Гинка, която купи ЧЕЗ, от първо лице: Не съм фасада!

Върбакова е категорична, че тя е крайният собственик
26 фев 2018 07:51,
400
Гинка, която купи ЧЕЗ, от първо лице: Не съм фасада!
Снимка: Инерком България

Гинка Върбакова, собственик на фирмата, която купи ЧЕЗ, обяви, че е крайният собственик и не е фасада, която дава път на офшорка да придобие най-голямото ЕРП в България.

Върбакова излезе на светло няколко дни след като сделката й с ЧЕЗ доведе до оставката на енергийния министър Теменужка Петкова. Заради продажбата на най-голямото ЕРП у нас ГЕРБ и БСП вече няколко дни водят задочна престрелка в медиите.

"Аз съм крайният собственик. Това се вижда от Търговския регистър. Крайният собственик в Търговския регистър съм аз", каза Гинка Върбакова снощи пред Нова тв.

Още по темата

Тя няма отговор на въпроса защо чешката компания е избрала точно нейната фирма за купувач.

"Това беше една дълга и много сложна процедура, в която се изискваха много финансови документи, които да гарантират кои сме ние, какъв е нашият опит и какво можем да направим. По принцип при такъв вид финансиране, защото покупката на активите на ЧЕЗ ще стане с привлечено финансиране с банков кредит от международна банкова институция, която към момента, за съжаление, не мога да разкрия", каза Върбакова.

Тя коментира и това как банката ще си гарантира, че обезпечава парите.

"Практиката е при такъв вид финансиране, да бъдат залагани акциите на дружеството, тоест това е напълно позната във финансовите среди практика".

Гинка Върбакова призна, че от 20 години познава Теменужка Петкова, която подаде оставката си като енергиен министър, след като сделката беше обявена публично.

На въпрос дали Петкова е помогнала по някакъв начин в осъществяването на сделката за продажбата на ЧЕЗ, Гинка Върбакова беше категорична:

"Цялата сделка се проведе под чешкото законодателство. Цялата сделка и разговори бяха в Прага и българското правителство, български министри или български политически лица не са имали абсолютно никаква информация за нея. Това е една частна сделка".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
342
3
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
ginkeee dan sa samoubieshc samo kato podpishceshc za chez ti ne si fasada no shce si postela
341
2
 
3
 
! Отговори
t преди 6 години
nqkoi pitaligi v parlamenta ot kade im sa parite ili gi imat da kupqt neshto
340
2
 
3
 
! Отговори
stoqn ot pazardjik преди 6 години
smajigi ginke tezi komonisti zimai CHEZ korneliq nqma da mi se plumchi v parlamenta samo
339
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази женица в прав текст каза, че фирмите й не били "оШфорки".Защо никоя от продажните медийки не го напише??? ОШФОРКИ ОШФОРКИ ОШФОРКИ ОШФОРКИ ОШФОРКИ ОШФОРКИ ОШФОРКИ ОШФОРКИ ОШФОРКИ ОШФОРКИ ОШФОРКИ ОШФОРКИ ОШФОРКИ ОШФОРКИ ОШФОРКИ ОШФОРКИ ОШФОРКИ ОШФОРКИ ОШФОРКИ ОШФОРКИ ОШФОРКИ ОШФОРКИ ОШФОРКИ ОШФОРКИ ОШФОРКИ ОШФОРКИ ОШФОРКИ ОШФОРКИ ОШФОРКИ ОШФОРКИ ОШФОРКИ ОШФОРКИ ОШФОРКИ ОШФОРКИ ОШФОРКИ ОШФОРКИ ОШФОРКИ ОШФОРКИ ОШФОРКИ ОШФОРКИАйде, ***, заработи си париците.
338
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко изчетох по въпроса, но никъде не видях на какъв език е този прословут договор, който тежал 15 кг??? Някой да знае? Щото, ако е на чешки, Гинка знае ли какво е подписала? А чехите знаят ли кой ги купува, ако пък е на български?
337
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сага без край за народа.
336
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Н А Г Л Е Ц И
335
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Паата Гамгонеишвили е човека зад Гинка
334
3
 
8
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
България няма никога да влезе в Шенген,щом активите й се изкупуват от руски фирми. Те владеят БТК,сега ЧЕЗ и част от Черноморието. Те в прав текст ни казаха,че ще изкупят цялата черноморска ивица и това започва да се случва. Не е само хибридната война...Когато изкупят структуро определящите отрасли,няма значение кои ще са на власт.
333
2
 
16
 
! Отговори
Дърт комунист преди 6 години
Живея на село, имам дизелов агрегат, газова лампа и печка на дърва и въглища. Мисля и соларни панели да сложа.Да му мислят младите, умните, красивите, с ипотеки по 200 х евро за 2-3 кутийки в София, като след 10 години завещаните от нас, комунистите, ВИК и енерго системи рухнат.Не става само с ядене, трябва и акъл.
332
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунистите родината изграждат,Комсомолците след тях рушат,Пионери, пионери, труден път ви чака, труден път.Припев:Комунистите Родината изграждат, Комсомолците след тях крадат, Пионери, пионери, дълъг път ви чака, дълъг път.
331
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фотволтаици , влагаш малко - взимаш много, гарантирано. Кинти, кинти, кинти ама трябва як гръб. Там случаен няма. И загуба нама за избраните. Гарантирано от държавата. Велики бизнесмени. А народа най беден в Европа.
330
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голем майтап с тая Гинка...има пачки и то евро..ако държавата няма 320 милиона да купи чез също и голем майтап още преди год.. Когато Борисов даде оставка обеща че ще вземе лицеза на тия ерп..и шута в ***..можеше сега чез да се национализира явно Гинка има повече пачки от държавата)))))(
329
2
 
6
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Мисля си тази Гинка да не се окаже някаква племенница на Цацаров? Нали ако се не лъжа и той е от Пазарджик? Едва ли ще сложат някое случайно поставено лице за фасада..Няма ли форумисти от Пазарджик да се изкажат по въпроса или всички ги е страх?
328
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте в сайта Афера,тази жена е неука,не може и не знае какво е оФшорка,казва оШфорка,това значи ,че не знае нито английски,нито немски ,нито има основни икон.познания,срамота!
327
3
 
10
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
До# 319. Абе и ти ли си смотан като нея. Та тая е толкова свита,че от снимката се вижда,че не е никаква бизнесменка. Тя гледа толкова уплашено без някакво излъчване и самочуствие. Не е необходимо да я познаваш,за да разбереш,че е поредното ***...
326
5
 
3
 
! Отговори
Sladura преди 6 години
Pulni gluposti. Koi vjarva? Bushon na ruskite ***, koito praviat edno - monopolizirat energijata, za da upravljavat s marionetki.
325
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Не лъжа. Това всеки може да го провери. Има си ценоразпис. Всичко е напълно законно, но е ненормално скъпо........
324
4
 
13
 
! Отговори
Атанасов преди 6 години
А бе Боко ,от къде ги намира такива скици,сигурно пак от някое кръстовище.
323
2
 
10
 
! Отговори
Потребител преди 6 години
Така и не разбрах от цялото плямпане - ще поскъпне тока или няма да поскъпне?