Сделка с ЧЕЗ – след политически разговори, но...

Бившият енергиен министър Трайчо Трайков пред Bulgaria ON AIR
49

Ако оставката на Теменужка Петкова въобще има някакво основание, то това не е, че бившият енергиен министър се е познавал с избрания купувач на ЧЕЗ, а това, че не се е интересувал от случващото се, смята нейният предшественик Трайчо Трайков.

Още по темата

Според него дори и държавата да няма формални лостове, което не било вярно, не е редно правителството да не се е интересувало от тази сделка.

Вчера стана ясно, че Националната агенция по приходите е започнала проверка по сделката между ЧЕЗ и "Инерком", а президентът Румен Радев се срещна с шефа на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов и призова за повече информация за случая с ЧЕЗ от институциите.

На този фон пък се появиха твърдения, че офшорна компания е финансирала голяма част от сделката между дружеството и пазарджишката фирма "Инерком" ООД със собственик Гинка Върбакова.

"Сделката тече от много време. Тя не падна като гръм от ясно небе. И изглежда странно, че на фона на доста по-сериозни компании, които проявяваха интерес, точно тази беше избрана", коментира Трайчо Трайков в студиото на "България сутрин".

Пред Bulgaria ON AIR той бе категоричен, че на първо място стои въпросът за финансирането, тъй като най-важна е цената и сигурността, че купувачът ще успее да я плати.

"Управлението на този бизнес е изключително сложно, то е комплекс от финансови, технически, регулаторни и юридически аспекти", подчерта още бившият министър на енергетиката.

По думите му твърденията на правителството, че държавата не може да се меси в една частна сделка не са съвсем верни, а договори с такъв мащаб винаги са обект на политически разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
к'во искате сегиздават ви решение на всички проблемиЧЕЗ, АЕЦ Белене, КТБ, здравна каса, правителство, президентвсичко с един удар и ПРАС, ПРАС, ГОТОВО
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трайчо,Трайчооооо,защо не си трайкаш,вместо да говориш глупости.И ти искаше президент да ставаш.Как можа да си помислиш,че правителството не е знаело за тази сделка и на Гинка просто и е хрумнало да си купи ЧЕЗ,имала петдесетина хиляди спестени пари и двайсетина хиляди лева дългове и един ден си казала;що пък да не си купя ЧЕЗ например.Речено-сторено.Даже дала най-високата оферта,но не знае,че думата офшорка не се произнася като "оШФорка".Ех,бедни ми Трайчо.
26
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ангел"Важно е , че *** и Христо Ковачки изпуснаха чез !"---Да, бе, Геле! Не сакам я да сАм добре, сакам Вуте да е зле! К'во те грее тебе, че не са те? Нали виждаш кой вдига цените на ток, вода, билетчета ...
25
1
 
7
 
! Отговори
До Ангел преди 6 години
Ангеле, само да ти кажа, че и да се държиш за шлифера на ББ, нямаш гаранция да ти светне крушката!
24
11
 
2
 
! Отговори
ангел преди 6 години
Важно е , че *** и Христо Ковачки изпуснаха чез !
23
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно Трайчо ли ни го казва това? А за EVN нещо да каже? Или за него на друго място се обяснява?
22
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много неща се изказаха и изписаха само за 2-3 дни, но истината е че ДЪРЖАВА НЯМА!!! Има една мафия, която безочливо лъже че е държава не само цял народ, но и Европейския съюз!
21
1
 
13
 
! Отговори
Yakov преди 6 години
Хайде, сега идва ред и на EVN. Тогава да видите, как се печелят избори!
20
2
 
20
 
! Отговори
Циник 2 преди 6 години
Банката решава по много показатели - дали си KREDITWUERDIG ( Буквално - достоен за кредит..) ако имаш висящи задължения, и финансови спорове... обикновено ситуацията драстично се влошава! А кака ви Гинка - без проблем намира почти половин милиард .... и 15 килограмовия договор за нея е фасул.Мдааааа
19
1
 
10
 
! Отговори
Циник 1 преди 6 години
Толкова простовати момчета пак са се иза кали под статията!Нещата са доста прозрачни наистина - се ля нката стринка Гинка с 4 - 5 фирмички ( 3 от които с висящи дела от НАП...необслужвали кредитите си ) преборила милиардери на търг с оферта от 320 000 000 ? ... финансирането на сделката - е меко казано неясно!В Германия - ако поискаш да получиш кредит ... те гледат под Лупа - Шуфа ( отказвали са кредит на хора , които системно пазаруват от "евтини" магазини) банката решава по много показатели
18
1
 
16
 
! Отговори
РУСНАК преди 6 години
Дайте ЧЕЗ..на бат Сали ,бе....ЕНЕРГОТО , му е втори занаят...!!!Той ше ви ОПРАЙ...!!!
17
0
 
20
 
! Отговори
рускиня до 18 преди 6 години
Грешите - на такъв пост трябва Специално образование. А това че менажирала един паркинг - не я прави менеджър.
16
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябват и само пари около 1 милиард лева, които някой да и даде, за да ги даде на чехите. Лесна работа. не ти трябва висше, средно, начално.
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойчо , брато ти ли си отговора на : # КОЙ е Гинка от Пазарджик ?
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди 6-7 год. се появи един с такава създадена за целта фирма за 2лв. за купуването на Кремиковци кат чул,че някой друг гринго го купил за 1 долар=1,40лв.,че още и АЕЦ- Белене при това включил в сделката кат бил чул,че нямал цена щото не бил проработил ни ден,ама добавил 0,60ст. за него до 2лв. заради да си отвори кат на мимимум цена фирмата за целта,като интересното за целта е как този герой е пропуснал тогаз да си поиска ЧЕЗ за сделка все в този сектор сириозен за още 2лв. бакшиш и 2-ра фирма
13
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Същата схема като КТБ. Заем на куха фирма, купуване на предприятие, препродажба на предприятието и фалит на кухата фирма. Ако банките искат да инвестират в предприятие, да го направят директно.
12
4
 
29
 
! Отговори
до президента радев преди 6 години
Слушай сега какво ще ти кажа: и с главни букви да пишеш и с малки ефекта е същия - ти си от онези ***, които се слагат на ГРОБ! А това че изобщо не следиш политическото пространство е видно - Радев изобщо не се е изказвал за сделката с ЧЕЗ. Нищо те, нали твоите от ГРОБ разбирай лично ББ, си купиха фирмата - ами айде да им е честито ! Само не плюй против Президента - той поне е читав за разлика от всички останали !
11
0
 
25
 
! Отговори
До 11 преди 6 години
Ми точно това буди съмнение че една обикновена жена купува ЧЕЗ откъде пари кой и ги е дал има много по богати от нея защо те не го купуват, това е номер заблуда че виждате ли щом е обикновена зад нея не стои никой това се казва ако мине номера сондаж на общественото мнение
10
0
 
33
 
! Отговори
предприемач преди 6 години
Обявявам продажбата на парламента заедно с кратуните в негоочаквам предложения може с ипотечен кредит може и за без пари само и само да махнат вече
9
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като видях мутрита на тая жива *** от къде ще има толкова пари да купи ЧЕЗ освен ако някой не и ги е дал да го купи, *** поне да беше избрал някоя да не буди съмнение *** като знае че ще мине номера кво ли му пука