Борисов иска от Европа: България и Румъния заедно в Шенген!

"Коалиционните партньори не са лесни, но варианти няма"
219
Борисов иска от Европа: България и Румъния заедно в Шенген!
Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов се надява България и Румъния да бъдат приети в Шенген заедно.

"Минавали сме през различни периоди - те са били по-напред от нас, ние също сме били по-напред от тях. България и Румъния заедно влязохме (в ЕС), заедно ще влезем в Шенген. Това са нашите обични съседи, трябва да правим всичко възможно да вървим заедно и да си помагаме. Би било грешно да се възползваме и да казваме: "Идете настрани", каза премиерът пред журналисти в Брюксел в отговор на въпрос за обстановката в Румъния.

Още по темата

По думите му нашата сила в региона е единството и подкрепата. Борисов каза, че е възможно в най-скоро време
да бъдем приети в Шенген с въздушните и морските граници.

"Там риск няма. Егоистичният риск идва от сухопътните граници, защото, ако ние станем външна граница на Шенген, до Амстердам няма къде да ги спират (бежанците)", посочи премиерът.

Борисов заяви, че коалиционните партньори в правителството не са лесни, но това е изборът на българския народ.

"Непрекъснато демонстрирам уважение и разбирателство. Знам им характерите, кой кога се пали. Винаги съм се опитвал да ги успокоявам и да търсим баланс и разбирателство. Други варианти няма - това са - патриотите и ние", заяви той по повод коментарите за напрежение в управляващата коалиция.

Премиерът участва в заседанието на Европейския съвет, на което една от темите е бюджетът на Съюза след напускането на Великобритания.

Той посочи, че по-изгодното за България е да се увеличи вноската в бюджета на ЕС, защото сме сред нетните получатели - средно на едно евро, внесено в бюджета на ЕС, страната ни получава обратно три евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
0
 
4
 
! Отговори
Видин възстана преди 6 години
Протестиращи жители на Видин затвориха за пета поредна събота международен път Е-79, който води към Дунав мост-2.Те настояват за решение на Министерски съвет за изграждане на магистрала от Видин до София и тунел под прохода "Петрохан".Организатори на протеста са граждански движения от Видин. Въпреки засиленото присъствие на полиция и жандармерия, протестиращите успяха да пробият образувания кордон от полицейски автомобили, излязоха на пътното платно. "Искаме правителството да изпълни задълж
172
0
 
6
 
! Отговори
Смешник преди 6 години
ако ние станем външна граница на Шенген, до Амстердам няма къде да ги спират (бежанците)", посочи премиерът.=======================================================Цял Амстердам разчита и се доверява на бате Боко банкянско-симитлийския ***, прочут дипломат , политик, футболист, тенисист художник и т.н да ги предпази от тероризма и бежанците . Баце - гарант за свеовната стабилност и просперитет
171
0
 
2
 
! Отговори
Lalelisi преди 6 години
Ot 1 april cenata na bg elenergia pada s 30 procenta, zaradi liatnoto slanchevo vreme...tova automatichno pokachva bg zaplatite, o ie...
170
2
 
2
 
! Отговори
Истукан преди 6 години
Той може да иска и в космоса да кацне, ама като няма кой да го закара там, пак на земята ще си остане тази тиква. Шенген е далеч за България. В този съюз са само напредналите и цивилизовани държави. България няма място в Шенген. Нищо няма да се промени, ако влезе България в Шенген, само ще загуби повече от вноските, които трябва да внася като член.
169
0
 
5
 
! Отговори
опааа преди 6 години
Искаш ама ТЦЪ.По скоро ще приемат Буркино Фасо в Шенген отколкото нас.
168
1
 
10
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Пътят към Шетген минава през гроба на Борисов!
167
0
 
12
 
! Отговори
сони преди 6 години
Изключително нагла мутра от СИК !Сега се изживява като медиатор и арбитър в ЕС. Мили Боже....Румъния и дишаме пепелта, благодарение на тиквенската политика.
166
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов иска от ЕвропаАли ага боко , та ти си шеф на Еуропата!
165
0
 
16
 
! Отговори
смяяятай... преди 6 години
Какъв Шенген, какви 5 лева бе Гинке?!
164
0
 
3
 
! Отговори
Cezincomre преди 6 години
Offshornite komunisticheski i monarhicheski alkoholni, food, energiini, stroitelni, narko i orajeini miliarderi v eu i nato imat interes ot izostanalata v smetisteto na europa bg, za da iztochvat bg resursite i surovinite gratis...dupkite pod bg zemiata i nad bg zemiata, v bg nebeto, dupkite v glavite na bg narod, na bg mestna nerazvita administracia, na bg djobove sa mnogo polezni za eu i nato offshorni miliarderi, v tova chislo i bg offshorni komunisticheski agenti, askeri, diplomati, popove.
163
0
 
17
 
! Отговори
Будна ера преди 6 години
МВФ:БЪЛГАРИЯ Е ПРЕД ФАЛИТ.ЕТО КАК ЗА 10 Г ГЛУТНИЦАТА ГЕРП ОГЛОЗГА СТРАНАТА.
162
0
 
9
 
! Отговори
асв преди 6 години
Боко искал в Шенген...то ти и американските визи искаше да паднат , щото три руски енергийни проекта си спрял и вчера какво ти казаха от американското посолство - не си изпълнил критериите, един да го........ еми то на такъв дето само се чуди чии чужди подметки да оближе така ще се отнасят.
161
0
 
8
 
! Отговори
Дерзай Боко! преди 6 години
Защо да иска? Та НЦВ Боко али паша Банкянлият ръководи ЕС днеска? Началник е на цялата Европа! Заповед и точка!Иначе оставка на цялата ЕК барабар с плъшока тоя Юнкер, Дюнер ли бе...
160
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помните ли ББ като дойде на власт първия път,как ни обясняваше,че имаме да измажем едно КПП на една граница и ще ни приемат в Шенген ?Какво стана с тва КПП? ББ управлява вече 10 години ,не го ли измаза ?
159
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе Бойко то и аз искам ти и твоите хора да крадете по-малко ама..................
158
0
 
12
 
! Отговори
Баце... преди 6 години
...никой вече не ти вярва за Шенген. Кого се надяваш да излъжеш? Цяло чудо ще е ако останем и в ЕС. Там съюзчето ще се върне към нормалните си функции - търговия между богати и развити западни държави, каквито ние НИКОГА няма да станем.
157
0
 
7
 
! Отговори
хахаахаххааа..... преди 6 години
В 23-ти век!
156
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** електромер паша. Да си сложи електромер на внучето на джендърското инструментче и да го дава под наем. За късмет на България. За безалтернативно бъдеще... Тоя ми се нареди до със станишев и костов. Дълго след като слезе от власт пак ще смуче България - също като предните двама.
155
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе ***, кой те бръсне тебе за политик в Европа бе, ***?!
154
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Електромер - Паша, всички знаем, че общи приказки, мека *** и дребни монети всеки може да извади.Кажи как продаде ЧЕЗ, кажи как умори Мишо Бирата, кажи къде скри тефтера на Филип Златанов...Другото ни е втръснало до смърт....