Зам.-министър: Нападките на президента към премиера са несериозни

Според Георг Георгиев държавният глава използвал доста агресивен език
Обновена: 16 фев 2018 21:44 | 16 фев 2018 21:42, Красимир Ангелов
55
Зам.-министър: Нападките на президента към премиера са несериозни
Снимка: Bulgaria ON AIR

Съприкосновението между президента и премиера е меко казано нежелателно. В този спор обаче имаше една по-агресивна страна - тази на държавния глава. Когато се правят подобни изказвания, трябва да са добре аргументирани. Така заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев коментира в "Денят ON AIR" напрежението между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов.

Според политика обвиненията на държавния глава срещу Борисов звучат несериозно и несъстоятелно, а по едно време езикът е бил доста агресивен. "Преди няколко седмици Радев стигна много далеч в коментарите си и към Народното събрание. Не трябва да се стига до напрежение между толкова висши държавни институции. Президентът все пак трябва да е обединител на нацията", уточни Георгиев.

По думите на зам.-министъра на външните работи, България работи много активно за присъединяването на Западните Балкани, защото тази стъпка ще доведе до по-голяма сигурност в региона.

"За присъединяването на Сърбия и Черна гора се чу годината 2025 г. Определено всички страни на ЕС са обединени около мнението, че присъединяването на Западните Балкани към ЕС ще е полезно за цялата общност", подчерта политикът пред Bulgaria ON AIR.

Той категорично заяви, че е твърдо против провеждането на Луковмарш и е хубаво, че държавата е показала пред света и Европа, че този акт е нежелан в столицата ни.

Още по темата вижте във видеото на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
6
 
! Отговори
Ала_Бала преди 6 години
Днес в предаването на БНР " Неделя 150", г-н Георг Георгиев около 20 минути се умори да хвали началника си Бойко. Изкара го геостратегическия лидер на ЕС. Скоро щяло да има среща с Президента Тръмп, за да разискват световните стратегии. Чудех се от къде ли се пръкнал този зам. министър на ВнР. То било момченцето от младежката организация на ГЕРБ. Не се различава от бившия външен министър Митов - стратегически сервилен.
39
1
 
4
 
! Отговори
един от многото преди 6 години
заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев - колко често цункаш ББ по *** след като излезе от тоалетната?
38
1
 
7
 
! Отговори
Yakov преди 6 години
"oбвиненията на държавния глава срещу Борисов" Той не обвинява, той зададе въпроси! Май не правят разлика.
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Копоите са пуснати от султана!
36
1
 
15
 
! Отговори
СВЕТЛЬО преди 6 години
На този Георг Георгиев рангът му е доста нисък, за да се занимава с Президента.Той беше депутатче, но избирателите го натириха от парламента и сега се кротна на прехрана като зам.министър.
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не беше ли обратното ??
34
2
 
23
 
! Отговори
До Светла преди 6 години
Като си "Светла", с нещо определи ли се? Някаква отговорност пое ли за написаното, да не кажа нещо друго! Ако потърся "Светла", как да те открия? За този Президент гласувах, гласуваха милиони българи, милиони ще го изберат отново, защото е мъж на място! Вероятно контактуваш със съвсем друг тип мъжеподобни, да не кажа друго и оттам са обърканите ти представи! Колкото до драскача, аз поне пиша без грешки в пунктуацията, проверявам написаното, не ям букви от превъзбуда.
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Kakvoto povikalo takova se obadilo nikoi nama pravo da obijda. Bg president nikoja eu strana nana takiva prostotii vsi4i ni se podigravat a toja na snimkata rodata mu bili li sa komunjagi ot bkp mnogo e agresiven i aroganten
32
21
 
8
 
! Отговори
Светла преди 6 години
Като толкова уважаваш този президент, не бъди анонимен, а си напиши името. З мен Радев е въздух под нанягане, а ти си червен драскач, да не кажа друго.
31
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти ли бе, Джорджи Бой, службашка еднодневко, ще оценяваш думите на Президента? Президентът говори даже много меко за неща, за които трябва да се крещи. Той е въздържан, нормален човек с много прецизен изказ. Да е някой друг с неговите възможности, да е разнесъл на трески тези, които цял народ вече ненавижда!
30
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който и да е президент е в правото си да каже кои са дружки и кои се набиват на очи щом се скатават и организирано не са в час,а се записали по бюлетини на всеки четири години за този пълен курс кат за образование и с повторения се явяват за обновления,а кат стане въпрос за знания,познания мънкат кат повтарящи за н-ти път и колкото повече повтарят толкова повече забравят,че по темата е преподавано от първия път и вече е повторено няколко пъти,а колко повече се повтарят знанията дружките забравят
29
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Георг някак международно звучи.Жоре комсомолче младо,на 25 депутатин и зам.мнистър.Браво Жоре.Авангардът на партията.Ти и оня *** Тома Биков сте острието на вожда.Ако утре народът не ви пребие с камъни ви чака бляскава кариера и много парички в четвъртият мандат.
28
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе вие луди ли сте или нас ни правите на такива? След колко минути този зам. щеше да изхвърчи ако беше казал обратното?
27
5
 
32
 
! Отговори
Въпросников преди 6 години
Ако не си забелязал президента не напада никого, а само зададе въпроси, на които обаче баш баканът още не е тговорил, а и няма как да отговори.
26
3
 
23
 
! Отговори
Въпросников преди 6 години
Ако не си забелязал президента не напада никого, а само зададе въпроси, на които обаче баш баканът още не е тговорил, а и няма как да отговори.
25
4
 
34
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 6 години
Типичен гербаджийски мишок вперил поглед в жалката си кариера и превил дълбоко гръб пред гардероба Б.Б.
24
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕОРГ И ТОМА БИКОВ СА МЛАДИ НАЦИСТИ , КОЙТО СА ГОТОВИ ДА ВДИГНАТ РЪКА И ИЗВИКАТ "ХАИЛ ХИТЛЕР " БОЙКО , РАЗКАРАЙ ГИ !
23
45
 
7
 
! Отговори
Георг преди 6 години
Радев-*** изпълнява поръченията на Нинова и Решетников! Нищо което казва и прави,не е негово дело. Не знам как някои харесват тази кукла на конци! По-слаб президент и от Плевнелиев е!
22
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде стига, оляхте се да се харесате на вожда. Омръзна на всички. А генерал Радев е много прав във всичко и има куража да го изкаже, само че е на фигуративна позиция. Но за региона на Балканите една президентска република е опасно начинание. Никога не се знае кой луд може да дойде и да се развихри.
21
1
 
40
 
! Отговори
обективно преди 6 години
Този персонаж със своето подлизурско, натегаческо, "комсомолско" излъчване наистина ми е един от най-дразнещите...