Първанов не вижда потенциал в сделката за ЧЕЗ

Тя не буди доверие в обществото, категоричен е той
24 фев 2018 11:30, Александър Попов
72
Първанов не вижда потенциал в сделката за ЧЕЗ
Снимка: Булфото, архив

Президентът на България (2002-2012 г.) Георги Първанов бе категоричен, че държавата трябва да защити своя и на 3 милиона потребители интерес при сделката за ЧЕЗ.

"Не съзирам потенциал тук. Тази сделка не буди доверие в обществото и потребителите. Съмнението остава и ако от другата страна имаме държава, защо България не проявява интерес.

Още по темата
Ние няма да се намесваме в правилата на сделката, но държавата трябва да защити своя интерес и интереса на тези 3 млн. потребители. Има много неща, които чакат своя отговор", заяви Първанов пред Нова.

По думите му оставката на енергийният министър Теменужка Петкова е засилила съмнението, че тя е "един бушон", тъй като понесла много хладнокръвно ситуацията.

Той иронизира, че и АЕЦ "Белене" вече имала готов инвеститор в лицето на Гинка от Пазарджик, след което коментира и енергийния пазар.

"Аз не поставям АЕЦ "Козлодуй” като алтернатива на АЕЦ "Белене". Нека да се работи по двата проекта. На Белене имаме готова площадка. Имаме реактор, който е построен точно заради тази площадка. Тепърва проучванията трябва да продължат, да се търсят лицензи. Тоест, забавянето ще бъде повече от 10 години. Време, в което ние вече трябва да произведем ядрена енергия. Така че без да отричам варианта за седми блок в АЕЦ "Козлодуй", а още повече, че там имаме свръхнатовареност – имаме 6 реактора, от които два работещи и четири се извеждат. Така че много по-сигурно е, ако говорим за сигурност, АЕЦ "Белене", каза Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: георги първановЧЕЗ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гинка е от Пазарджик , Бойко Борисов е чак от Банкя, каква корупция виждате в това. Юнкер каза: Навсякъде го има, та какво от това.
64
1
 
6
 
! Отговори
24/7 преди 6 години
Първанов не вижда потенциал в сделката за ЧЕЗ...хахаха...потенциал е равносилен на далаверка за другаря и приближените му .
63
1
 
11
 
! Отговори
Агент Гоце, преди 6 години
Потенциалът е в хотелчетата!!!
62
3
 
11
 
! Отговори
Ако купувачът преди 6 години
Беше Рушка офшорка, то тогаз Гоцю Рублата щеше да е във възторг, нали?;)
61
0
 
4
 
! Отговори
шишо преди 6 години
До мдааКТБ имаш предвид.Сбъркал си буквата
60
2
 
11
 
! Отговори
Коректив е Гоце преди 6 години
То не бяхаЦецки,Цецковци,Калинки,Желки,Теменужки,Гинки и Гергинки - букет от селскицветя, верни номенклатурни мултигрупски кадри на Партията-майка на разбойническияпреход БКП (излъчила такива талантливи шоумени като Бат'Бойко Телохранителя, бат'Данчо Ментата и пр.и ни лук ял яла, ни лук мирисала ! Ето защо няма Шенген,Еврозона, крупни инвеститори и европейски стандарт на живот в България</span> !Докога ще живуркаме с мълчанието на агнетата ?
59
0
 
8
 
! Отговори
мдаа преди 6 години
Ако ЧЕЗ е купен от фирма основана от нищото, ден след като са заявили че ще продават ,това може да означава само едно -КГБ се иска да овладее енергетиката на България
58
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Присмял се Гоце на Нуша.
57
2
 
10
 
! Отговори
Агент Гоце преди 6 години
С ограбеното от Белене, Южен поток и Големия шлем агент Гоце може да изхранва още поне 100 години цялата си фамилия без да си мръдне пръста като я обезпечи и с хотели разбира се... Младежите в АБВ дали си дават сметка, че са наследници на Гоце...
56
2
 
10
 
! Отговори
Гоце от Сирищник преди 6 години
Ех, ти Гоце издокаран,от Москва агент докаран.Виж се колко жалък стана,цял народ ти гледа срама.
55
1
 
6
 
! Отговори
Съвпадение преди 6 години
Възход и падение на ибрикчиитеГеорги Седефчоф Първаноф е президент на Република България, 2002 - 2012 гБойко Методиев Борисов е главен секретар на МВР (2001 2005) и кмет на София (2005 2009). Като главен секретар на МВР е удостоен със званието генерал-лейтенант от Георги Седефчоф Първанов. Но по указание на ЦРУ.Прочети още на: https://dnes.bg/politika/2018/02/24/pyrvanov-ne-vijda-potencial-v-sdelkata-za-chez.368936
54
0
 
6
 
! Отговори
До 56 преди 6 години
Народът никак не е глупав,но навъртяните бързи много пари УПРАВЛЯВАТ,като погазват,заобикалят закон и правосъдие.....а тези пари са в ПРОСТИ глави,за съжаление...
53
1
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Този, когото и да изпълзи от дупката си, можете да се обзаложите, че е за грандиозен гешеф за сметка на държавата!
52
3
 
18
 
! Отговори
до 43 преди 6 години
На кой прокурор, бе *** ?На Цацаров ли, машата на Суджука, дето той сам си го избра и назначи ?
51
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сделката за ЧЕЗ яко мирише - мирише на корумпирани герберастки Суджуци.По-*** народ е трудно да се намери в цялата Галактика.
50
2
 
8
 
! Отговори
техник от ЧЕЗ преди 6 години
Във всеки случай дано отпаднат малко бройки от тези дъщерни фирми че - МНОГО ВОЖД МАЛКО ИНДИАНЕЦ - то не е ЧЕЗ ГРУП то не е ЧЕЗ ЕЛЕКТРО ЧЕЗ ТРЕТИНГ - клатикурци колкото щеш а работещите са само в ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ те мръзнат тях ги псуват а и при тях има разни измислени щатове - КООРДИНАТОР МЕНАДЖЕР - абе едно време имаше един началник на енергото и един зам началник на инспекция и работата вървеше перфектно
49
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбира се,там където няма хора на БСП/АБВ,няма "потенциал".
48
1
 
1
 
! Отговори
Bg zaplat plus преди 6 години
Kade izobsto vijda niakakav potencial gospodinat?
47
3
 
4
 
! Отговори
Просто съвпадение преди 6 години
Възход и падение на ибрикчиитеГео&#768;рги Седе&#768;фчов Първа&#768;нов президент на Република България, 2002 - 2012 г Бойко Методиев Борисов е главен секретар на МВР (2001 2005) и кмет на София (2005 2009). Като главен секретар на МВР е удостоен със званието генерал-лейтенант от Георги Първанов.
46
4
 
9
 
! Отговори
този преди 6 години
Те създадоха куфарчетата и разни Гинки и т.н. Дадоха цялата власт на военното разузнаване - не дадоха пълна лустрация. 30 години сме зле. Техния човек Семерджиев унижощо повече от половината досиета. Пък сега чудовището дето създадоха иска и тях да ги унищожи. Като Франкейнщан- само че освен създателя си тези сините милиционери ще унищожат всичко жизнеспособно и ценно. В *** бисерите се подхвърлят в помията.