БСП иска Борисов в НС за ЧЕЗ, мнозинството не даде!

Какво да се случи, за да дойде г-н Борисов тук, пита Жельо Бойчев
28 фев 2018 10:15,
305
БСП иска Борисов в НС за ЧЕЗ, мнозинството не даде!
Снимка: Булфото

В първия парламентарен ден за седмицата социалистите поискаха изслушване на премиера Бойко Борисов в Народното събрание и настояха да се разнищи скандала със сделката за продажбата на ЧЕЗ. Мнозинството обаче отхвърли предложението, което разгневи червените депутати.

Още по темата

"С оглед скандала, който тресе държавата, считаме за най-нормално премиерът да дойде и да отговори на конкретни въпроси на народни представители. Парламентарна република сме и имаме право да задаваме въпроси", отсече Драгомир Стойнев.

Той настоя министър-председателят да отговори дали държавата е поемала ангажимент за тази сделка и да каже кои са тези, които " ще гони до дупка" и "кой е този, който клати правителството".

"Какво трябва да се случи в държавата, какъв по-голям скандал трябва да стане, за да може българският парламент да се занимава с него. Какво да се случи, за да дойде г-н Борисов тук. Вчера той каза, че има заговор срещу правителството", включи се и Жельо Бойчев.

Данаил Кирилов обаче посочи, че премиерът вече е бил в парламента и е депозирал данните, които е получил от премиера на Чешката република.

"По отношение на фактите и обстоятелствата е насрочено заседание на двете компетентни комисии. Там ще можем да поставим всички въпроси към всички органи", аргументира се Кирилов.

Социалистите бяха против и гледането на законопроекта, който да освободи ремонтите на оградата по границата от провеждането на обществени поръчки.

"Това управление генерира нестабилност и вихрушка от скандали. Да отпадне тази точка от дневния ред, мисля че са ви достатъчно скандалите на този етап", настоя соцдепутатът Филип Попов, но парламентът не прие предложението му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
1
 
9
 
! Отговори
К преди 6 години
Срам и позор
263
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аман от БСП и ГЕРБ, докато не се разкарат от политиката, няма да гласувам. Не е честно да заемат първите 2 места след като са отхвърлени от 80% от народа. Това са чисти ***! Да лижат клозетите долни.
262
4
 
19
 
! Отговори
123 преди 6 години
Може ли някой нормален човек да допусне,че преговори за продажбата на ЧЕЗ се водят цяла година, а премиерът не знаел!?Неслучайно министърката светкавично си подаде оставката-"Гузен негонен бяга!",казва българския народ.Сега разиграва познатия трик за конспирация срещу него и в болшевишки стил ще набеди някого.Нещо от рода на поп Кръстю "Хванете тогоз!"Само,че този път номерът няма да мине-Гинка не отстъпва,чехите казват сделката е легитимна и вдигат цената,КЕВР не може да се меси,хората са гневн
261
7
 
5
 
! Отговори
Румем Градеф преди 6 години
Самолета ми е клюмнал немой го дигнам. Островчето ми мяза на клепналите ушаци.
260
2
 
5
 
! Отговори
Диян преди 6 години
До ангелДобре, но банката е Уникредит, вече стана ясно.
259
21
 
7
 
! Отговори
Ох, писна ми преди 6 години
Абе какъв скандал бе? *** и по-скоро Мадам Лъжа и нейното обкръжение яхват всяка възможност за "скандал" и давай бате.... Скандал няма те си мислят, че има, и даже с цялата си наглост го насаждат на обществото, че видиш ли било скандал. Ама то това си е характерна тяхна черта, когато не са на власт (И ДАЙ БОЖЕ ПОВЕЧЕ ТОВА ДА НЕ СЕ СЛУЧВА) само занимават обществото със т.нар. "скандали". Еееее, не ви ли писна вече.
258
8
 
20
 
! Отговори
жеко преди 6 години
баце е зает да си покрие следите сега, не го занимавайте с глупости, ще дава обяснение той на народа, яаааа не се излагайте
257
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя пита кои били ГАДОВЕТЕ дето искали ПАК да свалят Борисов,МИ ДА ТИ КАЖА БЕ С ИЗВИНЕНИЕ-ТоООЯ деЕЕто ппиИта бе Стойнев,,,,пак се извинявам ама СТЕ МНОГО НАГЛИ ТОВА БОЛШЕВИКИТЕ А ЧЕ СТЕ ТАКИВА СИ ПРОЛИЧА МИНАЛАТА СЕДМИЦА!!Няма по-масово избиване на хора от вас,ПЪРВО ЦЪРКВАТА "СВЕТА НЕДЕЛЯ" И ПОСЛЕ "НАРОДНИЯТ ВИ СЪД"!!
256
16
 
6
 
! Отговори
Народен представител преди 6 години
Спомнете си,другари комунисти,че вие гласувахте против Борисов като го избирахте за ми.-председател. Значи не го признавате ,защо сега той да ви признава за нещо ??? Ми, квото си постелете ,такова ще ви поднесат,предателчета български.
255
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунисти, защо се пените толкова ;)
254
7
 
18
 
! Отговори
Шубето борисоф преди 6 години
Бойко борисоф = страх!!!!!
253
11
 
5
 
! Отговори
Жельо Бойчев, преди 6 години
Четеш преса, нали? И виждащ, че и Бабищ, Борисов нищо не могат да направят.Не се ли тревожиш, че има РУСКО-ГРУЗИНСКО финансиране? Чехия го изнесе.. Какво ще ти каже Борисов? Каквото и Бабиш.. И какъв въпрос задава'ш? Дори да се случи ОНОВА, което ИСПИРИРАХте пртеди 5 години- да се запали някой-ТИ?, то ще умре запаления.. никой не е виновен. Мнго фитили бутатае- на смени: Нинова, Йончева, Крум( убиващия с бащаси невлизащи в ТКЗС- по негови думи), Свиленски, Зарков, ангажирате Президента, губите
252
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова шум за някакви жичкаджии, които само слагат кабели в полето, нищо не произвеждат тези ЕРП-та, а са само касиери.
251
4
 
18
 
! Отговори
бай ПЕТКО преди 6 години
Голям страх го тресе това "момче"
250
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ-Грабители на Европейски Ресурси в България.
249
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гинка пружинка ще ви разкаже играта.
248
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ - ЕВРОПЕЙСКА ПАРТИЯБСП - БИВША ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ
247
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 258За да има мир БКП-БСП в Сибир. Наистина това е точния лозунг доказал се в годините. Такова чудо като БКП-БСП няма в цял свят. Наследници на убийци и крадци искат власт.
246
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Вярно , мнозинство . Повече комунисти в ГЕРБ отколкото в БСП .
245
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като и в този сайт повечето мнения са против БКП-БСП ясно е , че никой не ги иска в политическия живот. Тези хора са умни и трябва да работят в частния бизнес, а не да се бъркат в Държавните дела.