БСП: Да се разсекрети документът за продажба на ЧЕЗ!

Правителството ще провери дали може, отвърне Добрев
28 фев 2018 13:20,
67
БСП: Да се разсекрети документът за продажба на ЧЕЗ!
Снимка: архив "Булфото"

БСП отново се ядосаха на Бойко Борисов и нарекоха "подигравка" документа за сделката за продажбата на ЧЕЗ, който вчера той депозира в секретното деловодство на парламента.

"Това там е поредната подигравка на премиера към всички нас. Беше ни предоставен един хвърчащ лист, без подпис и печат, с информация, която няма основание да бъде класифицирана", настоя червеният Жельо Бойчев.

Социалистите настояват данните да бъдат разсекретени, за да могат да се използват на утрешното заседание на съвместната комисия по енергетика.

Още по темата

"На същото заседание да бъде поканено и ръководството на Българската банка за развитие да обясни защо излъга, че няма никакво отношение към покупко-продажбата на ЧЕЗ. След като Българската банка за развитие стои зад купувача на ЧЕЗ, това означава че и правителството стои зад г-жа Гинка Върбакова", заключи Бойчев.

Соцдепутатът допълни и че БСП е внесла проект за решение за създаването на временна анкетна комисия за разследване на всички обстоятелства и факти относно сделката с ЧЕЗ.

Делян Добрев от ГЕРБ обаче контрира, че няма смисъл от подобни извънредни комисии, тъй като има постоянно действащи такива и ще се генерират само допълнителни разходи.

"На съвместното заседание утре на Комисиите по енергетика и за контрол над службите, освен институциите, сме поканили и представителя на купувача - Гинка Върбакова. Надявам се тя да се отзове, за да можем да си зададем въпросите", каза още шефът на енергийната комисия.

Той добави и че ако се канят банки на заседанието, ще се наруши класифицирания документ на Министерския съвет, защото ще се покаже кои за банките.

"Ако БСП са сигурни, че няма нищо секретно, те да поканят и трите банки, изброени в този документ. Не можем да каним само една, ако каним някой, трябва да каним и трите банки. Те са дали писма за намерения, но тъй като има Закон за банковата тайна, Министерският съвет ще провери доколко този документ може да се разсекрети, и ако може - ще го разсекрети", добави Делян Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
частна сделка, има си държавен регулатор, стига с интриги. Приватизираха цяла България, сега за това се хванаха. Партизани!
56
1
 
2
 
! Отговори
инж. преди 6 години
Останалите 33% са на американските пенсионери и те контролират ЧЕЗ,за това чехите бягат от тази си дейност,вътрешни надлъгвания за приходите в американските пенсионни фондове.Защо няма приходи за българските пенсионни фондове?Хайде Американските пенсионни фондове да дадът тези 33% на нашето НОИ.
55
0
 
3
 
! Отговори
БЪЛГАРИН НА 65Г. преди 6 години
ТОВА СИ Е МНОГО *** СДЕЛКА С ПАРАВАН ЕДНА ПОСРЕДСТВЕНА ЖЕНА ,КОЯТО БИХ Я НАРЕКЪЛ НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ. ЯВНО ТУК СТОЯТ НЕЧИСТИ СИЛИ С НЕЧИСТИ ПОМИСЛИ! ВИНОВНИ СА МНОГО - ПРАВИТЕЛСТВОТО НА "ЦАРЯ" КОЕТО ПРОДАДЕ 67% НА ЧЕЗ , А ОСТАВИ 33% НА ДЪРЖАВАТА НИ БЕЗ ПРАВО НА БЛОКИРАЩА КВОТА И ТАКА ОСТАВИХА ДЪРЖАВАТА НИ БЕЗ ПРАВО НА ГЛАС. ВИНОВНИ СА И ЧЕЗ В ЧЕХИЯ С НЕЯСНИЯТ ИМ СТАТУТ . ПРАВЕН АБСУРД КОЙТО БОЙКО ГО ПРОПУСНА , А ОСТАВКАТА НА ТЕМЕНУЖКА НАЛЯ МАСЛО В ОГЪНЯ / КОЕТО Е ГРЕШКА / БОЙКО СТИГА ГРЕШКИ
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 58: Ще доказват и още как. Тази сделка с неясно финансиране си е за разследване. А и ако Гинка все пак приключи сделката и после обърка сметките, няма да има кой да прави ремонти по мрежата за без пари. Ако ти спре тока някой "***" ли ще ти е виновен?
53
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ролята на опозицията е да изтъква грешките на управляващите. Няма значение дали е червена, жълта, бембена и русинкява. А това, че се засяга вашия вожд уважаеми гербери съжалявам. Тук не иде реч за продажбата на някаква баничарница а за енергийни мощности и то със съмнение за закупуване от мин. председателя на държавата. И за децата е ясно, че Гинка от Пазарджик е поставено лице и тук играта е с много пари. Защо Б.Б. ходи в ОАЕ, за да танцува със саби ли? В коя страна не би реагирала опозицията
52
14
 
8
 
! Отговори
Банкер преди 6 години
Да се разсекрети и сметката на БСП - да стане ясно колко пари е получила от Москва да създава хаос в държавата и да я води обратно в калта.
51
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 55ЧЕЗ е публична компания, в която държавата Чехия притежава 63 % от акциите, същите се листват на Варшаваската и Пржка борса, има голяма разлика между държавна компания и публична компания, в която дадена държава притежава някакви акции. но за Вас червените шумкари това не е особенно ясно
50
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
55 само на 33 процента е държавното чешко участие другарю пак си чел па руски
49
5
 
20
 
! Отговори
До 51 преди 6 години
ЧЕЗ е държавна чешка компания,другарю.Ама това герберите сте много неграмотни.Понеже суджук паша ви втълпява,че е частна и вие като папагали повтаряте след него.Ами образовайте се малко,де.
48
10
 
4
 
! Отговори
Пиночет преди 6 години
До 50 за можене може може и на един стадион да ви сабера другарите от позитано 20 и с картечниците.., но колко ще е законо
47
3
 
1
 
! Отговори
12345 преди 6 години
Тези то БСП що не му искат оставката, а чакат. Щом чакат, човек може да тълкува това не искане на оставка с нещо друго
46
3
 
18
 
! Отговори
Д0 47 преди 6 години
Беше продадена по времето на мадридския крадец.Остана 33% държавно участие и Бойко ги продаде и тях.Сега разбра ли?
45
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЧЕЗ е часна как точно БГ държавата я продава бе другари от БСП се едно аз да продам зградата на позитано 20 за св инар ник не че там не е пълно със сви не
44
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може,може,Делянчо.Може и да се отнеме лиценза на фирмата,ако не докаже произхода на средствата с които купува ЧЕЗ.
43
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 47 питай съсела Станишев стана по негово време
42
4
 
21
 
! Отговори
реалист преди 6 години
ПРОСТО НЯМАМ ДУМИ. ВСЕКИ ЧАС ИЗЛИЗАТ НОВИ СКАНДАНИ РАЗКРИТИЯ. А ТОВА Е САМИО ВЪРХА НА АЙСБЕРГА. ОСТАВКА!!!
41
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А как тази мрежа от държавна беше продадена на ЧЕЗ някой разбра ли ???
40
2
 
12
 
! Отговори
До 44 преди 6 години
Дали реве този или не, теб не те грее. ЧЕЗ иска ново увеличение на цените, като стане, ти ще ревеш. Що за човек си, Тиквара ти го набива все по-дълбоко, ти се кефиш. Плюеш по този ***. Той има кинти и ще си плаща. А ти бе мишко, ще стискаш 2-3 левчета в джоба.
39
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 40 Чез е частна как точно Бг държавата ще я продава я да обясниш се едно аз да продам зградата позитано 20
38
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
реви жельо, реви тикво