Радев поиска България да развие високи здравни стандарти

Държавният глава се срещна с генералния директор на СЗО
30
Радев поиска България да развие високи здравни стандарти
Снимка: Президентство

Президентът Румен Радев призова България да развие високи здравни стандарти, конкурентни в световен мащаб, и приветства възможността експерти на Световната здравна организация да предложат анализ на здравния ни модел.

Това стана на среща на "Дондуков" 2 с генералния директор на СЗО д-р Тедрос Гебрейесус, на която президентът заяви, че години наред пациенти и медици стават свидетели на редица трансформации в българското здравеопазване, но не са удовлетворени от резултата.
 
България е в процес на въвеждане на електронна здравна карта, необходимо е страната ни да развие високи стандарти, конкурентни не само в европейски, но и в световен мащаб, подчерта държавният глава, цитиран от своята пресслужба. Румен Радев и д-р Тедрос Гебрейесус бяха единодушни, че не само медицинската грижа, но и превенцията, здравното образование и здравословният начин на живот са важни предпоставки за подобряване на живота у нас и по света.
 
Сред основните приоритети в дневния ред на българското председателство на Съвета на ЕС е темата за здравословното хранене при децата, посочи на срещата Румен Радев. Президентът изрази интереса на страната ни към работата на комисията към СЗО, която ще търси решения, необходими за ускоряването на резултатите от борбата с хронични болести като сърдечно-съдовите, онкологичните болести и диабета.

"Страната ни има напредък в подобряването на здравното състояние на българите, но нараства броят на смъртните случаи от сърдечно-съдови и онкологични заболявания", посочи Румен Радев.
 
Малко по-рано през деня стана ясно, че СЗО ще подкрепи България в реформата на здравната система.

Една от основните промени се предвижда да бъде въвеждането на нов здравноосигурителен модел, изтъкна Гебрейесус, който е в България, за да подкрепи възможността за засилване на сътрудничеството между Европейския съюз и Световната здравна организация в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 6 години
Аз пък искам Ферари !По *** хора от военните не знам дали има !?!
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗА КОГО ?? ПОЧТИ Е ОСТАНАХМЕ !!
19
1
 
3
 
! Отговори
измет не преди 6 години
срамувам се от *** бг политици ами проблема не е мой бкп вие сте комунисти не ние спазваме добрите традиции да си морален и не лъжец и мошеник и крадец не като вас бг бкп не
18
2
 
0
 
! Отговори
не ядем глупости преди 6 години
аз не ям кремвиши не ги обичам и не ги харесвам вредни са не
17
1
 
0
 
! Отговори
,,гола вода,, не преди 6 години
наши бг политици гола вода и кво ще ставаме обратни обаратна нация ,,реформатори,, насилници не всички знаят че бг бкп не са добре алчни зли ,,ало,, ами лъжите ви ,,ги незнаят от села градове,, вие сте лъжци мошеници за затвор бг зли ,,другари,, ,,другарки,,, къде е ,,княз Борис1,, ви каже комунизъм ли фашизъм ли нацизъм ли спиритизъм ли добре сме чао ви
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иска другаря редник Курнел Радев, ама високите здравни станадрти се постигат с добре платени и образовани хора....Пък парите господарите му тавариши ги окрадаха, а образованите и можещите избягаха от крадливата им болшевишка ***.
15
1
 
8
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 6 години
А къде е Деса !?
14
2
 
9
 
! Отговори
Военните-много умни преди 6 години
Когато Господ раздавал ум и разум на Земята военните били на учение и ги пропуснал.Очевидно и Радев е бил на учение, защото говори трудно с щампи и клишета, без ясна мисъл и логически обоснована теза, употребява неправилни езикови форми като "оценям" и "преценям" и т.н.
13
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От Румен Радев политик няма да излезе никога.
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кат ги гледам тия двамата,все едно една майка ги е раждала.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БЪЛГАРИЯ ЩЕ РЕШИ ДА ГЛАСУВА ЗА СВАЛЯНЕ НА САНКЦИИТЕ КЪМ РУСИЯ, КОГАТО РУСИЯ РЕШИ ДА ГЛАСУВА ЗА СВАЛЯНЕ НА ПОДКРЕПАТА СИ ЗА КОМУНИСТИ, СОЦИАЛИСТИ И ПРОЧЕЕ ПРОДУКТИ НА СОЦА - ЧЕНГЕТА, *** И Т.Н.
10
0
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
България е на последно място в Европа защото има прекалено много пенсионирани военни, които са научени на три неща:1. Да ги е шубе.2. Да лазят пред по-горните.3. Да мачкат безчестно по-ниските чинове, особено редниците.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 2Нищо не му харесват. Помниш ли Мирослав Найденов??? Филмираха го как си е заврял главата между кълките на една мома и..................Тука случая е аналогичен. Няма мърдане. А нета е голяма сила ша знаш -никой не иска да "цъкат с език" за негова сметка. КГБ си знае работата. Решетников е просто един пощальон на "новините" и........."задълженията"
8
6
 
0
 
! Отговори
Решет Ников преди 6 години
Какви стандарти докато налагате санкции на Русия бе радефф? Първо падат санкциите пък после ще видим...
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истинско усещане за интернационална братска дружба от едното време, направо се разчувствах
6
0
 
10
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Какви здравни стандарти, ве Румка? Ние скоро ще закриваме държавата, не се занимавай с излишни неща, няма за кого, хора не останаха.
5
2
 
4
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Анализа е следният!!Еврейската лихва задушава всякаква инициатива и предприемчивост!Самото българско общество е разбито и го е обзело слободия!Всеки сам се спасява, а който има пари ще се лекува, който няма гори като факел!Алчна крадлива бяла мафия източва жизнените сили на българския народ!Политиците искат да имат политически комфорт и никога няма да настъпят лекарите!Плюс и парите, които не достигат за субсидиране на много здравни услуги!От здравето по-ценно няма!Агент Дейви Инстън!ЦРУ
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
под фуражка акъл не вирее, само въшки. Стандартът за паразотология и микроорганизми да е на световно ниво, другите не са толкова важни за женерала
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДВАМАТА АКО НЕ СА БИЛИ НАВРЕМЕТО ЗАЕДНО В АОНСУ ТЕ ПА НА...
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кво толкова му харесват руснаците на тоя? нищо не става от него