормализира отношенията си с Турция. Не само заради мигрантите, но заради сътрудничеството и подкрепата в рамките на НАТО", каза Борисов.

Бойко Борисов участва и в официалното откриване на официоза на Мюнхенската конференция по сигурността - вестник "Security Times".

В изявлението си премиерът подчерта, че България винаги е залагала на ЕС и затова страната ни иска Съюзът да инвестира в Балканите. Борисов акцентира, че средствата, които може да отпусне Брюксел за развитието на региона сега са нищожни в сравнение с това, което би се дало, ако Европа забрави за тези страни и те попаднат под чуждо влияние.

"Коридор номер 8 - София-Скопие-Тирана, коридор номер 4 - Солун-София-Будапеща-Братислава, коридор номер 10 - Мюнхен-Любляна-Загреб-Белград-София-Бургас-Истанбул. Да се заложи на тези проекти, които свързват Западните Балкани. ЖП линии, магистрали и дигитална инфраструктура - и ще имате най-прекрасния регион в Европа от Адриатика до Черно море", каза българският министър-председател.

На събитието присъства и европейският комисар по въпросите на бюджета и човешките ресурси Гюнтер Йотингер, който приветства работата на премиера по темата за Западните Балкани. "Това, което правите за Европа е много впечатляващо", отбеляза Йотингер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
3
 
20
 
! Отговори
Извънземното преди 6 години
Поздравления българи!!! Успели сте да присадите *** мозък в човешка глава! Нашите опити все се провалят :(
94
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най уважавания Премиер в последните 50 години в България. Др. Радев и др. Нинова не могат на нокътя да му стъпят .
93
6
 
18
 
! Отговори
Борисов в Мюнхен преди 6 години
Облечете един орангутан в костюм, научете го на 10 думи, пратете го в Мюнхен и ей ти премиер на конференция :) Истинско произведение на изкуството
92
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
султаньт просто не ги пуска пази бежанците за изнудване кьм европа пусне ли гиняма спасение друг е вьпроса защо не ги пуска обратно кьм родните места а гидьржи в лагерите защото са коз и не случаино американците се вьртят околотурция
91
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този човечец от снимката май е решил, че повтаряйки една лъжа 100 пъти тя ще стане истина. Това правеше преди време и белокосото човече, което на митинги се криеше под масата, а после стана патерица на БайХой.
90
0
 
14
 
! Отговори
граничар преди 6 години
ФАКТ !! само че се пази от ТУРСКАТА страна :) :) :)
89
1
 
15
 
! Отговори
Манджата преди 6 години
Странджа - най трудното нещо в България е да не си продажен , имам още надежда за теб комунистически гербер!
88
1
 
19
 
! Отговори
Не е оградата преди 6 години
Мигрантите просто се отказаха да идват в най-бедната европейска страна.
87
0
 
11
 
! Отговори
Манджата преди 6 години
СтранджаЛипсва ми истанбулската конвенция
86
1
 
17
 
! Отговори
будна кома преди 6 години
Борката СЪНУВА вече десетина години.
85
1
 
13
 
! Отговори
Сп??нс !? преди 6 години
Тоя е занесъл едно-две килца стока , армаган за шефовете , сипал на масата за да им покаже какви магистрали прави в бг и се е почнало яко "шмръъъъък" едното платно "шмръъъък"и авариината лента...
84
1
 
22
 
! Отговори
Терсенето преди 6 години
*** е армейски генерал завършил и военна академия във САЩ. Тиквата е завършил академията на СИК. Утайката на БКП са герберастите, те са тия които навремето докладваха какво си говорят хората. Неграмотни, злобни но със самочувствие до бога. Баш тикваря е олицитворението. *** не знаещ език, дори и правилен български.
83
0
 
18
 
! Отговори
Манджата преди 6 години
Странджа Смешните политици дължат милиарди на хората в България Върнете парите
82
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СТРАНДЖАТАхубавата страна на интернет е че можеш да се излагаш на воля...
81
17
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Прощавай Дяконе, извинявай Апостоле, но Борисов те надмина по значимост и мащабност... - навсякъде канен, навсякъде приет - комисар на световния мир и демокрация достоен за номинация за Нобелова награда за мир...
80
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега искам да знам кой му подшушна думата вероломно.Браво!)))А това това, че си има медииq по които да си реве, направи цирка още по-голем...
79
0
 
7
 
! Отговори
Василев преди 6 години
След три години Бати Бойко , ще ни приемат в еврозоната и Шенген, нали ти обеща в Брюксел, за три години да се справиш с престъпността!!!Такива са европейските правила, когато казваш нещо, трябва да го изпълниш, и после да искаш те да ти дадат!!! Агент Адам Рийзе!ЦРУ!!!
78
0
 
7
 
! Отговори
Манджата преди 6 години
СтранджаЩе те целувам докато заспиш пиленце
77
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки цирк си има клоун. Нашият вече 9 години е на щат в ЕС цирка. Навън му се смеят, а на нас ни се плаче.
76
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашият клоун Тиквата , пак весели европейските политици!