Горанов за НЗОК: Надзорът да види какви са задълженията!

Разликата в сметките да бъде обяснена, поиска той
23 фев 2018 13:52,
18
Горанов за НЗОК: Надзорът да види какви са задълженията!
Архив: Булфото

Няма нужда да се прави актуализация на бюджета на НЗОК при положение, че имаме 407 млн. повече. Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов в кулоарите на парламента.

"Просто Надзорът да седне и да види на кого какво дължи и какво да разплаща с този ресурс. Защо да правим актуализация на бюджет, приет преди 2 месеца?", запита риторично той.

Още по темата

По повод обвиненията, че шефът на Касата Камен Плочев е бил заплашван, финансовият министър призова: "Да излязат и да кажат кой ги е плашил и с какво".

"В противен случай става малко битова интрига, в която аз не мисля да влизам. Не е това начинът да се координира работата на здравната система с писма до парламентарните групи", отсече Горанов.

Финансовият министър коментира и разминаването в цифрите за задълженията към европейски здравни фондове. Камен Плочев твърди, че те са 130 млн., а в официалните отчети са едва 7 млн.

"Разликата в сметките трябва да бъде обяснена. Официалната статистика показва други числа, което е притеснително - поставя се под съмнение системата за отчетност и контрол в НЗОК", каза той.

Горанов каза и че заради това е препоръчал да не се бърза с подписването на Националния рамков договор, докато не се знае каква е основата.

"Защото ако Надзорният съвет са смятали да разпределят 400 млн. при дълг 7 млн. към чужди осигурителни каси, а тези милиони се окажат много повече, то тогава те са били в заблуждение какъв ресурс следва да разпределят в новия рамков договор", каза финансовият министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
SAMOIZBRAL SE преди 6 години
KOI GO IZBIRA TOQ KAT NIKOI NE GLASUVA ZA NEGO ALOUUUUU
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Aktolisazia da ima nsli si 4ist nama dalaveri goranov ot kakvo se strahuvate vie ste bigataschite na bg a naroda gladuva saachto goranov nama pari li 100 miliona sa polozaite kak gi isvadi i sa ndk i dr ti si po sle i ot dankov no sa sebe si ok nali kolko miliona ima6 ot kakto si v gerb pravitelstvo ??? Komunisti4eskata ti roda ok li sa bg narod iska dostoini dohodi pensii ti s 200 lv na m li si
13
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо Дянков източи милиарди от касата и НОИ за метро и магистрали и сега е ред на Горанов да източи парите за западни каси и банки. И само вдигат здравния данък за безработни и пенсионери.
12
2
 
15
 
! Отговори
размисъл преди 6 години
Този на снимката става все по - неприятен, нагъл безхаберник.Явно е лика прилика с Боко Тиквата. Понякога даже се чудя, как може да са толкова уродливи, то човек даже не може да си я представи тъжната реалност.
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горане връщай 200 милиона лева на бюджета защото вие от ГЕРП сте гласували източването от ЕС и грабежа с евроинтеграцията.
10
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАКЪВ НАДЗОР, БЕ, ТОВА СА ВСЕ НЕКАДЪРНИ ШУРО-БАДЖАНАЦИ, БАЛДЪЗИ И ЛЮБОВНИЦИ ОТ ГЕРБ.СЪБРАНИ ПО КРЪСТОПЪТИЩАТА.
9
2
 
17
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Кой надзор,този дето редовно проспива крупните обири във финансовата система
8
2
 
16
 
! Отговори
пор третист преди 6 години
Защо, защо ни показвате мазната физиономия на един доказан крадец? Искате да ни разваляте петъчното настроение май. :)
7
2
 
16
 
! Отговори
стар лекар преди 6 години
Май дрънканиците,че лекарите окрадили парите на касата вече не хващат дикиш,а гербокомуняги.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във всички сфери е такова положението. -Баце ама они казаа, че ставало само со паре или со д......-Паре нема, действайте!
5
1
 
20
 
! Отговори
такъв наглец преди 6 години
е този крадец!
4
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
след Теменужка ще е Ананиев май, а после и Тетка Цачева как се надигнаха и от затворите а пари няма от къде да им дадът
3
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-н Горанов, не си губете времето. Аз ще ви кажа, че парите ги няма и виновни няма. Приемете положението и не ревете много високо
2
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ревизия
1
1
 
27
 
! Отговори
Шлоко преди 6 години
Къде са парите от здравеопазване ?Гербери