5 години след първата оставка на Борисов – промени ли се нещо?

Масовите протести стихнаха, но напрежението премиер–президент се усилва
20 фев 2018 19:15,
274

Навършват се 5 години от оставката на първото правителство на Бойко Борисов. Тогавашният и сегашен премиер cдаде властта след масови протести заради сметките за ток.

Датата е 19 януари 2013 година. Часът – малко след осем вечерта. Хората вече десет дни са по улиците на големите градове, заради високите сметки за ток. Впоследствие обаче искат оставката на правителството. Навръх отбелязването на обесването на Васил Левски "Орлов мост" е окървавен, припомня Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Близо 12 часа по-късно Борисов подава оставка. Оттогава минаха 5 години. Смениха се две редовни правителства, три служебни, а на власт е третият кабинет на Бойко Борисов.

Как изглеждат обаче нещата сега? След заплахите на бизнеса, че ще излезе на протест отново заради цените на тока, има ли основание за оставка на кабинета? Докато масовите протести този път изглеждат малко вероятни, то напрежението между президент и премиер се нагнетява.

Напрежението расте и по коалиционната ос. Лидерите на Патриотите влизат във все по-остри сблъсъци и дори говорят за отделно явяване на изборите. Анализатори и социологически изследвания обаче сочат – основания за предсрочни избори няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
променило се е нещо - с около 30 лв заплатата ми е по голяма , мизерията също расте , корупцията която отричат всички управляващи също, хората които напускат страната и те и много други неща , но това е вървим нагоре
191
15
 
7
 
! Отговори
Питам ви преди 6 години
БСП ли искате да ви управлява?
190
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако народът е избрал ГЕРБ , то защо им е тази КОАЛИЦИЯ . Когато от 2000 делегата - 400 гласували против Сталин , той всички до един ги е пречукал . Всеки лев куршум , ако е евро - с изместен център на тежеста .
189
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На народ от кратуняци най- му ходи една тиква начело да го управлява.
188
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Големи промени за Тиквара само. Научихме за замъка в LA за 350 000 долара, вижте го в google, ще ахнете. Колата на детенцето му за 3 милиона долара, Бугати Чирон. Последната изгъзица е яхта Мерцедес за 1.7 милиона долара. Да не говорим за около 30 милиярда по офшорни фирми. Лаком г//з е и заради ограбването НС КТБ търси среща с Тръмп, да спасява Цацата и Шиши. Естествено и себе си. Толкова нагъл, т-п, страхлив, алчен, подъл, продажен, злобен, крадлив, ненавиждащ българите управник сме нямали.
187
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ - ГрабимЕвропаРушимБългария!
186
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Промени се. Боко стана ***.
185
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За платените и манипулирани "избори" ли говорите, че народът избирал Гроб?Ха ха ха ха ха ха ха ха ха Цвък харесва това!
184
52
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народа за трети път избира Бойко!Никое правителство не е било избирано дори и за втори мандат.Народа вижда че България се движи добре!
183
6
 
1
 
! Отговори
ОСман преди 6 години
ОХОО ОО, промени се и още как хахаха..
182
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Промениха се много неща и едното от тях е ,осъзнаването ми , че и аз мога да бъда премиер,с такъв заспал народ и да си живуркам на воля :)))))
181
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СержантСанирането е от държавния бюджет.
180
2
 
24
 
! Отговори
Сержант преди 6 години
Важно е санирането и усвояването на пари от Европа да върви. Е там се краде най-много.
179
2
 
32
 
! Отговори
есперкт преди 6 години
Издигнахме се на първо място по корупция в ЕС. Това малко ли е? Все ще се намери нщкой недоволен. Няма угодия. Човекът толкова се постара поне в нещо да сме първи.
178
2
 
24
 
! Отговори
Мзаа преди 6 години
По времето на царя взимах 3-депутатски заплати и пестях. В момента взимам половин депутатска и не мога да пестя. Цените като съотношение се повишиха в пъти.Няма достъп до здравеопазване. Разликата между бедни и богати е огромна.При такива обстоятелства са станали английската, френската и руската революции.Затова Маркс е забранен, защото се показва грозното лице на капитализма и несправедливото разпределение на благата. Всъщност като цивилизационно развитие сме на ниво робовладелски строй.
177
3
 
33
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
България може лесно да се оправи и то рано или късно ще стане благодарение на руското изобретение,което се казва АК за съжаление. Нещата по мирен път няма как да се оправят. Някои *** заграбиха доста пари и си купуват партии и вече 30 години се въртим в кръг.
176
4
 
31
 
! Отговори
АНЧО преди 6 години
ДА ПРОМЕНИ СЕ ТИКВАТА СТАНА ГОЛЕМА ОЯДЕНА ТИКВА
175
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Румен Радев - последна говежда надежда на червената разкъсана прежда
174
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да построим пирамида по велика от на хеопс в чест на вожда.Акп може по европроект. По програма оперативна заетост.Или енергийма ефективност. Или айде конкуреннтноспособност. Роби има за по510лв. Айде хаерлия да е . Има кой да реже лентата.
173
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За безредиците организирани от бсп през 2013 година ли говорите? хахаха е там всичко се знае, сигурно дори поименно се знае кой и какво направи за да свали Бойко и после пак не успяха другарите, защото социализма е тупик