Петкова успокоява: Няма риск за доставките и цената на тока!

Лесно е да се спекулира със страховете на хората, каза тя
Обновена: 2 мар 2018 16:40 | 2 мар 2018 16:37,
35
Петкова успокоява: Няма риск за доставките и цената на тока!
Снимка: Pixabay

Гражданите трябва да бъдат напълно спокойни, че няма да има рискове по отношение на доставките и цените на електроенергията.

Това коментира министърът в оставка Теменужка Петкова в отговор на обвиненията на социалистите, че сделката за продажбата на ЧЕЗ "ще бръкне в джоба на 3 млн. потребители".

"Българските граждани трябва да бъдат напълно спокойни. Сменят се собствениците на ЧЕЗ, сменят се собствениците и на други енергийни обекти.

Не бива да се заиграва със страховете на хората. Разбирам, че темата е благодатна, ако някой иска да направи определени спекулации със страховете на хората, но те не бива да се притесняват", успокои министър Петкова.

По думите й няма никакъв проблем нито по отношението на доставките, нито по отношение на цените. Тя коментира и проекта "Белене" и изтъкна, че днешният консенсус по темата в пленарна зала е добър знак.

"Към проекта за АЕЦ "Белене" има инвестиционен интерес и той е много сериозен и реален. Ще започнат разговори със съседите ни от Балканите. Може да стане добър проект, целта е той да се реализира на пазарен принцип", каза енергийният министър.

Петкова добави, че съдбата на оставката й зависи най-вече от премиера Борисов и от коалиционните партньори.
"Депозирах оставката си, защото смятам, че това беше правилното в ситуацията", заключи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
5
 
! Отговори
направо чудоу преди 6 години
При това управление гражданите никога не са спокойни!Живеят в постоянна тревога от къде ще ги клъцне живота.Я цени на тока,я касови апарати,я регистрационни номера ,я лични карти..............и т.н.
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Gledaite ES be xora zasramete naroda ebeden i posleden
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
10 godini jiveq v Belgiq cenata na toka ne e mrydnala Kakvo e tui chudo v Bylgariq pladneschki obir?Kak jiveete ne vi znam?
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
защо непрекъснато се вдига цената на тока,моята заплата от 9 години все си е същата,аз им компенсирам инфлацията а мен кой ще компенсира,значи те могат всяка година да си дигат заплати и печалби за моя сметка и сваляйки моя стандарт на живот и това се приема за нормално-да обедняваме,а те да богатеят от нас
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо докато беше министър работеше не работеше, а сега като я уволниха се е развреднила?
25
0
 
9
 
! Отговори
Ха,хааа, преди 6 години
И защо ЧЕЗаджии бягат? Защото не могат повече да ни скубят,тъй като,увеличението на цената на ел.енергията сваля правителства в България.Малка им била печалбата.ТАРИКАТИ.....Не е страшно,че ЧЕЗ се маха. Страшното е,кой мафиот ще ги лапне. Унас,мафиоти дал Господ в изобилие.
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТИ в оставка ли си или не!
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предлагам независимият регулатор КЕВР да свали цената на тока и да видим кой ще изпищи - това ще да е истинският собственик надушвам Цветелина Б. и Цеко М.
22
0
 
10
 
! Отговори
Аааааа, преди 6 години
Ама,ние сме напълно спокойни,че отново ще вдигнете цената на тока. То,ние вече свикнахме,а вие на това разчитате,на мълчанието на агнетата. Те безропотно отиват на зако...ление..
21
0
 
12
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
Как може министър в оставка - да говори че няма риск за вдигане на цената на тока от Гинка- при условие че министъра в оставка не е собственик на тази фирма и какво гарантира ТЯ ? - Персона нон грата ще ми гарантира бъдещето на половината население на БГ ? Какъв парадокс- И аз гарантирам светло бъдеще - от Утре цената на тока пада с 50% - !!))
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
добре че БОКО не е МОМА, щеше да научава много неща впоследствие, боко, не се мъчи пускай оставката
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние , зашеметените чезчета , започнахме да падаме от ел. стълбове при възложената вииии от Собственика на ГЕРБ и България ООССТТААВВККАА !! Не те даваме , остани в мафията е молбата на Гърненски и Каракараянанчева !!!
18
0
 
15
 
! Отговори
йокин преди 6 години
Споко,но Вие,г-жо,получавате,ЗАПЛАТА във ХИЛЯДИ,а ние в СТОТИЦИ,като как да сме,СПОКОЙНИ.
17
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Лесно е да се спекулира със страховете на хората, каза тя"---Не се спекулира, хората са наясно, че ЛЪЖЕТЕ! Хората, на Дебелушка П*ткова ли да вярват, или на сметките за ток, които плучават и два пъти в годината се "коригират"?
16
0
 
13
 
! Отговори
Драйвър преди 6 години
Нормално е при положение, че при сделката няма вариант за разваляне и подадената оствка, а сетне звучно оповестена новина от Брюксел, че Бойко я приел да стане факт. Ха да видим сега дали?!
15
1
 
13
 
! Отговори
Ех Нуше , Ех Петкова преди 6 години
След като ни успокояваш така, сме много по-спокойни, верваме ти. Да си жива и здрава.
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо толкова упорито криете кой стои зад Гинка?
13
0
 
24
 
! Отговори
До 6 преди 6 години
Тя е подала оставка,защото и е направено предложение,на което не може да устои-да бъде сивия кардинал зад Гинка.Обаче сега ГЕРБ ще паднат в краката и,и ще я молят със сълзи на очи да остане.А патриотите вече почти я върнаха обратно.Остава само баце отново да се изметне/защото той и поиска оставката/и да я върне.
12
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Теменужке,ако нямаше нищо общо с тази сделка би трябвало да си притеснена,тъй като на този етап правителството няма инструменти за влияние.Но понеже си много "умна" пак бързаш да се изкажеш неподготвена и да засилиш подозренията,че стоиш зад тази сделка.
11
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цирк ге/р/п.Тия вярно се взимат за овчари на стадото.