Единодушно: Министърът да внесе предложения за "Белене"

Теменужка Петкова закъсня за дебата и се извини на депутатите
2 мар 2018 18:00,
43
Единодушно: Министърът да внесе предложения за "Белене"
Снимка: Bulfoto, архив

Въпреки че разискването за ядрената енергетика в парламента започна със скандал заради отсъствието на министъра в оставка Теменужка Петкова, то завърши с пълен консенсус.

Със 137 гласа "за" депутатите приеха предложението на ГЕРБ и решиха министърът на енергетиката да внесе до 30 юни конкретни предложения, свързани с възможностите за реализация на активите по проекта за изграждане на АЕЦ "Белене", в това число и отделяне на активите и пасивите за проекта в отделно юридическо лице.

Още по темата

Подобно беше и проекторешението на БСП, която обаче иска министърът на енергетиката в едномесечен срок да предложи пътна карта за окончателно решение по проекта за АЕЦ "Белене". В крайна сметка обаче бе прието решението на управляващите.

Теменужка Петкова се извини на народните представители, че разискването не е започнало навреме и обясни, че това е по нейна вина заради личен ангажимент.

Тя изрази задоволство, че когато става дума за енергетика има воля за търсене на политически консенсус.

"Когато става въпрос за ядрена енeргeтика, и за проекта "Белене", правим всичко възможно и работим в интерес на българските граждани. Имаме лицензирана площадка, оборудване, което е платено. Оттук нататък предстои въпросът как ще продължим напред, в каква посока", коментира Петкова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставката се отлага докато името и стане изБелено и петното изЧЕЗне!
37
0
 
6
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 6 години
Много отдавна вече Боко и ГЕРБ /те са едно цяло/ се отказаха категорично от Белене. Сега след като на прицел е ЧЕЗ, Теменужка Петкова, Боко, Гинка, изведнъж не кой да е а самата Теменужка заговори за Белене. Е на такова безочие, здраве му кажи.
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямаа да има г жа гинка ще има г жа ганка или миннка.
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали е там след време нема да се появи некоя госпожа Гинка.
34
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко у едното правителство спира Белене в следващото го пуска.И така мандат след мандат.
33
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Закъсняха с години и то след като благодарение на тях спряха проекта не само за Белене а и за газовия поток през България -сега пак ли ще сме някой Хъб?Бойко още не се е сетил за такъв хъб иначе утре като му светне на оплешивялата глава може и да предложи нещо друго нечувано до момента
32
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 32: Сега се явява като "Делян Добрев подаде оставка" - второ издание. Ако сте забелязали, когато някой гербаджия подаде оставка от парламента или правителството, след това излиза Цецо и го обявява за най-достоен човек, оставката му - за морален акт и т.н. А Теменужка дряма и спа за сделката с ЧЕЗ, но това вече не е проблем.
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И така - докъде стигна коментара?До простотийки? Или някой има разумно решение?Мисля да спра с коментарите, защото се намесиха леко нарисували се ***. При това им се плаща като за квартални Прости*тутки... Но кой за каквото е учил! Такова им е нивото :)))))))))
30
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая нали подаде оставка за връзки с Мутрите, които купиха ЧЕЗ. Сега като каква се явява.
29
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 28С близки гербаджий до бой съм стигал за далаверите на Боко, но и те започнаха да се усещат, че само по-избори са търсени след това никакви ги няма.
28
3
 
10
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До 30 юни - да внесе конкретни предложения. Поредно протакане с половин година, след като БАН дадоха доклада си за проекта в края на предната година. Някой вярва ли, че правителство на ГЕРБ може да строи АЕЦ "Белене" или да намери инвеститор за него? Ще протакат до края на мандата си, и дано той да завърши и тоя път предсрочно.
27
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОЧЕВАДНО е че Тиквата тотално не става за управител на държавата.Каквото и да си говорим, стадото телета наречено електорат 10 години го мъчи тоя ама той НЕ СТАВА и НЕ СТАВА.Заклевам се, по-смотан народ от *** на тази земя НЯМА!
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен25Верно бе - кака Гошка не се е кандидатирала. Тя, като се крие от чаветата, да не й вземат мильончетата, и съвсем се е изолирала от далаверата! Ама Али Баба не е! И докато тя спи - някой ще построи Белене!А после внуците ще се чудят де да денат радиоактивните отпадъци, дето Зелените си траят за тях. Щото са ***...
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1"Нещо няма тролчета, трогателна гледка"---Не занам, кои "тролчета" имаш предвид - червени, зелени, сини, гербави, ама които и ще да са, то няма нищо за коментиране: на Дебелука П*ткова закъснението ли?
24
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Гледам и не вярвам на ......ушите си"!!!!АЕЦ Белене?!Да се готви Гошка от Испания.
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До сантиноБрато - не е на една мафия - много са хиените за една държава с тъпо управление.
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, хора - министърката внася предложение да се възстанови концлагера там!За всички, които не гласуват правилно!И за тези, които искат точна информация за потоците пари в държавата... Както и за тези, които се дават на партиите.
21
2
 
9
 
! Отговори
УЖАС!!! преди 6 години
Тая КИФЛъ "оправи" ЧЕЗ та се "захвана' и с Белене..............
20
5
 
4
 
! Отговори
сантино преди 6 години
Искам да строим АЕЦ "БЕЛЕНЕ".Искам да подарим целия народ от сърце един подарък на българо-руската мафия. Негде 12-14 милиарда/плюс 2 милиарда,цапардосани досега./ Зер момчетата са огладнели и от бъкването на КТБ/6 милиарда/ са на бобец и водица.Дебелян изяжда всичко и хората му ядат *** от дърветата.Тримата шишковци имат да се отчитат на Государя и току-виж ги пратил на Колима/или на място злачно и спокойно/
19
0
 
10
 
! Отговори
ДОКОГА преди 6 години
Нещо не разбирам за мин. Петкова - до Четвъртък защитава държавните интереси , А в Петък ЧАСТНИ ( ЛИЧНИ) интереси . ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ СЕ ИЗЦАПАХА ДО УШИ С ЛА.......(не е с ЛАСКАТЕЛСТВА ) Докога ще е за наша сметка .