Борисов и Орбан: Надеждна охрана на границите на ЕС!

Унгарският премиер смята, че задължителните квоти стимулират миграцията
91

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов заяви, че е възможно да се постигне компромис по промяна на Дъблинския регламент, който урежда даването на убежище на нелегални имигранти.

След срещата си с премиера на Унгария Виктор Орбан в резиденция "Бояна" Борисов припомни за българското предложение да се осигури сто процента охрана на външните граници, да се изградят центрове за сигурност близо до конфликтите, и споразумение със съседните страни, че те ще са на тяхна територия, предаде БНР.

"Ако ние гарантираме охрана на границата, споразумения със съседите и центровете за сигурност, където да живеят мигрантите, дискусията ще върви лесно и ще търсим взаимния компромис", смята Борисов.

На масата на ЕС е новото предложение за миграцията, което не е добро за нас в тази си форма, каза Виктор Орбан. В центъра на предложението стои задължителната релокация на мигрантите, а нашата Конституция дава право само на унгарците да решават кои да живеят на наша територия. Задължителните квоти само стимулират миграцията. Някои мислят, че миграцията е полезна, но според нас това не е така - тя е опасна и затова ще изготвим наше предложение, в което в центъра да поставим не релокацията, а охраната на границата на Съюза, каза гостът.

По думите му българското председателство на Съвета на ЕС върви добре - у нас идва половин Европа и това показва колко важна роля играе България в европейската политика.

Политиката е свят на интереса, но тук, в нашия регион, тя изглежда по-близо до сърцето и приятелствата важат много, посочи унгарският премиер. По време на срещата с Борисов изразих приятелството на унгарския народ към вас. Виждам развитието на българската икономика и желаем и ние, унгарците, да участваме в развитието на България, добави той, цитиран от БТА.

Орбан отбеляза, че е поздравил Борисов за неговата политика, като е акцентирал на полезното развитие на контактите с Турция по темата за миграцията. Ние подкрепяме сътрудничеството с Турция, защото границите трябва едновременно да се охраняват, а и да има споразумения по този въпрос. България може да разчита на нашата подкрепа по този въпрос, каза Орбан.

Според него не е достатъчно Балканите да бъдат приети в ЕС, те трябва се вградят в Съюза чрез инфраструктура.

От това ще спечелят всички страни от региона и затова пожелавам успех на Бойко Борисов, добави той, като подчерта, че България заслужава да е в Шенген.

По думите му България заслужава признание, защото защитава външната граница на Съюза и така охранява и Унгария. Имаме нужда да изискваме от ЕС да изпълнява своите задачи за охрана на границите и ако не могат, да си понасят отговорността и да преместим навътре шенгенската граница, добави унгарският премиер.

Знаем какви съседи имаме, какво може да се случи при недалновидна политика, каза в своето изказване премиерът Бойко Борисов. Споразумението с Турция е в полза на всички. България е изпълнила всички критерии за влизане в Шенген и пази най-надеждно границата, каза премиерът Бойко Борисов. Напрежението в Европа и в изборите има само една причина и това е мигрантската криза. Ние предлагаме 100 процента охрана на ЕС - навсякъде, където неконтролируемо влизат мигрантите - те да минават само през граничните пунктове и с документи, допълни той.

След изявленията двамата премиери отидоха на паметника на Апостола на свободата Васил Левски в София, където поднесоха венци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
до 76 преди 6 години
И Литекс - отбор :D
67
0
 
7
 
! Отговори
Орбан преди 6 години
Орбан като един от малкото що-годе адекватни европейски политици що все се излага насам-натам с тоя нашия ***...
66
1
 
1
 
! Отговори
жена-шофьор и преди 6 години
***-скиор, няма! Защо не пишете че военния самолет Спартан, го потроши жена-2 пилот, но МО мълчи за това! Жените кола не могат да карат като хората, дали и на тая самолет да управлява! Много малко мъже са подходящи за тази професия, а още по-малко пък жени! Добре се справи тая с изкореняването на стереотипите че жените са слаби шофьори!
65
0
 
0
 
! Отговори
До 54 преди 6 години
Браво, смея се на глас, заболя ме корема! Много добре казано! :)
64
0
 
2
 
! Отговори
белезания преди 6 години
първата снимка е нещо средно между кръстника и скарфейс ...и двамата са белязани от комунизма
63
0
 
2
 
! Отговори
българина преди 6 години
според унгарската конституция само унгарците имали право да определят кой да живее на тяхната територия! ами в нашата д ане би да пише козяк, америка срещу България, дпс, дост, БХК, ГЕРБ , ББ ЦЦ, цецка, мецка, захариева, караянчева и други из роди????
62
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Просто имаме късмет,че сме такава бедна държава и няма работа,че и бежанците ни подминават като малка гара и никой не иска да остава в България.
61
0
 
6
 
! Отговори
стара рецепта преди 6 години
Застава,куче,автомат,граничар
60
0
 
2
 
! Отговори
Народе преди 6 години
Поредният Цирк.Орбан благодари на Бойко за ооазването на Европа от нахлуването на имигранти... С какво и как я опазва само БиБи си знае. Може би с падналата ограда за милиони и полицията в землянки. Ако Ердоган пусне имигрантите потока ще мине през България като аКитайски скалълци. Моля спрете му дро..та... Парадокс Всички външни служби знаят що за стока си!
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква полза,ако и да направим охраняеми граници,след като сме се превърнали в ориенталка сатрапия вътре в страната,а не в европейска държава?
58
2
 
11
 
! Отговори
Тондоро Мондоро преди 6 години
Суджука много има да се учи от Орбан
57
2
 
11
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Добре че времето е лошо,та не ни видя Орбан падналата ограда(и в двата смисъла) и свалените ***!Иначе има какво да се поучим от унгарците.Едно сближаване с вишеградската група би ни било от полза,щото не се знае какво има да става с ЕС.Пък сами сме за никъде....Впрочем унгарците си имат доброволни отряди подкрепени и организирани от държавата да пазят границата,а ние-Динковци и Пери....
56
16
 
0
 
! Отговори
Кака Корни преди 6 години
Уважаеми другарю майор Грудев с леки извинения,че в момента отсъствам и ви пиша от САЩ,където съм на гости на сина ми Рафаел,напълно подкрепям позицията ви.заедно ще успеем другари.Ваша К.Нинова.Довечера в НЮ Йорк съм на концерт на Мадона на вип местата,Уау!Снимки няма да има.
55
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фалш и лицемерие!Добре че турците срещу 3 милиарда евро от ЕС(и от нашите пари)ни пазят границата,че ако трябваше да разчитаме на бутафорната ограда,досега милиони да са я прескочили и наводнили Европа.
54
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Професорсамо така професоре! почти задминаваш с поезията си др. Хр. Радевски!
53
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да тонка, но по онова време комшитата не ни чертаеха в територията си, а пълнеха шал варите като си помислеха за България.
52
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да тонка, но по онова време комшитата не ни чертаеха в територията си, а пълнеха шал варите като си помислеха за Българиа.
51
12
 
5
 
! Отговори
тонката преди 6 години
*** в КАТ-София всяка седмица се регистрират между 300 и 400 автомобила.Факт.През уикенда пред хипермаркетите е истински ад,няма къде да се паркира и пред касите се извиват огромни опашки от усмихнати хора с препълнени колички и от тези хора 50% процента са пенсионери.факт.Яд ме е,че тук не мога да постна снимките които правя всяка седмица.Кога другарите бяха на власт нямаше бензин и магазините бяха празни.факт.
50
2
 
7
 
! Отговори
Айше преди 6 години
Бойче, обичам та! Шъ рода от тебе, любими!
49
12
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
До Виктор Орбан"Борисов е забил брадвата в голямо дърво"...----------------------------------------------------------------------------Дървото е вековно... - "Столетницата"...