Радев готов с КСНС-то, но за цялостна енергийна стратегия

Властта не била жертва от сделката с ЧЕЗ, а потребителите
49
Радев готов с КСНС-то, но за цялостна енергийна стратегия
Снимка: Булфото, архив

Според президента Румен Радев от продажбата на ЧЕЗ на семейната пазарджишка фирма жертвата не била властта, а крайният потребител на ток.

Още по темата

"Зададох въпроси за сделката на ЧЕЗ, а вчера премиерът Бойко Борисов даде някакви съвети. Всички очакваме отговори", настоя държавният глава.

Той обаче разкритикува мнозинството в парламента, което отхвърли искането на БСП за изслушване на Борисов по казуса.

Радев настоя, че след като темата касае толкова много потребители трябва да се знае как малка фирма, без история, получава такива големи банкови гаранции, за които спомена и премиерът вчера.

Според него трябва да е ясно кои са банките и какви са най-вече механизмите за финансиране и получила ли е тази фирма политическа подкрепа, за да бъдат банките толкова щедри към нея.

"Как така отговорните институции научават и започват да действат постфактум? Това са въпросите", подчерта държавният глава.

Той допълни, че би свикал КСНС по обща тема за енергетиката, защото АЕЦ "Белене" и ЧЕЗ са частни случаи.

Президентът смята, че големият проблем е, че няма национална стратегия за енергетиката със средносрочен хоризонт 2030 г. и дългосрочен 2050 г.

"Ако нямаме такава стратегия, всичко ще се решава на парче и ще имаме скандал след скандал" каза още държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
4
 
2
 
! Отговори
петър хитър преди 6 години
браво радев, ти си опора на народа български, ти ще ни спасиш от крадливите политици,опасни за българия, желяем ти успех срещу мафиотското управление.
34
2
 
3
 
! Отговори
Боко преди 6 години
До 32 Преди да ръсиш глуппости, събирай повечко информация. Данни има, изпратени от зам. финансовия министър на Бабиш, който е и в Надзорния съвет на ЧЕЗ-Прага.
33
5
 
7
 
! Отговори
решетников преди 6 години
Този руски....докога ще задава тъппи въпроси? Ами няма как службите да проверяват предварително фирма, без да е ясно дали изобщо тя ще спечели или не. Нали така могат да повлияят на целия процес по сделката?
32
4
 
6
 
! Отговори
потребител преди 6 години
Аз се опасявам че Радев ще се изложи.
31
2
 
9
 
! Отговори
камен преди 6 години
Като че ли не знае , че Инерком е част от Интерком груп с реален собственик Христо Ковачки , банката , която ще осигури заема е Първа инвестиционна на Цеко Минев и Мутафчиев и една руска офшорка , а целият план за придобиване на чез е измъдрен в сараите , а както Г.Гергов е казал на Нинова : Които има чез, ще бутне правителството !!!!
30
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дежурните герберчета са се изцвъка ли вече по темата - жалки и ***, като вожда си!!!
29
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Независимото президент се е превърнал в говорител на съветниците си и БСП от доста време...ами толкова си може човечеца, такъв му е капацитета...това не е като да се задяваш със ПР-ката си, или да си правиш селфита със суверена например.
28
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахаха..този *** освен да ръси акъл на кило, за нищо го не бива.
27
8
 
5
 
! Отговори
dido преди 6 години
до 31 май си доста сляп , щомто не си видял , но по турските сериали няма да го разбереш. Радев направи следното драги българини.Суверенитетът, законността, активната борба с корупцията, ако не си сигурен можеш да почетеш малко , ако беше се поинтересувал , нямаше да питаш така.
26
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ми стана ясно какво е направил радев за НАРОДА?Някой от изедниците наказан ли е?
25
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЕ какво е направил радев за НАРОДА?Всичко за да разобличи сегашната шайка от крадливи гербераси. Но признавам трябва още много да се работи по въпроса като се има в предвид колко е изкрадено и се краде.
24
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев се притеснява Бойко да не му резне тока в Бояна и така по тъмно може да обърка жена си с призрак.
23
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чешкият премиер Бабиш днес заяви, че не е давал никаква информация на Борисов, относно сделката за ЧЕЗ, нито му е изпращал документи.Това означава само едно - че вчера за пореден път Борисов излъга най-нагло и безочливо.
22
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е какво е направил радев за НАРОДА?
21
6
 
20
 
! Отговори
dido преди 6 години
не говоря за харесване , влбване , привличане , говоря какво дела е направил за народа и какви са направили предишните президенти , може и аз да не съм го харесвал , но сега виждам , че 100 президента като предишните не могат да му се намажат на малкия пръст, и аз съжалявам , но е факт...
20
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименМного ми е трудно да харесам г-н Радев. СъжалявамИ аз те съжалявам.
19
12
 
6
 
! Отговори
Джендърски девиз преди 6 години
Всички *** да се сплотим, президента да свалим!
18
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много ми е трудно да харесам г-н Радев. Съжалявам
17
9
 
18
 
! Отговори
dido преди 6 години
до Fadeffпо коментара ти съдя че ненавиждаш сегашния президент , това показва , че си фен на миналия който пък абсолютно нищо не направи , само реве по площадите или и ти ли си *** като него ?
16
8
 
13
 
! Отговори
Armagedon преди 6 години
Кой стои зад сделката за ЧЕЗ Като заместим буквичката Ч с една буквичка Г. ( на Гинка буквичката) отпред и една буква Б.( на Бойко буквичката) отзад се вижда КОЙ е купувача в действителност.Та значи, вместо Ч.Е.Р. става Г.Е.Р.Б.( Гинка Енерго Разпределителката и Бойко.) съкратено Г.Е.Р.Б. Майтап ве Уйли.