Борисов от Мюнхен: Най-добре пазената граница е българо-турската!

България е много лоялна и дисциплинирана държава, заяви премиерът
Обновена: 16 фев 2018 07:05 | 16 фев 2018 07:00, Александър Попов
148
Борисов от Мюнхен: Най-добре пазената граница е българо-турската!
Снимка: Министерски съвет

Няма по-добре пазена граница от българо-турската, заяви министър-председателят Бойко Борисов на откриването на Мюнхенската конференция на тема "Нови идеи за Европа". Той акцентира върху усилията и мерките, които България полага за сигурността не само на своята територия, но и на Европейския съюз.

В своята реч Борисов изложи и добрите финансови показатели на страната.

Още по темата

"България е една много лоялна и дисциплинирана държава, тя стриктно спазва маастрихтските критерии. Аз съм убеден, че след като години наред изпълняваме тези критерии е време да ни приемете и в Еврозоната и в Шенген. Трябва тези, които са отличниците да получат и отлични резултати за труда си", каза Бойко Борисов.

Той подчерта, че Българското председателство на Съвета на ЕС дава възможност да се постави темата за Западните Балкани, но и за отношенията на ЕС и големите му съседи.

"В инфраструктурно отношение трябва незабавно да се започнат коридорите 4, 8, 9 и 10, както и дигиталната инфраструктура. Колкото и да ги подценявате, няколко войни тръгват от Балканите. Решението за там е бързо присъединяване към НАТО и ЕС", каза премиерът Борисов и призова Европа да не се дели по отношение на въшнополитическите въпроси, а да работи единно.

Премиерът постави акцент и върху важността на добрите отношения между ЕС и Турция, като поясни, че и към момента южният фланг на НАТО се пази от Турция и Европа разчита на нея.

"Затова съм много доволен че ЕС реши да нормализира отношенията си с Турция. Не само заради мигрантите, но заради сътрудничеството и подкрепата в рамките на НАТО", каза Борисов.

Бойко Борисов участва и в официалното откриване на официоза на Мюнхенската конференция по сигурността - вестник "Security Times".

В изявлението си премиерът подчерта, че България винаги е залагала на ЕС и затова страната ни иска Съюзът да инвестира в Балканите. Борисов акцентира, че средствата, които може да отпусне Брюксел за развитието на региона сега са нищожни в сравнение с това, което би се дало, ако Европа забрави за тези страни и те попаднат под чуждо влияние.

"Коридор номер 8 - София-Скопие-Тирана, коридор номер 4 - Солун-София-Будапеща-Братислава, коридор номер 10 - Мюнхен-Любляна-Загреб-Белград-София-Бургас-Истанбул. Да се заложи на тези проекти, които свързват Западните Балкани. ЖП линии, магистрали и дигитална инфраструктура - и ще имате най-прекрасния регион в Европа от Адриатика до Черно море", каза българският министър-председател.

На събитието присъства и европейският комисар по въпросите на бюджета и човешките ресурси Гюнтер Йотингер, който приветства работата на премиера по темата за Западните Балкани. "Това, което правите за Европа е много впечатляващо", отбеляза Йотингер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Няма по-добре пазена граница от българо-турската, заяви министър-председателят Бойко Борисов на откриването на Мюнхенската конференция на тема "Нови идеи за Европа"."Решил е да разчупи леда започвайки с виц.
14
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пазена непазена, няма европа да си даде границите на мафията! Точка! Докато мутрите вилнеят в България няма да има Шенген! По времето на царя гинбяха натирили в миши дупки, но понвремето на Баце отново прогресират! Защо ли?!
13
17
 
5
 
! Отговори
опорна точка преди 6 години
Пък една жена на пазара разправя че видяла Ленчето (за Йончева става въпрос) да прескача оградата без стълба - с коремно-претъркалящ стил
12
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма що вЕрват му достатъчно е посланиците на европейските държави да са гледали филма на Йончева за състоянието на границата ни всички видяхме как си прескачат все едно са си забравили ключа за вратата.
11
0
 
23
 
! Отговори
ЙОРДАН ИВАНОВ преди 6 години
ИМАМЕ ГРАНИЦА С ТУРЦИЯ ЛИ ? Г-н Премиер НЕ СЕ ИЗЛАГАЙТЕ СРАМ НИ Е ДА КАЖЕМ ЧЕ СМЕ БЪЛГАРИ !!!
10
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цяла България знае смешното състояние по българотурската граница и той продължава да лъже пред цяла Европа , като си прави сметка че ще сме тихи съучастници на лъжите му! хаха Много нагъл тип!
9
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е най-бедната и най-корумпираната държава в целия ЕС, и не само в ЕС.Гарантирано от ГЕРБ.
8
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Граница ни ни се пази както млада девствена монахиня се пази сама от тридесетина на.то.порчени монаха.
7
1
 
40
 
! Отговори
Снайпериста преди 6 години
Тоя *** толкова много излага държавата, че не мога да се събера в кожата си.Уникален и галактически нагъл екземпляр
6
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То си личи колко е пазена. Влизат и излизат разни джихадисти както си искат. И все "сирийци".
5
0
 
27
 
! Отговори
Коце кмета преди 6 години
Хубава реч, само дето оратора е пълен ***... И онова за границата всички знаем колко е вярно...
4
1
 
30
 
! Отговори
ined преди 6 години
Не оградата ги спира ами страха да не бъдат спрени и преджобени от "патриоти"
3
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е много лъже този предателл ! Най добре пазената граница хаха Браво , че е ердоган иначе ще видиш ти, предател!
2
1
 
30
 
! Отговори
Ха-де преди 6 години
Тоя па с тая неговата велика граница. През ден се хвали пред европейците с тая голяма охрана. Бе трай си, бе човек... Ако Ердоган разкара 1 млн бежанци и сме загинали. Не е спрял да обяснява колко добре се пази. Това малко като тия партизани дето не ги гонели, а те се криели :)
1
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много се изхвърля тоя. Още малко ще каже, че граничарите ни са направили жива верига по цялото трасе.